Najnovšie články

Bruschetta ako ju nepoznáte

Naša slovenská kuchyňa už prevzala mnohé jedlá z iných krajín. Obľúbené sú najmä jednoduché jedlá, ktoré si nevyžadujú komplikovanú prípravu. Medzi takéto jedlá patrí napríklad opečený chlieb s názvom bruschetta. Prišiel k...

Žena musí myslieť najskôr na seba, aby sa vedela postarať o svojich najbližších.

Konferencia Pre zdravie ženy, ktorá sa koná už túto sobotu v Bratislave poukazuje na dôležitosť prevencie a učí ženy, aby si vedeli vyhradiť čas pre seba. Lebo len zdravá žena, môže byť šťastná...

Kačacie a husacie hody na Slovensku 2021. Ktoré reštaurácie ich ponúkajú?

Jeseň je opäť tu a okrem krásne sfarbenej prírody, nám to pripomínajú obľúbené kačacie a husacie hody. Aj tento rok sme si pre vás preto pripravili veľký prehľad reštaurácií, kde si...

Ktoré potraviny najviac ničia kvalitu našich zubov?

Kvalitu našich zubov ovplyvňuje nesmierne široké spektrum faktorov. Od stravy ktorú konzumujeme, cez prípravky, ktoré používame až po našu umývaciu rutinu, genetiku, či zdravotnú starostlivosť. Ako by sme si mali zuby správne...

Pomocníci do kuchyne, ktorí vám ušetria čas

Kuchyňa je miestom, kde sa vždy nájde nejaká práca. Dokážeme v nej stráviť aj niekoľko hodín a preto si tento čas radi uľahčíme niektorým vhodným pomocníkom. Medzi najobľúbenejšie patria rôzne elektronické pomôcky...

Užite si svoj jedinečný čas s Aperolom!

Aperol Spritz je absolútne neprekonateľná ikona ľahkých moderných drinkov, ktorá je u nás už skoro rovnako populárna ako Taliansku, kde nápoj vznikol.  Nezameniteľná chuť Aperolu pochádza z tajnej a originálnej receptúry, ktorá...

Spríjemni si neskoré ráno alebo Kam v Bratislave na brunch?

Brunch je kombinácia raňajok a obeda. U nás sa tento trend rozšíril až v posledných rokoch a stal sa obľúbenou súčasťou víkendov. Najlepšie si brunch vychutnáte v dobrom bistre či kaviarni s chutným jedlom a skvelými nápojmi. Kam si...

Akčné ženy: Hybrid konferencie Pre zdravie ženy prinesie program do každej domácnosti, kde mu...

Nenechajte sa pripraviť o šancu mať vlastné dieťa, objavte nové možnosti ortodoncie pri korekcii zúbkov našich detí, nájdite cestu, ako byť zdravou a vyrovnanou ženou doma i v biznise, vedzte, že každá žena po pôrode sa...

Holistické bistro Bite&Byte odštartovalo revolúciu v stravovaní

Netradičné jedlá, unikátne nápoje, podrobné nutričné zloženie a ekológia. Jedinečné spojenie moderných technológii a gastronómie na Slovensku predstavilo holistické bistro Bite&Byte, ktoré nájdete na Plynárenskej 3E v Bratislave. Za novým konceptom stoja podnikatelia...

HORECA Summit 2021 – 21.-22.9.2021 Vysoké Tatry – naživo aj online

Ako mediálny partner by sme Vám radi dali do pozornosti druhý ročník SME konferencie HORECA summit 2021, ktorý sa bude konať 21. - 22. septembra v GRAND HOTEL BELLEVUE vo Vysokých Tatrách....

Kuchyňa ako praktické miesto, kde trávite radi svoj čas

Hovorí sa, že láska prechádza cez žalúdok. Domáca strava pripravená vo vlastnej kuchyni pre milovaného človeka je už ten najvyšší level, ako vašu lásku preukázať. S príchodom neustálych lockdownov a zatváraním gastro...

Ako budú fungovať reštaurácie v najbližších týždňoch? Pozrite si manuál pre gastro od ÚVZSR

V piatok podvečer 20.8. nám prišiel e-mailom z Úrad verejného zdravotníctva manuál, podľa ktorého majú podľa nového covid automatu a vyhlášky ÚVZSR fungovať gastro prevádzky od 16.8. Kompletné pdf nájdete na tomto...

