Valentínske menu 2020 v slovenských reštauráciách: Na čo sa môžete tešiť?

8166
Valentínske menu

Druhý mesiac v roku, február, sa nám všetkým spája nielen s pomaličky prichádzajúcou jarou, ale tiež so sviatkom všetkých zaľúbencov. Sv. Valentín sa u nás oslavuje už dlhé desaťročia a práve 14.2. je deň, keď by sme si mali so svojou polovičkou užiť krásne romantické rande vo dvojici, napríklad pri fantastickej večeri.

Sviatok sv. Valentína má vo svete tradíciu už od 16. storočia, no na naše územie začal prenikať až v 90. rokoch.  Preto aj my postupne prijímame zvyky spojené s oslavou lásky a na tento jav veľmi promptne reagujú aj reštaurácie, ktoré k randeniu a romantike neodmysliteľne patria.

Mnohé slovenské podniky vytvárajú špeciálne valentínske ponuky (nielen) pre zamilovaných. Máte chuť stráviť večer naozaj špeciálne a ochutnať pri svetle sviečok výnimočne chutné menu? Inšpirujte sa ponukami slovenských reštaurácií, ktoré sme pre vás vybrali.

Po kliknutí na vybrané mesto sa v zozname posuniete na ponuky reštaurácií z vybraného mesta. :)

Bratislava
Trnava
Košice
Žilina
Trenčín
Nitra
Prievidza
Bojnice
Zvolen
Galanta
Senica
Slovenský Grob
Modra
Topoľčany
Šamorín
Trebišov

Darčekový voucher ako valentínsky darček

Ak premýšľate, aký valentínsky darček venujete svojej láske alebo komukoľvek, komu chcete aj pri tejto príležitosti spraviť radosť, venujte mu / jej darčekový voucher do výbornej reštaurácie cez portál Darčekové vouchery. V ponuke sú štýlové reštaurácie z rôznych kútov Slovenska.

Bratislava

Reštaurácia River Bank – Grand Hotel River Park Bratislava *****

Pripravte svojej polovičke nezabudnuteľný večer. Oslávte sviatok sv. Valentína v romantickej atmosfére RIVERBANK Restaurant a vychutnajte si špeciálne menu, ktoré si pripravil šéfkuchár Jaroslav Žídek.

V reštaurácii myslia aj na vegetariánov, pre ktorých si pripravili špeciálne vegetariánske menu. Okrem toho čaká na dámy darček v podobe ruže a každý pár dostane chutné pralinky v tvare srdca.

Menu pre vegetariánov:

Tulip Cafe & Restaurant

V Roset Boutique Hotel si (nielen) pre všetkých zamilovaných pripravili perfektne vyzerajúce valentínske menu. Vybrať si môžete z viacerých variant predjedla, hlavného jedla i dezertov. Na chuť si tu príde naozaj každý.

Kozia brána

Sviatok zamilovaných sa blíži. Príďte ho so svojou polovičkou osláviť do Kozej brány v Bratislave. Pripravili si tu takéto špeciálne menu. Rezerváciu si môžete spraviť mailom na info@koziabrana.sk alebo na tel. čísle 02/20773767

Srdcovka Reduta

Väčšiu symboliku ako zažiť Valentína priamo v Srdcovke nenájdete nikde inde. Príďte si vychutnať Valentínske menu, ktoré pripravujú majstri kuchári Srdcovky priamo v historickej budove Reduty v centre Bratislavy. Menu budú podávať 14.2 a pre “oneskorencov” aj 15.2.

ZMENU PASTA & WINE

Šéfkuchárka Zuzana Sabolová presne vie, ako potešiť zmysly zaľúbencov počas valentínskej večere. Do reštaurácie ZMENU PASTA & WINE si ju môžete prísť vychutnať 14.2. o 17:00, potrebné je vopred sa rezervovať.

Slovenské špeciality – Rotoska

Bratislavská Rotoskaopäť tradične vyskladala lákavé valentínske menu, ktoré si so svojou polovičkou môžete vychutnať od 14.2 až do 16.2. Tešiť sa môžete napríklad na Foie gras, panenku, lososa či chutné sladučké lievance.

BistrOne

Láska ide cez žalúdok a v BistrOne to dobre vedia. Preto si pre všetkých, ktorí chcú sviatok všetkých zamilovaných osláviť so svojím partnerom či partnerkou pri dobrej večeri, pripravili exkluzívne degustačné menu.

GREAT Club & Restaurant

V srdci Starého mesta Bratislavy si reštaurácia GREAT Club & Restaurant pre zamilované dvojice pripravila Valentínsky duet pozostávajúci zo špeciálneho drinku s názvom “Piece of Love” a piškótovo-malinovej tortičky v tvare srdca. Akcia trvá celý týždeň, teda od 10. do 17. februára. Navyše, celý týždeň od pondelka do piatka (10.2.-15.2.) dostane každá žena, ktorá príde do Great-u na obed alebo večeru po 15:00 hodine, čokoládový bombónik gratis.

