Najnovšie články

Hrozno a jeho pozitivne ucinky

Všetko, čo ste chceli vedieť o hrozne: Prečítajte si o jeho benefitoch + BONUS...

S jeseňou začína aj obľúbená sezóna vinárov, sezóna hrozna. Toto bobuľovité ovocie patrí medzi dôležité poľnohospodárske plodiny, je bohatým zdrojom vitamínov a antioxidantov a zaujímavosťou je, že vinič je starší ako...

Prieskum: Majitelia reštaurácií by gastrolístky zrušili, viac im však pomôže zníženie DPH

Počas letných mesiacov sme sa aj my Menucka.sk a naše partnerské prevádzky zúčastnili prieskumu týkajúceho sa gastro lístkov. Jeho výsledky ma neprekvapili. Poukázali na to, že síce gastro lístky by mnohí...

Nikoleta Kováčová alias Surová dcérka: Rada si zoberiem recept, ktorý nie je vegánsky a...

Nikoleta Kováčová, ktorú poznáme skôr ako Surovú dcérku, momentálne vydala svoju druhú kuchársku knihu. Slovegán je plná tradičných slovenských receptov, avšak všetky sú vo vegánskej verzii. Prečítajte si rozhovor o tom,...

Veľký prehľad kačacích a husacích hodov na Slovensku: V týchto reštauráciách si ich vychutnáte...

Jeseň sa nám spája s krásne sfarbenou prírodou, príjemne chladivým počasím, vôňou hríbov a, samozrejme, s kačacími a husacími hodami. Aj slovenské reštaurácie vedia, že tieto dobroty sú na tanieri veľmi...

Ochutnávková konferencia o remeselných potravinách DEGUSTORIUM 2020: Kvalitou ku zdraviu

Nikdy predtým nebola téma kvalitných potravín a zdravej racionálnej výživy vnímaná tak intenzívne, ako je tomu v tejto neobvyklej "korona" dobe. Preto toto obdobie môžeme poňať aj ako ideálny čas na...

Aróma Festival 2020: Okrem špičkových šéfkuchárov varili aj známi slovenskí hokejisti

Festival Aróma navštívila legenda slovenskej gastronómie Vojto Artz, zástupcovia spoločnosti Heineken Slovensko, zakladatelia úspešných reštaurácií a spoločností či známi slovenskí hokejisti. Gastronomický festival Aróma sa uskutočnil 11. -...

Kačacie a husacie hody v Kozej bráne vám zaručia gurmánsky zážitok tejto jesene

Kačacie a husacie hody sú v reštaurácii Kozia brána neodmysliteľnou súčasťou, ktorú si zákazníci môžu prísť vychutnať každoročne počas jesenného obdobia. Majiteľka spolu so šéfkuchárom sa vždy snažia priniesť nové a vylepšené chute,...

Festival Aróma 2020 v Trenčíne bude plný noviniek: Čakajú na vás výnimočné vône, chute...

Gastronomický festival Aróma si vás tento rok získa nielen jedlom, ale aj špeciálnym programom, v ktorom sa predstavia známi šéfkuchári či hokejisti. K začiatku jesene v Trenčíne...

Talianska reštaurácia Fragolino Ristorante vás očarí svojou originálnou pizzou i príjemnou atmosférou

Láska k dobrému talianskemu jedlu, kvalitné víno a rodinná atmosféra – to je v skratke bratislavská reštaurácia Fragolino Ristorante. Zákazníci si tu vždy môžu pochutnať na poctivých jedlách z kvalitných a...

Organizátor Street food na Duláku Maroš Mačuha: Na každej akcii zbierame príspevky na obnovu...

Maroš Mačuha je organizátorom rôznych akcií a podujatí už dlhých 15 rokov. Svoje bohaté skúsenosti zbieral napríklad pri organizácii Vianočných trhov, ktoré boli z roka na rok úspešnejšie. Dnes organizuje Street...

Kam na výborný burger v Piešťanoch a okolí? Máme pre vás niekoľko osvedčených tipov!

Dať si na obed či večeru kvalitný hamburger s domácimi hranolkami je doslova malá gastronomická oslava. Nájsť ale výborný šťavnatý burger, v ktorom sú všetky chute perfektne prepojené, to je už...

Foodbloger Čoje: Kvalitná reštaurácia musí mať prepojenie jedla so životom

Foodbloger Čoje (poznať ho môžete aj ako cojebratislava) patrí k najznámejším foodblogerom na slovenskej scéne. Vie si vychutnávať dobré jedlo, dokáže oceniť kvalitnú gastro prevádzku a vďaka jeho tipom ľudia spoznávajú...

