pondelok, október 14, 2019
Odporúčame vám náš darčekový obchod:

Najnovšie články

Gastronomy Slovakia 2019 – prestížna kulinárska udalosť sa opäť koná v Bratislave

Moderná svetová gastronómia a špičkoví šefkuchári opäť prichádzajú do Bratislavy. 6. ročník medzinárodného odborného HoReCa sympózia Gastronomy Slovakia 2019 sa tento rok opäť koná v Bratislave. Gastronomy Slovakia 2019

Bratislava chutne a lacno? Daj si obed v Olive Tree

Niekto by si povedal, že najesť sa v Bratislave lacno a chutne je nemožná kombinácia. Ono je to v podstate aj pravda a úplne s týmto výrokom súhlasím. Avšak počas týždňa je...
Pekári a minimálna mzda

Rada pekárov vníma zvýšenie minimálnej mzdy ako bezohľadný zásah do stability potravinárskeho sektora

Vláda SR dňa 02.10.2019 prijala uznesenie, ktorým sa zvyšuje minimálna mzda zo súčasných 520 EUR na 580 EUR, pričom toto zvýšenie je historicky najvyššie za obdobie existencie Slovenskej republiky.

Mesto snov má svoj festival radosti! JOY FEST je súčasťou novej éry stravovania

Prvý októbrový víkend sa bude niesť v duchu modernej gastronomickej kultúry. Piešťany totiž budú mať svoj festival radosti v termíne 5. a 6. októbra na Námestí Slobody od jedenástej do dvadsiatej hodiny. Tešiť sa môžete...
nekonferencia GastroLove

Konečne vznikajú podniky s myšlienkou, nielen pre peniaze, hovoria odborníci z (ne)konferencie GastroLOVE

Čo je v kaviarni či reštaurácii zbytočný náklad a naopak, čo v nej nesmie chýbať? Prečo je dôležité, aby zamestnanci ctili etiketu a čo prezradí neupravený účes o čašníkovi? A ako tvoriť...
Food Fest Bratislava

Food Fest prvýkrát v Bratislave. Toto tu ešte nebolo!

Mestské streetfood festivaly nie sú pre Bratislavu neznámou. Prvýkrát do hlavného mesta zavítal aj Food Fest, ktorý organizuje Petronela Belková. Vôňa dobrého jedla a zvuk dynamickej hudby sa Hlavným námestím niesli až...
Bao Brothers:

Bao Brothers priniesli na Slovensko typické taiwanské jedlo. Ich logo znázorňuje silu priateľstva

Za projektom stoja traja priatelia, ktorým nechýba nadšenie pre gastronómiu a ázijské jedlo ako také. Michal Konrád, Ivan Lilov a Michal Hužovič otvorili začiatkom tohto roka koncept Bao Brothers s úplnou...
Konferencia pre zdravie ženy Košice

Konferencia PRE ZDRAVIE ŽENY chce ukázať praktickú stránku zdravia

O zdraví sa toho už popísalo aj povedalo dosť. Každý by však mal začať sám od seba a zhodnotiť, či má dostatok informácií, chodí na preventívne prehliadky a či vôbec vie, aká...
Dobrotkáreň:

Dobrotkáreň v Bánovciach nad Bebravou je splneným detským snom

Samotný názov Dobrotkáreň je veľmi milý, takmer detský a nevinný. Aneta Makyšová, ktorá stojí za vznikom tohto sladkého kráľovstva, si prevažne raňajkovým a sladkým konceptom splnila svoj veľký detský sen.
Food Fest Trnava Petronela Belkova rozhovor

Petronela Belková organizuje Food Festy už aj v Pezinku a Bratislave

Food Fest je značka novej série veľmi úspešných mestských streetfood festivalov, ktoré sa výborne rozbehli v Trnave a Trenčíne a aktuálne sa chystajú aj v Pezinku a Bratislave. Za profesionálnou organizáciou týchto...
Tomáš Tejbus:

Tomáš Tejbus z bistra Folks: Odchod z komfortnej zóny vás vždy posunie vpred

Je nielen dobrým kuchárom, ale aj manažérom a v neposlednom rade veľmi otvoreným a sympatickým človekom. Svoje názory prezentuje čisto a jasne a v jeho odpovediach sme našli veľké posolstvo.
Aroma festival Trencin 2019

Druhý ročník Festivalu vôní, chutí a zážitkov ARÓMA prinesie do Trenčína to najlepšie zo...

