Počas leta otvorili tieto nové reštaurácie v Bratislave

13551
Menučka magazín - nové reštaurácie v Bratislave - Lanogi Gurmán Apollo

Leto nám pomaly končí a aj bratislavská gastroscéna sa začína pripravovať na podovolenkový návrat do “normálu”. Na svojich prvých hostí sa chystá aj množstvo úplne nových podnikov ktoré otvárajú v septembri. Aj počas leta sme ale objavili zaujímavé nové reštaurácie v Bratislave, ktoré vám teraz predstavíme. Budeme radi, ak nám dáte aj vy tipy na ďalšie, ktoré vznikli alebo plánujú vznik v najbližších dňoch či týždňoch a radi o nich napíšeme v ďalšom článku.

1805 restaurant oživilo gastro pounku v Cubicone

Menučka magazín - nové reštaurácie v Bratislave - 1805 restaurant CubiconReštauráciu s netradičným “číselným” názvom 1805 otvorili v druhej polovici augusta v Mlynskej doline. Nachádza sa priamo v nákupnej galérii Cubicon, neďaleko budovy RTVS a známeho internátneho mestečka. Na prvom poschodí vpravo úplne vzadu, oproti známej sushi reštaurácii Edo-Kin. Zrekonštruované priestory, kde ešte donedávna fungovala čínska reštaurácia vyzerajú veľmi útulne a príjemne. Dizajn, ako aj celková atmosféra reštaurácie sa nesie v duchu Francúzska, rovnako ako celý Cubicon, kde sa prejavuje to, že majiteľmi sú práve Francúzi. Na webe sa prezentuje ako miesto, ktoré chce ponúknuť modernú európsku gastronómiu. A je to tiež jediná reštaurácia široko ďaleko, kde si v príjemných priestoroch viete zájsť na klasické obedové menučka za “normálne” ceny. V ponuke je denná polievka, denný quiche, na výber dve hlavné jedlá a pizza. Konkrétne menučka môžete nájsť už aj u nás na menucka.sk/1805restaurant.

Biopark v Auparku a Poluse ponúka už aj denné menu

Menučka magazín - Nové reštaurácie v Bratislave - Biopark, JeminéTí, ktorí sú znalí témy BIO a sami uprednostňujú nakupovanie biopotravín určite poznajú sieť prevádzok Biopark. Nachádzajú sa v rôznych nákupných centrách, už aj v iných mestách ako v Bratislave. V Auparku a Poluse si už okrem nákupu kvalitných produktov v bio kvalite môžete dopriať aj rýchle a zdravé denné menu, pripravené z týchto kvalitných surovín. Za zmienku určite stojí aj to, že tieto menučka pre Biopark pripravujú známe ambasádorky zdravej stravy – Janica a Aneta z Jeminé. Cena je stanovená na 100 gramov a tak si každý môže naložiť na tanier toľko, koľko zvládne alebo mu stačí a cena sa tomu prispôsobí. Tiež je tu veľmi obľúbenou formou take away, môžete si teda jedlo nechať zabaliť a zobrať so sebou.

Sieť Veg Life sa opäť rozrástla. Štvrtá prevádzka vznikla na Prievozskej.

Menučka magazín - nové reštaurácie v Bratislave - Veg Llife PrievozskáJe skvelé, že stále narastá počet podnikov, ktoré sa orientujú na zdravé, prevažne zeleninové resp. bezmäsité jedlá. Obľúbená sieť vegetariánskych reštaurácií Veg Life úspešne funguje už dlhšiu dobu na troch miestach – na Mickiewiczovej ulici, na Patrónke a vo FreshMarkete. Teraz sa pridáva nová lokalita – priamo na Prievozskej ulici, neďaleko križovatky s Miletičovou. Veg Life tiež funguje systémom samoobsluhy – môžete si naložiť koľko chcete a zároveň aj kombinovať rôzne jedlá, keďže cena je určená na základe gramáže. A ak vám nevýjde prísť osobne, môžete si objednať donášku. Vtedy sú už ceny a množstvá samozrejme jednotne stanovené a cena za samotnú donášku je pri určitom obrate resp. množstve jedál zdarma. Na Veg life sa mi páči aj ich ušľachtilá myšlienka, s názvom “štedrý pondelok”. Ide o venovanie časti pondelkových tržieb, vždy inej organizácii. Takže ak si doprajete menučko vo Veg life, pomôžete nie len sebe tým, že sa najete zdravo – ale aj iným. Pre oneskorencov ponúka Veg Life tiež šťastnú hodinku alebo happy hour, kedy sú všetky jedlá v prevádzkach (mimo dezertov, donášky a nápojov) za polovicu. Aktuálnu ponuku denného menu sledujte tu: menucka.sk/veglife-prievozska.