V Luminary Bakery dostáva šancu každý: Cukráreň, ktorá pomáha znevýhodneným ženám

Pekáreň a cukráreň Luminary Bakery si dala za cieľ, že podá pomocnú ruku znevýhodneným ženám. Napokon sa z tohto konceptu stalo oveľa viac ako len škola pre budúce cukrárky. Prečítajte si o Luminary Bakery,...

Zdravá alternatíva cestovín? Vyskúšajte zeleninové rezance na niekoľko spôsobov

Cestoviny sú obľúbenou súčasťou väčšiny z nás. Či už si na ne dáme paradajkovú omáčku, mäso, vajce či rôzne druhy zeleniny, vždy sú výborné a plné chutí. Avšak sami asi dobre viete, že sú...

Vyskúšali sme 3 slovenské koliby na Liptove: Pochutiť si môžete na výborných klasikách i...

Tento rok pravdepodobne väčšina z vás dovolenkuje alebo plánuje dovolenku na Slovensku. Pri spoznávaní krás našej krajiny na vás ale nečakajú len úžasné výhľady, majestátna príroda, historické hrady a zámky, ale tiež výborné jedlo,...

Poznáte najväčie výhody letnej zeleniny a ovocia? Inšpirujte sa dúhou a doprajte si dávku...

Ak sa chceme udržovať zdraví a fit, podľa Svetovej zdravotníckej organizácie by sme mali skonzumovať denne minimálne 400 g zeleniny a ovocia. Samozrejme, rátajú sa sem nielen surové druhy, ale aj...

Kam za exotickým jedlom?

Dostali ste chuť na niečo poriadne exotické? Ak sa vám žiada autentické jedlo, môžete zavítať do niektorej z preslávených zahraničných reštaurácií aj na Slovensku. No vždy je lepšie vybrať sa priamo do krajiny...
Reštaurácia Kozia Brána v Bratoslave

Reštaurácia Kozia brána posúva gastro na vyšší level

Rodinná reštaurácia Kozia brána ponúka poctivú gastronómiu už viac ako 11 rokov. Nachádza sa v Bratislave na Kozej ulici a majitelia využili COVID prestávku na to, aby svojim zákazníkom ponúkli ešte modernejší a čistejší...
bylinky a koreniny v kuchyni

Zabudnite na nevýrazné chute: Varte ako profík pomocou byliniek a korenín

Bylinky majú svoje nenahraditeľné miesto nielen ako liečivá, ale taktiež ako prírodné dochucovadlá v kuchyni. Radi ich využívajú ľudia, ktorí by mali obmedziť soľ. Rovnako je to aj s koreninami –...
Quinea recept

Čo je Quinoa? Vyskúšajte ľahký šalát s quinoou a halloumi syrom

Máte chuť na niečo ľahké a svieže? Skúste šalát s quinoou. Táto superpotravina je plná živín, skvelo chutí a ešte vás zasýti. Ako na prípravu quinoy? Quinoa je dnes veľmi populárnou...

Rozhovory

Nikoleta Kováčová alias Surová dcérka: Rada si zoberiem recept, ktorý nie...

Nikoleta Kováčová, ktorú poznáme skôr ako Surovú dcérku, momentálne vydala svoju druhú kuchársku knihu. Slovegán je plná tradičných slovenských receptov, avšak...

Organizátor Street food na Duláku Maroš Mačuha: Na každej akcii zbierame...

Maroš Mačuha je organizátorom rôznych akcií a podujatí už dlhých 15 rokov. Svoje bohaté skúsenosti zbieral napríklad pri organizácii Vianočných trhov,...

Foodbloger Čoje: Kvalitná reštaurácia musí mať prepojenie jedla so životom

Foodbloger Čoje (poznať ho môžete aj ako cojebratislava) patrí k najznámejším foodblogerom na slovenskej scéne. Vie si vychutnávať dobré jedlo, dokáže...

Takáto je realita! Majitelia reštaurácií o aktuálnej situácii

Majitelia_restauracii
Ľudia pracujúci v gastronómii sa kvôli koronakríze dostali do veľmi ťažkej situácie. Reč je najmä o majiteľoch reštaurácií, barov, pubov či...

Lenivá kuchárka Veronika: Čo prezradila o svojom rýchlom a jednoduchom varení?

