Najnovšie články

Keď reštaurácia stagnuje

Máte pocit, že vy aj váš podnik stagnujete? Tipy, ako sa opäť posunúť vpred

Všetko ide ako po masle, vašej reštaurácii sa darí, no aj tak máte pocit, že ste akoby zastali na mieste? Úplne vám rozumieme, so stagnáciou sa totiž občas stretne každý majiteľ gastro...
etiketa stolovania menučka

Etiketa stolovania: Týchto 9 pravidiel by mal ovládať každý

Chcete povýšiť úroveň svojho stolovania, ukázať sa ako brilantný hostiteľ/ka alebo si osviežiť pravidlá, ako sa podľa bontónu správať v reštauráciách? Nech sa páči - pripravili sme pre vás podrobný článok na...
Večerka Brno menučka

Večerka Brno, to je raňajkáreň a bistro s atmosférou priamo pod Špilberkom

Hľadali sme raňajkáreň a natrafili sme na podnik Večerka Brno s vynikajúcimi recenziami. Kým sme sa prebrali a prešli z Airbnb v neďalekej dedinke do centra Brna, bol čas na obed. Nemuseli...
Eleven Madison Park

Prevrat v najlepšej reštaurácii na svete: Prečo v nej už nevaria mäso?

V roku 2017 sa newyorská reštaurácia Eleven Madison Park stala najlepšou na svete, pričom na svojom konte má až 3 michelinské hviezdy. Po pandémii však všetkých šokovala tým, že sa z nej stal čisto...
menučka láska ide cez žalúdok

Láska ide cez žalúdok? Veda túto teóriu potvrdzuje

Láska ide cez žalúdok, vravievali naši predkovia tak často, až sa z toho stalo príslovie známe po celom svete. Ak ho považujete za málo feministické alebo vo vás evokuje pocit, že žena...
Prečo diéty nefungujú

Prečo diéty nefungujú a ako sa stravovať tak, aby vám váha stále nekolísala?

Myslíte si, že dosiahnuť svoju ideálnu váhu sa dá len pomocou diét? Ide o veľký omyl, ktorému by sme všetci mali konečne prestať veriť. Diéta funguje totiž len v prípade, pokiaľ vám ju predpíše...

Revolúcia v kultúre prepitného s Coinless.tips: Prelomová zmena pre reštaurácie a ich personál

V ére, kde digitálne riešenia uľahčujú každý aspekt servisného priemyslu sa Coinless.tips vynára ako maják inovácie pre reštaurácie po celom svete. Táto online platforma je navrhnutá tak, aby...
domáce tiramisu

Recept na najlepšie domáce tiramisu od víťazky Pečie celé Slovensko Timi Strnál

Na svete existuje niekoľko dezertov, ktoré sa stali doslova legendami. Jednou z nich je aj tiramisu a my pre vás máme ten najlepší recept, o ktorý sa s nami podelila Timi Strnál, víťazka 3. série Pečie...
najlepší slovenskí šéfkuchári Menučka

Ako varia najlepší slovenskí šéfkuchári? Zistíte to v týchto reštauráciách

Spísali sme zoznam podnikov, kde aktuálne pôsobia tí najlepší slovenskí šéfkuchári. Ak chcete ochutnať jedlo od víťazov prestížnych slovenských ocenení, uložte si tento článok medzi záložky. Svoje pôsobenie kuchári možno časom zmenia,...
Slovenský národný tím kuchárov

Slovenský národný tím kuchárov a cukrárov získal bronz na Kulinárskej olympiáde v Stuttgarte

Srdečne gratulujeme k významnému úspechu! Veľmi nás teší, keď sa slovenská gastronómia dostáva na svetovú scénu. Slovenský národný tím kuchárov a cukrárov pravidelne dokazuje, že patria k tomu najlepšiemu, čo naša gastro...
Mlyn 108 Zimný festival jedla

Mlyn 108 x Zimný festival jedla: Harmónia z prírody prenesená do každého sústa

Počas januára a februára už tradične prebieha obľúbený Zimný festival jedla. Tento rok sa doň zapojilo až 44 reštaurácií z celého Slovenska. A keďže ide o skvelú príležitosť na ochutnanie toho najlepšieho, čo naša gastro scéna...

Asociácia hotelov a reštaurácií Slovenska má nového generálneho manažéra

Od 1. februára došlo v Asociácii hotelov a reštaurácií Slovenska k pomerne veľkej zmene. Novým generálnym manažérom je Martin Novotný. Štatutárom asociácie sa zároveň po novom a v zmysle stanov organizácie stáva viceprezident AHRS...
Ružový zázvor Menučka

Ružový zázvor nemáme! Reštaurácia Tatami v Nitre pokračuje v osvete a nás to nesmierne...