Chorvátska reštaurácia Plitvice

Pozývame vás na špeciálne slávnostné menu na deň sv. Valentína 14. februára. Štvorchodové menu s nápojom v štýle chorvátskej kuchyne si môžete vychutnať v novej originálnej chorvátskej reštaurácii Plitvice na Mierovej ulici. Cena valentínskeho menu je 22 € na osobu.

Trnava

Relax restaurant

Počas valentínskeho víkendu sme si aj obľúbená trnavská reštaurácia Relax restaurant pripravilq špeciálne valentínske menu. Rezervujte si svoj stôl už teraz na čísle: 0948 551 936.

Žilina

Boutique Hotel Dubná Skala****

Oslávte svoju lásku na výnimočnom mieste. Vyberte si počas valentínskeho obdobia 10. – 29. februára 2020 romantické menu podľa známych zamilovaných dvojíc, s prípitkom a ružou pre dámu. Alebo si znásobte radosť a pridajte si k delikátnej večeri aj 1-hodinový vstup do wellnessu hotela Boutique Hotel Dubná Skala****. Vyberiete si menu Kleopatra a Cézar, Kate a William alebo Rómeo a Júlia?

Marina restaurant

Oslávte deň Svätého Valentína v príjemnom prostredí žilinskej reštaurácie Marina a vychutnajte si špeciálne degustačné menu, ktoré si pre vás pripravil šéfkuchár Ľubomír Zuziak. Cena na osobu je 29 €, v cene je zahrnutý prípitok, polievka, hlavné jedlo a dezert. Rezervácia je možná na prevádzke alebo na tel. čísle +041 516 6214 alebo 0903 646 929.

Prievidza

Hotel Belassi Café & Restaurant

Prežite romantický valentín a odštartujte skvelý večer v Hotel Belassi Café & Restaurant s lahodnou 3 chodovou večerou a podmanivými tónmi živej hudby. Cena za menu pre dve osoby je 39,90 € alebo 49,90 € vrátane nápojov. Odporúčame rezervácie vopred.

Valhalla Pub & Restaurant, Prievidza

Tematická reštaurácia Valhalla v Prievidzi si pre svojich hostí pripravila degustačné valentínske menu, ktoré si môžete vychutnať počas dní 14.-16. február. Okrem výborného jedla na zaľúbencov čaká súťaž, v ktorej môžu vyhrať konzumné, burger či kvalitné vínko.

Senica

Fit Pit reštaurácia

Reštaurácie Fit Pit je skvelou voľbou pre dvojice, ktoré si radi svoju večeru nakombinujú. Vo svojom valentínskom menu totiž reštaurácia dáva na výber hneď z niekoľkých predjediel, hlavných jedál a nechýbajú ani dva druhy dezertov. Svoje menu si teda môžete nakombinovať podľa vašich predstáv.

Košice

Košice Hotel ****

V Hoteli Košice si môžete so svojou polovičkou prísť vychutnať degustačné menu a spoločne osláviť sviatok zaľúbených už od 10. februára. Ku každému chodu dostanete aj pohár perfektne pasujúceho vínka. Nezabudnite, že na večeru je potrebné rezervovať si stôl vopred.

Doubletree by Hilton Košice

Oslávte Vašu lásku veľkolepo v exkluzívnych priestoroch hotela DoubleTree by Hilton Košice. Romantické prostredie reštaurácie Olive Tree, ktoré poskytuje súkromie i noblesu,  je prísľubom nezabudnuteľného večera pre všetkých zaľúbencov. Príďte si vychutnať valentínske špeciality navrhnuté pre tento okamih.

Reštaurácia ZORE

V košickej reštaurácii ZORE môžete osláviť sv. Valentína výborným menu, pri ktorého príprave si dali skutočne záležať.

Trenčín

Terra Mate

Trenčanmi obľúbená reštaurácia Terra Mate vám dáva príležitosť prekvapiť svoju polovičkou romantickou večerou pri sviečkach a živej hudbe. Prichystali si pre vás dva varianty degustačného menu, ktoré sa bude podávať v dňoch 14. a 15. február.

Bojnice

Reštaurácia Biograf

Biograf wine bar and restaurant v krásnom prostredí Bojníc vás srdečne pozýva na príjemne strávený Valentín v obklopení príjemnej hudby a dobrého jedla. Počas víkendu 14.-16. február si pre vás pripravili: Predjedlo – Kanapky so šunkovou a chrenovou penou, Hlavné jedlo: Prosciutto rizoto alebo Steak z hovädzej sviečkovice s omáčkou zo slaného karamelu, Dezert: Waffla s bielou čoko a ovocím.

Nitra

Tatami Sushi

V obľúbenej nitrianskej reštaurácii Tatami taktiež myslia na to, že na sv. Valentína si ľudia radi doprajú niečo špeciálne. Ich valentínske menu prekypuje láskou a nájdete v ňom: Welcome drink, Tatarák z lososa s avokádom, koriandrom a marakujou uložený na praženej nori riase, Jemne pikantná kokosová polievka s ryžovými rezancami, hubami shitake a kukuričkou.

