Začal sa Zimný festival jedla 2023: Otváracia večera v reštaurácii MenJu bola dokonalou súhrou chutí

1317

V tomto roku je Zimný festival jedla o čosi výnimočnejší, oslavuje totiž svoje prvé okrúhliny. Do už 10. ročníka sa zapojili tie najlepšie slovenské reštaurácie, medzi ktorými nechýba nedávno otvorená MenJu. Práve tu sa konala otváracia večera s oficiálnym zahájením ZFJ.

V sobotu 14. januára sa začal obľúbený Zimný festival jedla, ktorého sa do 26. februára môžete zúčastniť aj vy. Budete mať možnosť ochutnať degustačné menu od tých najlepších slovenských šéfkuchárov.

Oficiálna otváracia večera sa tento rok konala v nedávno otvorenej reštaurácii MenJu, ktorá sídli v Bratislave. Reštaurácia patrí skvelým šéfkuchárom Martinovi Korbeličovi a Tomášovi Sikovi. Tí si pre svojich hostí pripravili výnimočné menu plné farieb, zladených chutí a vôní.

Autor: Rudolf Sládkovský

Výnimočnosť jedál spočívala v ich “netradičnej tradičnosti”, ktorá všetkých preniesla do detských čias. Ako polievka sa podávala Máčanka, za ktorou nasledoval hlavný chod – Divina z považských lesov s tekvicovou haruľou a makom. No a nechýbal sladký dezert v podobe Detskej krupice. Presne tieto chody môžete ochutnať aj vy – stačí sa zúčastniť Zimného festivalu jedla, vybrať si reštauráciu MenJu a rezervovať si v nej termín. Ponuku všetkých reštaurácií si pozrite TU.

Autor: Rudolf Sládkovský

Nechýbal skvelý aperitív Laurent Perrier

K príjemnému večeru patrí aj luxusný aperitív. V Menju sa podával Champagne Laurent Perrier, ktorý hostia popíjali počas príhovoru riaditeľa a organizátora Zimného festivalu jedla – Radoslava Nackina. Ten sa nezabudol poďakovať a vyzdvihnúť partnerov festivalu, najmä spoločnosť KON – RAD. Táto spoločnosť dodáva k festivalovému menu svetoznámu vodu S.Pellegrino a tiež Champagane Laurent Perrier. Celková atmosféra na otváracej večeri v MenJu bola nezabudnuteľná, postaral sa o ňu aj klavirista Tomáš Dome.

Klavirista Tomáš Dome. Autor: Rudolf Sládkovský
zdieľať tento článok na:
FacebooktwitterlinkedinFacebooktwitterlinkedin
referencie