Reštaurácia SPIRIT priniesla do Žiliny kvalitné burgre i chute Mexika

2778

Reštaurácia SPIRIT sa nachádza v samom centre Žiliny a svojimi vycibrenými chuťami láka domácich aj turistov. Na svoje si prídu milovníci mexickej kuchyne, fanúšikovia kvalitných burgrov a vybrať si môžete aj z pestrej ponuky šalátov.

Spiritka je zvonku nenápadná, no po vstupe dovnútra vás prekvapí svojou veľkosťou. Interiér je rozdelený na viacero miestností, v ktorých sa rozlieha príjemná pohodová hudba. Ak sa sem chystáte na večeru, tešiť sa môžete aj na tlmené osvetlenie, ktoré dotvára tú správnu atmosféru. Posedieť si môžete tiež vo vínnej pivničke či cez leto na terase.

Jednoduché, no efektné zariadenie je elegantné a pohodlné. Veľmi zaujímavé sú aj polkruhové stoly, pri ktorých si môžete posedieť v mäkučkých boxoch, v ktorých si užijete súkromie. Nad niektorými stolíkmi sú dokonca posuvné nastaviteľné lampy. Celkom super pre tých, ktorí si radi odfotia svoj tanier, však? :)

I keď sa sem prídete najesť v rušnom čase, čašníčky vás obslúžia veľmi rýchlo. Jedálny lístok je jednoduchý, na dvojstrane nájdete všetky špeciality rozdelené do kategórií. Za vyskúšanie stojí určite aj domáca limonáda, ktorú vám prinesú s kovovou slamkou (super!) vo veľmi peknom dizajnovom pohári. Ak si objednáte napríklad pomarančovú – dostanete skutočnú pomarančovú bombu.

V SPIRIT si vyberie každý

A poďme k samotnému jedlu, ktoré si určite zaslúži vlastný odsek. Pred hlavným chodom si môžete dopriať buď teplú polievku, alebo niektorý zo snackov. Z tých odporúčame najmä Domáce nachos so zapečeným cheddarom a tromi druhmi omáčok (guacamole, smotana, salsa). Sú naozaj výborné, nezasýtia príliš, pre dvoch je to akurátna veľkosť predjedla.

Z hlavných jedál si môžete dopriať šalát, burger alebo mexickú kuchyňu. Zo šalátov si vyberie každý – či už milovníci slaninky, kozieho syra, grilovanej zeleniny alebo kreviet. Veľmi zaujímavou kombináciou je napríklad šalát s hovädzou roštenkou a jalapeňos či krevety preliate omáčkou z červených pomarančov.

Šťavnaté burgre sú špecialitou reštaurácie SPIRIT, kuchári si na ich chuti dávajú výnimočne záležať. Čaká na vás chrumkavá žemľa, ktorá má veľmi dobrú konzistenciu a nepremočí sa ani pod šťavnatým mäskom. To je prepečené do ružova, samozrejme, ak má niekto rád well done, nebude to žiaden problém. My sme ochutnali burger SPIRIT (klasika so slaninkou) a TexMex (guacamole a jalapeňos), oba boli chuťovo vyvážené a výborné. Všetky burgre sú podávané s hranolkami a domácou tatarkou, budete mať čo robiť :) A ešte dobrá správa pre tých, ktorí sa ťažko rozhodujú – na výber sú aj Slidersy,3 miniburgre podľa vášho výberu.

Fajitas, wrapy, quesadilly, burritá, tacos či chumichangas v mexickej kuchyni nemôžu chýbať, a presne tak je to aj v reštaurácii SPIRIT. Na výber máte rôzne druhy mäsa a ochutnať môžu pokojne aj tí, ktorí pikantné nemajú príliš v láske. Do pozornosti si netrúfame vybrať žiadne konkrétne jedlo, pretože by sme ich sem museli vypísať rovno všetky :) Ale ak si chcete troška „zaslintať“, celé menu reštaurácie nájdete na tomto odkaze.

Do Spiritky na obed aj oslavu

Reštaurácia počas pracovných dní ponúka denné menučka, ktoré dokonca aj rozváža. Na výber máte vždy polievku, 5 klasických jedál a jedno FIT menu. Kompletnú týždňovú ponuku si môžete pozrieť tu.

Priestory SPIRIT sú vhodné na pracovné stretnutia, posedenie s kamarátmi či rodinné oslavy. Rezervovať si môžete jeden zo salónikov, ktorých kapacita je 20 a 30 osôb.

Pár slov na záver…

Úroveň reštaurácie pozdvihujú aj krásne farebné taniere, nastajlované sú nielen počas večere, ale aj pri obedovom menučku. Ak patríte do skupiny, ktorá si po obede dopraje kávičku či koláčik, žiaden problém. Pri vstupe na vás čaká presklená vitrína plná chutných dezertov, z ktorých sa oplatí vyskúšať.

Jedlá rozmanitej chuti, rýchla milá obsluha a super cena na samotné centrum mesta robia z reštaurácie SPIRIT miesto, ktoré sa určite oplatí navštíviť.

Ak by ste si mali vybrať, bol by to šalát, burger alebo mexická kuchyňa? Dajte nám vedieť do komentára!

Fotky: autor, Facebook

zdieľať tento článok na:
FacebooktwitterlinkedinFacebooktwitterlinkedin
referencie