Menučka magazín - nové reštaurácie v Bratislave - Viet pho vietnamská azíjská reštauráciaViệt Phố – nová vietnamská a ázijská reštaurácia 

Ak máte chuť na pravé ázijské jedlo, a chcete skúsiť niečo nové, odteraz máte túto možnosť v Podunajských Biskupiciach. Na frekvenovanej Kazanskej ulici vyrástla originálna  vietnamská reštaurácia Việt Phố. Okrem preslávenej vietnamskej rezancovej polievky Phở a známeho Bún Bò Nam Bộ sa tu môžete tešiť na ďalšie špeciality nie len z Vietnamu, ale aj z Kórei a Japonska. Aktuálnu ponuku dňa môžete sledovať aj u nás na menucka.sk/vietpho.

V Los Mexikas na Františkánskom námestí zažijete pravé Mexiko

Menučka Magazín - nové reštaurácie v Bratislave - Los MexikasLos Mexikas je v podstate jediná autentická mexická reštaurácia v Bratislave. Priamo z Mexika sú kuchár, obsluha ako aj samotní majitelia. Tí vlastnia podobné dve reštaurácie aj vo Viedni, ktoré sa radia medzi najlepšie mexické reštaurácie v Rakúsku. Zdá sa že tu máme ďalší gastronomický skvost, kde sa varí z originálnych tradičných surovín. Spokojný by tu mal byť každý milovník nachos, tacos, burros a ďalších aj menej známych mexických špecialít. Aj vám sa už zbiehajú slinky? Každý deň je v ponuke aj zvýhodnené obedové menu, ktoré môžete sledovať u nás na menucka.sk/losmexikas a tak si dávku mexických dobrôt môžete dopriať aj počas obedňajšej prestávky. Kompletné alacarte menu Los Mexikas si môžete pozrieť tu.

Bratislavská Kozlovna nie len pre fanúšikov Kozla a slovenskej klasiky 

Menučka Magazín - Nové reštaurácie v Bratislave - Bratislavská KozlovnaEšte v júni obohatila bratislavskú pubov scénu nová prevádzka, zameraná na obľúbené pivo Kozel, Bratislavská Kozlovna. Nájdete ju na Lazaretskej ulici v širšom centre. Tak ako to v podobných podnikoch býva aj tu sa zameriavajú na poctivé jedlo a pohodovú atmosféru najmä pri dobrom pivečku. Čapujú tu priamo z tankov Velkopopovický Kozel 11-tku. K dispozícii je aj terasa, wi-fi a tiež oddelená fajčiarska časť. Každý deň ponúkajú polievku a  dve hlavné jedlá ako denné menu a tiež je stabilne každý deň na obed v ponuke vyprážaný rezeň so zemiakovým šalátom a vyprážaný syr s hranolkami. Takže ak dostanete v meste chuť na slovenskú klasiku, každý deň je tu v obedovej ponuke. Aktuálne denné menu nájdete aj u nás na menucka.sk/bratislavskakozlovna.

Bistro Terrine – nenápadné miesto s nápadnou kuchyňou

Bistro Terrine - bravčová kotletaPriamo na Šafárikovom námestí si dvaja mladí ľudia – manželia Suchoňovci – otvorili svoju vysnívanú reštauráciu, resp. Bistro Terrine. Orientuje sa najmä na francúzsku kuchyňu, ktorá učarovala kuchárovi a majiteľovi Adamovi. Jeho manželka Laura nám sama v nedávnom článku popísala príbeh vzniku tejto reštaurácie. Vychutnať si ich umenie naplno je zrejme lepšie v rámci alacarte, ale aj na obed ponúkajú zaujímavé menučka, šmrncnuté Francúzskom, pripravené z čerstvých surovín. Aj Bistro Terrine a ich ponuku denného menu nájdete u nás na menucka.sk/terrine. Úplnou novinkou je možnosť objednať si jeho donášku – cez web Ham.sk.