 Nadšenci lahodných jedál a kvalitných nápojov sa už 6. - 7. septembra 2019 môžu tešiť na Festival Aróma, ktorý sa uskutoční v centre mesta Trenčín – pri Dome armády (Posádkový klub). Na...
crazy culinary:

Majitelia reštaurácie Crazy Culinary: Svadobné menu sme si naplánovali sami

Bistro Crazy Culinary v Žiline má dôvod nielen pripravovať oslavy, ale aj oslavovať. Šéfkuchár Michal a jeho najväčšia podpora a pravá ruka Alexandra si prednedávnom povedali svoje áno. Nám prezradili, aké...
gastrolove:

(ne)učebnici Gastrolove by mal dať šancu každý, kto sa zaoberá gastronómiou

Či už vo voľnom čase alebo profesionálne - kniha od Simony Budinskej mu bude mať čo ponúknuť. Prečítajte si recenziu na knihu, ktorá je určená všetkým so slabosťou pre dobré jedlo...
reštaurácia Nolla:

Reštaurácia Nolla v Helsinkách je inšpiráciou celému svetu. Funguje totiž zero waste spôsobom

Food waste alebo po našom plytvanie jedlom je jedným z najväčších ekologických (aj ekonomických) problémov súčasnosti. Priemerná reštaurácia vyhodí ročné stovky kilogramov jedla (!), ktoré by mohlo byť zúžitkované oveľa efektívnejším...
história hranoliek:

História hranoliek: odkiaľ skutočne pochádza táto zemiaková pochúťka?

Myslíte si, že podľa anglického názvu, v ktorom majú hranolky prívlastok "francúzske", musia automaticky pochádzať z krajiny galského kohúta? História hranoliek siaha oveľa ďalej a nemusí to byť len na územie...
Gurmán Award 2019 - najlepšie reštaurácie, šéfkuchári, vinári, someliéri

Najlepší kuchár je Tomáš Lysý, najlepšie reštaurácie sú Sissi, Gašperov mlyn a UFO watch.taste.groove

Na slávnostnom  večeri  Gurmán Award v Bratislave v nedeľu 30.6.2019 odovzdávali odborné  ocenenia v gastronómii, ktoré udeľuje gastronomický sprievodca Gurmán na Slovensku v spolupráci s odbornými hodnotiteľmi už 16 rokov.  Slovenský zväz...
Martina Valachová:

Martina Valachová: Ráno je múdrejšie večerať. Nájdete chybu v nadpise?

Martina Valachová je človek, ktorého je potrebné poznať, keď chcete pochopiť presný obsah toho, čo vám hovorí. Ak nepoznáte jej myšlienkové toky, môže sa vám veľmi ľahko stať, že posúdite odpoveď...
promočné menu:

Promočné menu by malo byť špeciálne. Tieto reštaurácie sa vám postarajú o jedinečný zážitok

Promócie sú len raz alebo dvakrát za život a rozhodne je to jedna z udalostí, ktorú chceme osláviť. Dlhoočakávaný deň, keď si po rokoch štúdia prevezmeme vytúžený diplom, si zaslúži vynikajúce...
Jana Bačová:

Naturopatická poradkyňa Jana Bačová: Nielen strava a živiny, ale aj osobné príbehy ovplyvňujú ľudské...

"Snažím sa celostným prístupom vnímať aj individuálny životný príbeh klienta a postupne otvárať komunikáciu ohľadom osobných blokov," začala svoje rozprávanie sympatická Janka Bačová, majiteľka spoločnosti Benevita. Mama...

Rozhovory

Petronela Belková organizuje Food Festy už aj v Pezinku a Bratislave

Food Fest Trnava Petronela Belkova rozhovor
Food Fest je značka novej série veľmi úspešných mestských streetfood festivalov, ktoré sa výborne rozbehli v Trnave a Trenčíne a aktuálne sa...

Tomáš Tejbus z bistra Folks: Odchod z komfortnej zóny vás vždy...

Tomáš Tejbus:
Je nielen dobrým kuchárom, ale aj manažérom a v neposlednom rade veľmi otvoreným a sympatickým človekom. Svoje názory prezentuje čisto a...

Martina Valachová: Ráno je múdrejšie večerať. Nájdete chybu v nadpise?

Martina Valachová:
Martina Valachová je človek, ktorého je potrebné poznať, keď chcete pochopiť presný obsah toho, čo vám hovorí. Ak nepoznáte jej myšlienkové...

Šéfkuchár z kaštieľa Juraj Struhár: Na Pikniku v meste vás čaká...

Juraj Struhár:
Ako kuchár pracoval na Slovensku, ale aj v Anglicku, Škótsku či Taliansku.  Juraj sa postupne dostal až na miesto šéfkuchára, dnes vypracováva...

Drsný šéfkuchár s iskrou v oku Daniel Hrivňák: Starnutie je v gastronómii veľkou...

