Skvelý pomocník pre váš podnik: Food Cost kalkulačka od Unilever vám pomôže zredukovať náklady

1493
Food Cost kalkulačka
foto: Canva

Kalkulačka nákladov na potraviny, alebo teda Food Cost kalkulačka je niečo, čo by nemalo chýbať v žiadnom podniku. Ide o bezplatný nástroj na precízny výpočet nákladov na potraviny, ktorý vám pomôže lepšie vypočítať alebo zredukovať náklady vo vašom podniku.

Vyskúšajte intuitívnu Food Cost kalkulačku navrhnutú s ohľadom na užívateľov, ktorá vám zaručene uľahčí prácu. Je určená pre všetkých gastro podnikateľov, ktorí majú radi vo veciach poriadok a potrebujú sa orientovať vo svojich nákladoch a výdavkoch.

Ako to funguje?

Používanie Food Cost kalkulačky z dielne Unilever Food Solutions je jednoduché a pôjde vám celkom prirodzene.

  1. krok – pridajte suroviny. Stačí zadať názov suroviny, cenu za kilogram a hmotnosť na 10 porcií. Získate celkové náklady za suroviny v recepte a cenu za jednu porciu.
  2. krok – zadajte predajnú cenu jedla. V druhom kroku pridajte predajnú cenu jedla v jedálnom lístku. Nezabudnite zadať cenu bez DPH a následne nastaviť sadzbu DPH. Food cost kalkulačka Vám následne vypočíta percentuálne náklady na výrobu jedla (food cost).

Takéto nahodenie cien a ingrediencií nemusí byť konečné, nebojte sa. Ingrediencie, ich hmotnosť či cenu môžete dodatočne meniť a upravovať tak konečnú cenu za jednu porciu. Je to skvelý spôsob ako dosiahnuť požadované náklady na jednotlivé suroviny a celkový chutný výsledok.

Food Cost kalkulačka umožňuje toho viac

Po vyplnení formulára vám program ponúkne možnosť stiahnuť si recept vo formáte PDF s presnou hmotnosťou jednotlivých surovín aj celej porcie. Takto si môžete vytvoriť vlastnú databázu receptov, ktorú môžete dokonca ďalej zdieľať. Food Cost kalkulačka však v sebe zahŕňa už hotové recepty s vypočítanými nákladmi, čo je príjemným bonusom pre používateľov tohto programu.

“V našej kalkulačke nákladov na potraviny nájdete desiatky receptov na mäsité, vegetariánske a vegánske jedlá. Recepty môžete filtrovať podľa kategórie, hlavnej ingrediencie alebo typu vašej prevádzky. Či už prevádzkujete reštauráciu s obsluhou, samoobslužné bistro alebo cateringovú spoločnosť, určite nájdete to svoje,” uvádza spoločnosť Unilever na svojej stránke.

Aj uložené recepty od Unilever šéfkuchárov môžete následne upravovať v prípade, že sa rozhodnete nejakú ingredienciu vynechať alebo sa cena jednotlivých surovín zmenila a je potrebný nový výpočet.

zdroj: Unilever Food Solutions

zdieľať tento článok na:
FacebooktwitterlinkedinFacebooktwitterlinkedin
referencie