Iasai ponúka najmä veľké ázijské polievky a sushi

Menučka magazín - Nové reštaurácie v Bratislave - Iasai - sushi, ramen, ázijská kuchyňa
Zdroj foto: Facebook

Na Hviezdoslavovom námestí priamo v centre Bratislavy každú chvíľu otvoria niečo nové. Začiatkom júla tu uzrela svetlo sveta aj reštaurácia Iasai s podtitulom food bar. Zameriava sa na veľké ázijské polievky – rameny a malé ázijské jedlá. Kuchyňa je pod taktovkou sushi majstra Tomáša Lysého, ktorý donedávna pôsobil ako sushi majster luxusnej reštaurácie Fou Zoo. Podľa doterajších ohlasov zákazníkov, z tohto jedla budete “jasať” :) a názov tak nepriamo vystihuje, čo vás tu čaká. Mimochodom, za krátky čas nazbieral Iasai na Facebooku pomerne dosť recenzií s plným počtom hviezdičiek. Ak ste fanúšikom ázijskej kuchyne, ani túto reštauráciu by ste nemali obísť. Čakajú vás tu lahôdky ázijskej kuchyne, polievky a  sushi z čerstvých surovín, v skvelej atmosfére, pod taktovkou perfektného personálu.

Knajpa na Dunaji láka nie len vodákov

Menučka magazín - Nové reštaurácie v Bratislave - Knajpa na Dunaji
Zdroj foto: Facebook

Dali by ste si obed v nejakej Knajpe? Neznie to príliš lákavo však? Ale v novej reštaurácii s týmto názvom by ste nemali mať žiadne čudné pocity z podradného podniku. Knajpa priamo na ľavom brehu Dunaja medzi Euroveou a mostom Apollo chce osloviť aj náročnejších gurmánov. Kurióznym  je fakt, že je prístupná aj pre vodákov, ktorí svoje plavidlá môžu ukotviť priamo na móle v reštaurácii. Ponukou sa orientuje na tradičnú prešporskú, alebo ak chcete rakúsko-uhorskú kuchyňu, takže viedenský rezeň alebo maďarské halászlé tu určite dostanete. Doménou reštaurácie sú pečené a údené ryby či kuriatko grilované v celku a dominantou terasa priamo na palube s výhľadom na rieku. Každý pracovný deň ponúka Knajpa aj zvýhodnené obedové menu.

Lanogi Gurman – obrovská štýlová jedáleň v Apollo Business Centre

Menučka magazín - nové reštaurácie v Bratislave - Lanogi Gurmán Apollo Business CenterTáto prevádzka bola síce asi otvorená už pred letom, ale my sme ju objavili až teraz a myslím že stojí za zmienku. Aj keď budova Apollo 1 skončila, vedľajšie budovy pojmú dosť veľké množsvo ľudí, súdiac aj podľa pomerne veľkého množstva gastro podnikov v rámci tohto areálu. Napriek tomu sa tu našlo miesto aj pre ďalšiu novú prevádzku, s názvom Lanogi Gurmán. Nazvala by som ju obrovskou kantínou s útulnými a štýlovými priestormi. Je super, že čoraz viac jedální sa snaží aj dizajnovo ľudí upútať a spríjemniť im tak chvíle strávené pri jedle počas často krátkej prestávky na obed. Napriek veľkej kapacite ineriér pôsobí útulne a príjemne. Okrem klasických jedál sa tu ponúkajú aj rôzne vychytávky, koláče a dezerty. Priestory sú ideálne na veľké akcie pre firmy alebo veľké rodinné akcie.

Il Bergamotto – nová pravá talianska reštaurácia v Bratislave

Menučka magazín - Nové reštaurácie v Bratislave - Il Bergamotto
Zdroj foto: Facebook

A samozrejme nesmie chýbať ani talianska kuchyňa. A opäť tá pravá, autentická, originálna, ktorú vedú priamo taliani. Takúto novú reštauráciu nájdete už aj v Ružinove a volá sa Il Bergamotto. Nachádza sa v administratívnej budove na Ružinovskej ulici, v priestoroch kde dlhé roky fungovala reštaurácia Four 4In. Zaujímavosťou je, že reštaurácia organizuje aj ochutnávky talianskych produktov, prezentácie talianskych šéfkuchárov, kuchýň rôznych talianskych regiónov, školu varenia či živé koncerty. V lete tu bol napríklad aj majster sveta v príprave talianskej pizze. A tá je podľa mnohých recenzií na facebooku jednou z najlepších v Bratislave.

Postrehli ste aj vy nejaké ďalšie reštaurácie, ktoré sú u nás úplne nové a stáli by za zmienku? Dajte nám o tom vedieť v komentároch k článku alebo mailom na info@menucka.sk. Radi o nich napíšeme nabudúce. 

zdieľať tento článok na:
FacebooktwitterlinkedinFacebooktwitterlinkedin
referencie