Talianska reštaurácia Fragolino Ristorante vás očarí svojou originálnou pizzou i príjemnou atmosférou

6950

Láska k dobrému talianskemu jedlu, kvalitné víno a rodinná atmosféra – to je v skratke bratislavská reštaurácia Fragolino Ristorante. Zákazníci si tu vždy môžu pochutnať na poctivých jedlách z kvalitných a vyberaných surovín. Predstavujeme vám ďalší úspešný gastronomický koncept na Slovensku – reštauráciu Fragolino Ristorante.

Majiteľ Marek Ryšánek so svojou gastro prevádzkou začínal ešte v roku 2014. “Mali sme jedno auto a jeden produkt – pizzu. Zdokonaľovali sme sa za behu, makali sme na nových produktoch, rozširovali sme priestor,” hovorí o svojich začiatkoch. V roku 2017 sa mu vo Fragolino Ristorante podarilo zväčšiť priestory, otvorili aj kuchyňu a už neponúkali iba pizzu, ale aj kvalitnú taliansku gastronómiu. Ľudia si túto taliansku reštauráciu tak obľúbili, že v roku 2019 sa reštaurácia musela presťahovať do väčších priestorov ale stále v rovnakej lokalite mestskej časti Devínska Nová Ves. “Momentálne vieme u nás usadiť 120 ľudí a donášku robíme na piatich autách.”

Fragolino reštaurácia Devínska Bratislava terasa

Celá reštaurácia je rozdelená na niekoľko častí. V reštauračnej časti si môžete prísť posedieť nielen na dobrú večeru či obedové menučko, ale radi vám tu pripravia napríklad rodinnú oslavu. V kaviarenskej časti na vás čakajú výborné domáce koláčiky a kvalitná káva a v priestoroch reštaurácie Fragolino nechýba priestranný detský kútik. “Dokonca máme aj bowling, kam sa zmestí až 40 návštevníkov.”

Fragolino reštaurácia Devínska Bratislava bowling

Ak si radi posedíte pri dobrom jedle na terase, nech sa páči, na výber máte rovno z dvoch. “Slniečko si u nás viete užiť pri východe aj pri západe, máme totiž jednu prednú a jednu zadnú terasu,” dodáva majiteľ. Celý interiér reštaurácie je ladený do teplých farieb typických pre Taliansko.

Fragolino reštaurácia Devínska Bratislava

Vo Fragolino Ristorante sú všetci vítaní

“U nás vo Fragolino nemáme vyhranených zákazníkov, na svoje si tu príde široké spektrum ľudí.” Môže za to spomínaný multifunkčný priestor, v ktorom vedia vyhovieť zamilovaným párom, rodinám s deťmi a tiež partiám, ktoré hľadajú ideálne miesto pre teambuilding. “Čo ale naši zákazníci obľubujú najviac? Je to určite rodinný prístup, snažíme sa byť ku všetkým ústretoví a každému vyhovieť.”

Fragolino reštaurácia Devínska Bratislava detský kútik

Domáce chutí najlepšie (obzvlášť vo Fragolino)

Na jedálnom lístku dominuje najmä pizza s tenučkým cestom, domáce cestoviny a chutné špeciality z grilu. “Všetky jedlá varíme podľa tradičných receptov, používame výhradne kvalitné a čerstvé suroviny.”

Základom je nepoužívať polotovary a dať si záležať aj na maličkostiach. “Vyrábame si nielen domáce cestoviny, ale všetky dresingy, omáčky, chlieb,” prezradil majiteľ Marek Ryšánek. Koláčiky, ktoré nájdete v kaviarenskej časti, sú buď od lokálnych dodávateľov, alebo si ich pečú vlastnoručne. Zaujímavosťou je, že cesto a pomodoro omáčku na pizzu skúšali a skúšali, až kým chute nevypilovali na 110 %.

Fragolino reštaurácia Devínska Bratislava pizza

Vyberie si každý

Obedové menučko vo Fragolino Ristorante podávajú počas pracovných dní a vyberie si naozaj každý. Na výber sú dve polievky, slepačí vývar a druhá podľa dennej ponuky. Medzi hlavnými jedlami nájdete vždy šalát, pizzu, domáce cestoviny a dve mäsité jedlá. Kuchári si dávajú záležať aj na estetike, vedia totiž, že jedia aj oči :)

Fragolino reštaurácia Devínska Bratislava terasa

A ak sa sem vyberiete počas víkendu, sviatkov alebo vo večerných hodinách, môžete sa pustiť do výberu z Ala carte alebo ochutnať niečo zo sezónnej ponuky, ktorú obmieňajú každé tri mesiace. Určite nevynechajte tradičnú taliansku paradajkovú polievku či bruschetty. Ak sa rozhodnete pre rizoto, čaká na vás krémová konzistencia s poriadnou dávkou parmezánu.

Pokiaľ radi skúšate nové a netradičné chute, vyskúšajte napríklad cestoviny Rigatoni di Manzo s hovädzou sviečkovicou, bielym vínom a hríbovým ragú. Alebo siahnite po klasike v podobe Spaghetti bolognese či Carbonara, ktoré sú doslova talianskym zážitkom.

Fragolino reštaurácia Devínska Bratislava bar pizza

Náš portál menucka.sk taliansku reštauráciu Fragolino Ristorante vrelo odporúča a všetkým praje dobrú chuť! :)

Foto: Menucka.sk, Facebook / Fragolino Cuisine

zdieľať tento článok na:
FacebooktwitterlinkedinFacebooktwitterlinkedin
referencie