Nechýba ani valentínsky sushi set pozostávajúci z: Maki s marinovanou hubou shitake, Maki s avokádom, Futomaki Fresh s lososom, uhorkou, japonskou majonézou a listovým šalátom, Špeciálna valentínska rolka s grilovaným lososom, klíčkami mungo a pažítkou posypaná pikantným shishime korením s pomarančovou kôrou, preliata ustricovou miso majonézou, Sashimi z lososového kaviáru ikura marinovaného v japonskom saké uložené v limetke a na záver Zmrzlina zo zeleného čaju Matcha s lyofilizovanými malinami.

Hotel Zlatý Kľúčik

Ak ste z Nitry a okolia a chcete zobrať vašu polovičku na romantickú a zároveň luxusnú večeru, môžete si jednoducho zarezervovať stôl v Hoteli Zlatý Kľúčik. I keď degustačné menu zatiaľ zverejnené nemajú, podľa minulého roku je jasné, že to budú samé delikatesy. Tešiť sa môžete rovno na 5-chodovú večeru, chýbať nebude degustácia vín, živá hudba a malý darček.

Red Horn Steakhouse

Reštaurácia v Nitre Red Horn Steakhouse vám dáva možnosť spraviť si na Valentína so svojou polovičkou doslova gastronomický zážitok! Stačí si zarezervovať svoj stôl a 14.2. máte o romantiku postarané. Dokonca si pre vás pripravili súťaž o degustačné menu pre dve osoby, zapojiť sa môžete na tomto odkaze.

Páni Baklažáni

Nitriansky Páni Baklažáni vás srdečne pozývajú na ich gurmánsku valentínsku večeru spojenú s ochutnávkou BIO vínka. Šéfkuchár so svojím tímom predvedú to najlepšie z najlepšieho. Perfektne si vychutnať zážitok z gurmánskej večere vám pomôže živá hudba, ktorá vás celým večerom bude sprevádzať.

Reštaurácia Rouge – Hotel Mikado

Hotel Mikado si pripravil pre všetkých zamilovaných prekvapenie vo forme Valentínskeho dezertu pre dvoch. Objednajte si ho k chutnej večeri, alebo len tak ku kávičke počas celého valentínskeho víkendu a ku každému Valentínskemu dezertu dostanete ešte zdarma pohár sektu a ružičku pre dámu.

Zvolen

Bistro Chef

Aj obľúbená reštaurácia Bistro Chef vo Zvolene si pre svojich hostí pripravila špeciálne valentínske menu. Na týchto dobrotách si zaľúbenci môžu pochutiť počas dňa sv. Valentína v štýlovej atmosfére známeho bistra.

Galanta

Chiringuito Restaurant

Už druhýkrát pripravuje galantská reštaurácia Chiringuito valentínsky event. Nie nadarmo sa hovorí, že “Láska ide cez žalúdok”. Pre svojich valentínskych hostí si tu pripravili 5-chodové menu s 3 variantami hlavných jedál. Steak, domáce cestoviny, rizoto a dezert flambovaný priamo pred očami hostí.

Modra

Kamenná piváreň

Oslávte sviatok sv. Valentína v príjemnej atmosfére v reštaurácii Kamenná piváreň v Modre. Pripravte svojej polovičke nezabudnuteľný večer a vychutnajte si delikátne menu, ktoré je špeciálne pripravené na túto príležitosť. Rezervácie osobne alebo telefonicky na tel.č.0905250227
Štúrova 46, Modra.

Kamenná piváreň reštaurácia Modra valentínske menu

Slovenský Grob

Reštaurácia Husacina u Galika

Od piatku až do nedele (14.2.-16.2.) na vás čaká výborné menu určené pre romantickú večeru vo dvojici. A ako už názov prezrádza, tešiť sa môžete nielen na kačacie špecialitky.

Topoľčany

THE RIVERS

Topoľčianska reštaurácia THE RIVERS si pre vás pripravila zaujímavé valentínske menu, ktoré si môžete vychutnať spolu so svojou polovičkou. 14.2 strávite večer nielen pri dobrom jedle, ale tiež v sprievode speváčky Zuzky Gálikovej a speváka Tomáša Hodála. Nezabudnite, že kapacita reštaurácie je obmedzená, preto je potrebné si svoj stôl rezervovať.

Šamorín

Market Bistro & Cafe

Príjemné miesto so štýlovým interiérom a vynikajúcoub kuchyňou. To je Market Bistro & Cafe v Šamoríne, ktoré si pripravilo taktiež špeciálone valentínske menu.

Trebišov

Vera Restaurant

Ak niekto robí niečo srdcom, vloží do toho dravosť a vášeň, konečný výsledok nemôže sklamať. Presne o to sa snažia vo Vera Restaurant v Trebišove. Spoznajte čaro dokonalých chutí, pripravených z čerstvých sezónnych surovín – napríklad aj v rámci valentínskeho menu.

Zdroj fotografií:

Titulná fotka: Reštaurácia River Bank

Fotky degustačných menu: Konkrétne reštaurácie (a ich sociálne siete)

zdieľať tento článok na:
FacebooktwitterlinkedinFacebooktwitterlinkedin
referencie