Užite si sladké leto s novými sviežimi drinkami od Cinzano

Tradičný taliansky aperitív Cinzano zdobí naše stoly už viac ako 250 rokov. Spoločne s olivami či slanými tyčinkami nás prenáša do slnečného Talianska, odkiaľ sa nám nechce ísť späť. Teraz prichádza s jednoduchými receptami...

Tipy na ľahké večere, ktoré podporujú chudnutie a navyše aj výborne chutia

Ako by mala vyzerať ľahká večera, ktorá podporí snahu o chudnutie? Nebojte sa, nebude to iba zeleninový šalát, ktorý vás omrzí už na druhý deň. V súvislosti s večeraním pri diéte sa...

Ako zariadiť kuchyňu, aby ste sa v nej cítili príjemne dlhé roky

Nie nadarmo sa kuchyňa označuje za srdce celej domácnosti. Okrem toho, že sa v nej zvykne s láskou variť, sa v nej obvykle stretáva celá rodina. Či už je to ráno pri...

10 unikátnych reštaurácií zo Starého Smokovca sa spojilo do projektu Taste of Tatry a...

Taste of Tatry je združenie gastronomických rodinných podnikov z Vysokých Tatier. Zatiaľ je jeho súčasťou 10 rodinných podnikov v Starom Smokovci, ale je tu záujem, pričleniť aj ďalšie a dostať tak viac...

Zimný festival jedla – Letná edícia 2021 a jeho najlepšie chute

Od 14. júna do 18. júla sa v rámci Zimného festivalu jedla – Letná edícia ochutnávalo Slovensko. Tohtoročnou snahou festivalu bolo, prihliadnuc na momentálnu situáciu, najmä pomôcť REŠTARTU zážitkovej gastronómie, ktorú ponúkajú...
Koun a ich kolagénová zmrzlina

Vyskúšajte prvú kolagénovú zmrzlinu na Slovensku

Chuť, aká tu ešte nebola. Vďaka kombinácii lokálnych surovín vznikla prvá kolagénová zmrzlina na Slovensku. Jedinečnú kombináciu chutí si môžete užiť až do konca leta. Ak patríte medzi...

Silvia Nipčová: Hýb sa. Dobre jedz. A spi. (podcast)

Magazín 40 plus prináša množstvo zaujímavých článkov a podcastov na rôzne témy. Zaujal nás nedávny rozhovor so Silviou Nipčovou, certifikovanou koučkou zdravia, ohľadom správneho stravovania a jej ľudskou rečou zrozumiteľne vysvetlené vedecké...

Gastro: Protipandemické opatrenia musia byť konzultované a spustené súbežne až s pandemickou pomocou

Bratislava 23. júla 2021 – Pri príprave nových protipandemických opatrení štát znova spôsobil medzi prevádzkovateľmi gastro zariadení chaos a neistotu. Gastro sektor pritom už počas prvých dvoch vĺn pandémie upozorňoval predstaviteľov štátu a úradov,...

Rozhovory

Silvia Nipčová: Hýb sa. Dobre jedz. A spi. (podcast)

Magazín 40 plus prináša množstvo zaujímavých článkov a podcastov na rôzne témy. Zaujal nás nedávny rozhovor so Silviou Nipčovou, certifikovanou koučkou zdravia,...

Čo má rada: Veronika Rabada – speváčka a učiteľka spevu

Veronika Rabada bola odmalička vedená k tomu, aby si jedlo vážila a nebrala ho ako samozrejmosť. Aj vďaka tomu z nej...

Konopná farma Liptov prináša konopné produkty pre naše zdravie

Konopné produkty a ich mimoriadne prospešné účinky pre zdravie ľudí sa v poslednom období dostávajú viac do pozornosti a jednou z fariem,...

Znížená DPH by pomohla celému gastro sektoru, môže zastaviť nútený rast...

● Nástup zákazníckej spotreby po uvoľnení opatrení je zatiaľ pomalý, podniky neočakávajú veľkú eufóriu. ● Podpora lokálnej spotreby a...

Juraj Hajdin z TV JOJ: Od malička mi doma vraveli, že...