Daniel Hrivňák:
Daniela Hrivňáka mnohí  poznajú predovšetkým z rannej televíznej relácie Teleráno, kde už dlhší čas pôsobí ako kuchár, aktuálne vo dvojici s kolegyňou Mimi....

Monika Kleinová z LiMMaD Jordi’s Chocolate: Výrobný proces čokolády je neopakovateľný...

Jordi's Chocolate:
"Chcem ukázať ľuďom, že dať si kúsok pravej čokolády nie je hriech, ale zdravý pôžitok," začala svoje rozprávanie Monika Kleinová, ktorá...

Profi gastro

Moderná svetová gastronómia a špičkoví šefkuchári opäť prichádzajú do Bratislavy. 6. ročník medzinárodného odborného HoReCa sympózia Gastronomy Slovakia 2019 sa tento rok opäť koná v Bratislave. Gastronomy Slovakia 2019 Najprestížnejšia kulinárska udalosť roka, Gastronomy Slovakia 2019, sa uskutoční už o pár dní. Na živé vystúpenia michelínových šéfkuchárov z celej Európy a workshopy odborníkov HoReCa segmentu,...
nekonferencia GastroLove
Čo je v kaviarni či reštaurácii zbytočný náklad a naopak, čo v nej nesmie chýbať? Prečo je dôležité, aby zamestnanci ctili etiketu a čo prezradí neupravený účes o čašníkovi? A ako tvoriť ceny? Tieto a ďalšie praktické otázky zodpovedali odborníci zo Slovenska a Česka na minulotýždňovom 1. ročníku (ne)konferencie GastroLOVE v Trnave. “Našou...
Konferencia pre zdravie ženy Košice
O zdraví sa toho už popísalo aj povedalo dosť. Každý by však mal začať sám od seba a zhodnotiť, či má dostatok informácií, chodí na preventívne prehliadky a či vôbec vie, aká je jeho krvná skupina. Vďaka jedinečnej konferencii PRE ZDRAVIE ŽENY sa to dozvie každý záujemca.  Dosť bolo nudných stretnutí, dlhých rečí a...
Tomáš Tejbus:
Je nielen dobrým kuchárom, ale aj manažérom a v neposlednom rade veľmi otvoreným a sympatickým človekom. Svoje názory prezentuje čisto a jasne a v jeho odpovediach sme našli veľké posolstvo. Kedysi pôsobil ako šéfkuchár v Grand Hoteli Kempinski. Meno Tomáš Tejbus dostalo počas jeho pôsobenia aj (minimálne v gastronomickej oblasti) známu tvár. Tomáš...
gastrolove:
Či už vo voľnom čase alebo profesionálne - kniha od Simony Budinskej mu bude mať čo ponúknuť. Prečítajte si recenziu na knihu, ktorá je určená všetkým so slabosťou pre dobré jedlo a krásne podniky s dušou. Podstatná je láska, ktorá je pre prácu v gastronómii tou najdôležitejšou esenciou. Simone Budinskej z portálu...

Najnovšie články

Gastronomy Slovakia 2019 – prestížna kulinárska udalosť sa opäť koná v Bratislave

Moderná svetová gastronómia a špičkoví šefkuchári opäť prichádzajú do Bratislavy. 6. ročník medzinárodného odborného HoReCa sympózia Gastronomy Slovakia 2019 sa tento rok opäť koná v Bratislave....

Bratislava chutne a lacno? Daj si obed v Olive Tree

Niekto by si povedal, že najesť sa v Bratislave lacno a chutne je nemožná kombinácia. Ono je to v podstate aj pravda...
Pekári a minimálna mzda

Rada pekárov vníma zvýšenie minimálnej mzdy ako bezohľadný zásah do stability potravinárskeho sektora

Vláda SR dňa 02.10.2019 prijala uznesenie, ktorým sa zvyšuje minimálna mzda zo súčasných 520 EUR na 580 EUR, pričom toto zvýšenie je...

Mesto snov má svoj festival radosti! JOY FEST je súčasťou novej éry stravovania

Prvý októbrový víkend sa bude niesť v duchu modernej gastronomickej kultúry. Piešťany totiž budú mať svoj festival radosti v termíne 5. a 6. októbra na...
nekonferencia GastroLove

Konečne vznikajú podniky s myšlienkou, nielen pre peniaze, hovoria odborníci z (ne)konferencie GastroLOVE

Čo je v kaviarni či reštaurácii zbytočný náklad a naopak, čo v nej nesmie chýbať? Prečo je dôležité, aby zamestnanci ctili etiketu...

Odporúčame

darčekové poukážky do reštaurácií

Najčítanejšie články

Reštaurácie

Rozhovory

Naše videá