"Videli ste už niekedy ružový zázvor? Myslím v prírode, nie v sushi bare. Stavím sa, že nie," začal príspevok, ktorý nedávno pridala reštaurácia Tatami v Nitre na svoje sociálne siete. Nie je...
domáce pesto

Vyrobte si domáce pesto z rôznych ingrediencií, ktoré bude lepšie ako z obchodu

Bazalkové pesto pozná každý, no viete o tom, že výborné je aj zo sušených rajčín, pistácií, papriky či petržlenovej vňate? Máme pre vás jednoduchý a osvedčený návod, vďaka ktorému si ľahko vyrobíte domáce pesto...
Suchý február Menučka

Vydržíte mesiac bez alkoholu? Suchý február skúša čoraz viac ľudí

Počuli ste o niečom takom ako je suchý február? Ak ste aspoň trochu aktívni v online svete, pravdepodobne ste sa stretli s výzvou, aby ste vydržali celých 29 dní bez kvapky alkoholu....
potrebuje reštaurácia vlasntý web?

Potrebuje reštaurácia vlastný web? Odpoveď mnohých prekvapí aj poteší

Každý majiteľ reštaurácie musí neustále robiť množstvo rozhodnutí. Medzi ne patrí aj potreba marketingu a reklamy, bez ktorých by v dnešnej dobe len ťažko zaujali svojich nových klientov. Pokiaľ však stojíte pred dilemou, či...
valentínske menu 2024 Menucka

Valentínske menu 2024: Tipy na dokonalú romantickú večeru v slovenských reštauráciách

Cítite tú romantiku vo vzduchu? Presne tak, opäť sa blíži Valentín a s ním aj špeciálne ponuky reštaurácií. Stráviť večer 14. februára so svojou láskou v príjemnom romantickom prostredí a so skvelým...
Hotel Elizabeth Trenčín

Hotel Elizabeth Trenčín x Zimný festival jedla: O tom, ako sme mali doslova plamene...

Aj počas tohto januára a februára už tradične prebieha gurmánsky Zimný festival jedla. Tento rok sa doň zapojilo rekordných 44 reštaurácií. Vybrali sme si jednu z nich a ochutnali sme ich do...
Kamila Slašťanová rozhovor

Kamila Slašťanová z portálu Menučka: Bolo by pekné zmapovať všetky reštaurácie na Slovensku

Kamila Slašťanová je podnikateľka, mama, manželka, zakladateľka gastroportálu Menučka, v ktorého Magazíne vychádza aj tento rozhovor. Zamysleli sme sa nad tým, že sme za 9 rokov fungovania ani raz poriadne nepredstavili osobu,...
ako používať tuk v kuchyni

Viete, ako správne používať jednotlivé druhy tukov a olejov?

Olivový, repkový, slnečnicový, maslo, bravčová masť... na výber ich je veľa, no nie vždy tuk v kuchyni používame správne. Z dlhodobého hľadiska si tým však môžeme celkom uškodiť. Nikde,...

Rozhovory

Kamila Slašťanová z portálu Menučka: Bolo by pekné zmapovať všetky reštaurácie...

Kamila Slašťanová rozhovor
Kamila Slašťanová je podnikateľka, mama, manželka, zakladateľka gastroportálu Menučka, v ktorého Magazíne vychádza aj tento rozhovor. Zamysleli sme sa nad tým, že...

Víťazka Pečie celé Slovensko 3 Timi Strnál: Tortám som sa venovať...

Timi Strnál Pečie celé Slovensko
Timea Strnál bola od začiatku 3. série šou Pečie celé Slovensko pre mnohých favoritkou. Viackrát sa stala pekárkou týždňa, porotkyne ju často...

Ako začínali najlepší šéfkuchári sveta? Mnohé z príbehov vás prekvapia

najlepší šéfkuchári sveta
Kto vám ako prvý napadne, keď sa povie najlepší šéfkuchári sveta? Gordon Ramsay? Jamie Oliver? Rakúšan Wolfgang Puck alebo Giada De Laurentiis?...

Ervin Polívka z Banchan bistro: Nemám problém pripraviť kuracie paprčky či...

Ervin Polívka žil osem rokov v Južnej Kórei. Na Slovensku začal vyrábať vlastné kimchi a iné fermentované výrobky podľa originálnych kórejských receptov. Ľudia si...