Juraj Hajdin, reportér jojkárskych Krimi a moderátor, je veľkým milovníkom dobrého jedla. Rád skúša rôzne vegetariánske variácie, keďže už 25 rokov...

Jaroslav Maleš: Nie som vrah ani zlodej. Chcel som len uživiť...

V prvej polovici decembra sa dostali aj s manželkou do pozornosti médií ako majitelia podniku v Prešove, ktorý napriek nariadeniam o zatvorení...

Profi gastro

Naša slovenská kuchyňa už prevzala mnohé jedlá z iných krajín. Obľúbené sú najmä jednoduché jedlá, ktoré si nevyžadujú komplikovanú prípravu. Medzi takéto jedlá patrí napríklad opečený chlieb s názvom bruschetta. Prišiel k nám zo slnečného Talianska a zaradil sa k obľúbeným. Chcete vedieť viac? Inšpirujte sa naším článkom. Základom bruschetty sú opečené chlebíky alebo...
Kvalitu našich zubov ovplyvňuje nesmierne široké spektrum faktorov. Od stravy ktorú konzumujeme, cez prípravky, ktoré používame až po našu umývaciu rutinu, genetiku, či zdravotnú starostlivosť. Ako by sme si mali zuby správne čistiť, aby sme ich dokázali vyčistiť od každého jedla a ktoré potraviny najviac škodia našim zubom? Správne čistenie zubov        
Kuchyňa je miestom, kde sa vždy nájde nejaká práca. Dokážeme v nej stráviť aj niekoľko hodín a preto si tento čas radi uľahčíme niektorým vhodným pomocníkom. Medzi najobľúbenejšie patria rôzne elektronické pomôcky ako sú mixéry, či váhy. Umožnia nám zredukovať množstvo času, ktoré v kuchyni trávime, no napriek tomu neovplyvnia kvalitu vyprodukovaného jedla. Ideál pre všetky gazdinky,...
Aperol Spritz je absolútne neprekonateľná ikona ľahkých moderných drinkov, ktorá je u nás už skoro rovnako populárna ako Taliansku, kde nápoj vznikol.  Nezameniteľná chuť Aperolu pochádza z tajnej a originálnej receptúry, ktorá si v priebehu rokov zachovala svoju autentickosť. Ide o dokonale vyváženú kombináciu základných surovín vrátane pomarančov, bylín a koreňov. Jeho jedinečnú korenistú...
Brunch je kombinácia raňajok a obeda. U nás sa tento trend rozšíril až v posledných rokoch a stal sa obľúbenou súčasťou víkendov. Najlepšie si brunch vychutnáte v dobrom bistre či kaviarni s chutným jedlom a skvelými nápojmi. Kam si naňho zájsť v Bratislave? Mondieu – bistro vo francúzskom štýle Taniere plné dobrôt od klasických miešaných vajíčok, cez lievance, až po...

Najnovšie články

Bruschetta ako ju nepoznáte

Naša slovenská kuchyňa už prevzala mnohé jedlá z iných krajín. Obľúbené sú najmä jednoduché jedlá, ktoré si nevyžadujú komplikovanú prípravu. Medzi takéto...

Žena musí myslieť najskôr na seba, aby sa vedela postarať o svojich najbližších.

Konferencia Pre zdravie ženy, ktorá sa koná už túto sobotu v Bratislave poukazuje na dôležitosť prevencie a učí ženy, aby si vedeli vyhradiť...

Kačacie a husacie hody na Slovensku 2021. Ktoré reštaurácie ich ponúkajú?

Jeseň je opäť tu a okrem krásne sfarbenej prírody, nám to pripomínajú obľúbené kačacie a husacie hody. Aj tento rok sme...

Ktoré potraviny najviac ničia kvalitu našich zubov?

Kvalitu našich zubov ovplyvňuje nesmierne široké spektrum faktorov. Od stravy ktorú konzumujeme, cez prípravky, ktoré používame až po našu umývaciu rutinu, genetiku,...

Pomocníci do kuchyne, ktorí vám ušetria čas

Kuchyňa je miestom, kde sa vždy nájde nejaká práca. Dokážeme v nej stráviť aj niekoľko hodín a preto si tento čas radi...

Odporúčame

darčekové poukážky do reštaurácií

Najčítanejšie články

Rozhovory

Naše videá