Lenivá kuchárka
Ak patríte medzi tých, čo neradi trávia pri sporáku dlhé hodiny, určite by ste mali zbystriť pozornosť. Práve Veronika, ktorú poznáme...

Veronika Svobodová z projektu Superblogeri: Páči sa mi, že na Slovensku...

Veronika Svobodová založila projekt Superblogeri, ktorý združuje a vzdeláva slovenských blogerov a influencerov. Sama má vlastný blog Special edition life a okrem toho...

Profi gastro

Počas letných mesiacov sme sa aj my Menucka.sk a naše partnerské prevádzky zúčastnili prieskumu týkajúceho sa gastro lístkov. Jeho výsledky ma neprekvapili. Poukázali na to, že síce gastro lístky by mnohí gastro podnikatelia najradšej zrušili, ale oveľa oveľa viac ich teraz trápia úplne iné problémy, ktoré im znemožňujú normálne alebo aspoň akceptovateľné fungovanie. Ako účinnú pomoc...
Nikoleta Kováčová, ktorú poznáme skôr ako Surovú dcérku, momentálne vydala svoju druhú kuchársku knihu. Slovegán je plná tradičných slovenských receptov, avšak všetky sú vo vegánskej verzii. Prečítajte si rozhovor o tom, prečo sa Nikoleta rozhodla pre vegánsky život, aké benefity jej ponúka a aké slovenské reštaurácie podávajúce vegánske jedlo odporúča. Nikoleta, prečo...
Jeseň sa nám spája s krásne sfarbenou prírodou, príjemne chladivým počasím, vôňou hríbov a, samozrejme, s kačacími a husacími hodami. Aj slovenské reštaurácie vedia, že tieto dobroty sú na tanieri veľmi obľúbené, a preto pre svojich zákazníkov pripravujú rôzne kačacie a husacie variácie. A my vám aj tento rok prinášame veľký prehľad reštaurácií, kde si tieto...
Festival Aróma navštívila legenda slovenskej gastronómie Vojto Artz, zástupcovia spoločnosti Heineken Slovensko, zakladatelia úspešných reštaurácií a spoločností či známi slovenskí hokejisti. Gastronomický festival Aróma sa uskutočnil 11. - 12. septembra 2020 pri Dome armády v Trenčíne, pričom ponúkol návštevníkom viac než 20 predajcov zaujímavých produktov, občerstvenia a bohatý program. Čerstvá káva, výberová čokoláda...
Gastronomický festival Aróma si vás tento rok získa nielen jedlom, ale aj špeciálnym programom, v ktorom sa predstavia známi šéfkuchári či hokejisti. K začiatku jesene v Trenčíne už tradične patrí gastronomický festival Aróma. Tretí ročník podujatia s podtitulom Festival vôní, chutí a zážitkov sa tento rok uskutoční 11. - 12. septembra 2020...

Najnovšie články

Hrozno a jeho pozitivne ucinky

Všetko, čo ste chceli vedieť o hrozne: Prečítajte si o jeho benefitoch + BONUS...

S jeseňou začína aj obľúbená sezóna vinárov, sezóna hrozna. Toto bobuľovité ovocie patrí medzi dôležité poľnohospodárske plodiny, je bohatým zdrojom vitamínov...

Prieskum: Majitelia reštaurácií by gastrolístky zrušili, viac im však pomôže zníženie DPH

Počas letných mesiacov sme sa aj my Menucka.sk a naše partnerské prevádzky zúčastnili prieskumu týkajúceho sa gastro lístkov. Jeho výsledky ma...

Nikoleta Kováčová alias Surová dcérka: Rada si zoberiem recept, ktorý nie je vegánsky a...

Nikoleta Kováčová, ktorú poznáme skôr ako Surovú dcérku, momentálne vydala svoju druhú kuchársku knihu. Slovegán je plná tradičných slovenských receptov, avšak...

Veľký prehľad kačacích a husacích hodov na Slovensku: V týchto reštauráciách si ich vychutnáte...

Jeseň sa nám spája s krásne sfarbenou prírodou, príjemne chladivým počasím, vôňou hríbov a, samozrejme, s kačacími a husacími hodami. Aj...

Ochutnávková konferencia o remeselných potravinách DEGUSTORIUM 2020: Kvalitou ku zdraviu

Nikdy predtým nebola téma kvalitných potravín a zdravej racionálnej výživy vnímaná tak intenzívne, ako je tomu v tejto neobvyklej "korona" dobe....

Odporúčame

darčekové poukážky do reštaurácií

Najčítanejšie články

Rozhovory

Naše videá