Hubár Erik Valentovič: Na Slovensku nám rastú aj chránené a veľmi...

Keď chcete zmeniť hobby na prácu alebo profesiu, ktorá vás ma aj uživiť, chce to veľké odhodlanie. Erik Valentovič ho má, a...

Barbora z cukrárne ReBarbora: Varenie je pre mňa nutnosť, no pečenie...

ReBarbora, cukráreň v srdci Trnavy
Mať vlastný podnik, v ktorom bude pre svojich zákazníkov piecť výborné koláčiky a pripravovať dobrú kávu, bol vždy jej sen. Barbora pred...

Profi gastro

Keď reštaurácia stagnuje
Všetko ide ako po masle, vašej reštaurácii sa darí, no aj tak máte pocit, že ste akoby zastali na mieste? Úplne vám rozumieme, so stagnáciou sa totiž občas stretne každý majiteľ gastro prevádzky. Stačí však malá zmena, nový kurz či inšpiratívny rozhovor a vy sa opäť môžete začať posúvať vpred. Prvý krok je uvedomiť si,...
etiketa stolovania menučka
Chcete povýšiť úroveň svojho stolovania, ukázať sa ako brilantný hostiteľ/ka alebo si osviežiť pravidlá, ako sa podľa bontónu správať v reštauráciách? Nech sa páči - pripravili sme pre vás podrobný článok na tému etiketa stolovania. V ňom sa venujeme základným pravidlám, ktoré by mal poznať každý. Doma či v...
V ére, kde digitálne riešenia uľahčujú každý aspekt servisného priemyslu sa Coinless.tips vynára ako maják inovácie pre reštaurácie po celom svete. Táto online platforma je navrhnutá tak, aby zmodernizovala proces dávania prepitného. Umožňuje zákazníkom oceniť personál za vynikajúci servis bez potreby hotovosti. Pre majiteľov reštaurácií, manažérov a personál Coinless.tips ponúka množstvo výhod, ktoré...
najlepší slovenskí šéfkuchári Menučka
Spísali sme zoznam podnikov, kde aktuálne pôsobia tí najlepší slovenskí šéfkuchári. Ak chcete ochutnať jedlo od víťazov prestížnych slovenských ocenení, uložte si tento článok medzi záložky. Svoje pôsobenie kuchári možno časom zmenia, ich talent však zostane rovnaký. Slovenská gastronomická scéna je úžasná. Dynamicky sa vyvíja, neustále sa na nej objavujú nové mená, kuchári...
Slovenský národný tím kuchárov
Srdečne gratulujeme k významnému úspechu! Veľmi nás teší, keď sa slovenská gastronómia dostáva na svetovú scénu. Slovenský národný tím kuchárov a cukrárov pravidelne dokazuje, že patria k tomu najlepšiemu, čo naša gastro scéna ponúka. Národný tím kuchárov a cukrárov pracuje pod záštitou Slovenského zväzu kuchárov a cukrárov, ktorého cieľom je vytvorenie zodpovedajúcich podmienok...

Najnovšie články

Keď reštaurácia stagnuje

Máte pocit, že vy aj váš podnik stagnujete? Tipy, ako sa opäť posunúť vpred

Všetko ide ako po masle, vašej reštaurácii sa darí, no aj tak máte pocit, že ste akoby zastali na mieste? Úplne vám...
etiketa stolovania menučka

Etiketa stolovania: Týchto 9 pravidiel by mal ovládať každý

Chcete povýšiť úroveň svojho stolovania, ukázať sa ako brilantný hostiteľ/ka alebo si osviežiť pravidlá, ako sa podľa bontónu správať v reštauráciách? Nech...
Večerka Brno menučka

Večerka Brno, to je raňajkáreň a bistro s atmosférou priamo pod Špilberkom

Hľadali sme raňajkáreň a natrafili sme na podnik Večerka Brno s vynikajúcimi recenziami. Kým sme sa prebrali a prešli z Airbnb v...
Eleven Madison Park

Prevrat v najlepšej reštaurácii na svete: Prečo v nej už nevaria mäso?

V roku 2017 sa newyorská reštaurácia Eleven Madison Park stala najlepšou na svete, pričom na svojom konte má až 3 michelinské hviezdy. Po...
menučka láska ide cez žalúdok

Láska ide cez žalúdok? Veda túto teóriu potvrdzuje

Láska ide cez žalúdok, vravievali naši predkovia tak často, až sa z toho stalo príslovie známe po celom svete. Ak ho považujete...

Rozhovory

Najčítanejšie články

Naše videá