Odhaľte svet originálnych gastronomických pôžitkov s reštauráciami FLAMENDER

4135
Flamender
V lákavej ponuke predjedál nájdete aj netradičný Flamender tasting, ktorý predstavuje originálny mix výnimočných chutí! Skrýva sa v ňom grilovaný kozí syr s pistáciovo-arašidovou krustou na mladom špenáte, jemne zaúdené kačacie prsia s marinovanou hruškou a plátky teľacieho stehna sous vide.

Zážitkové reštaurácie FLAMENDER prinášajú na slovenskú gastronomickú scénu zaujímavý koncept spojenia tradičnej kuchyne krajín dunajského regiónu a moderného kulinárskeho umenia. Za ich špecialitami stojí tím profesionálov, ktorý pretavujú svoje dlhoročné skúsenosti z gastronómie do prípravy poctivých jedál s príchuťou inovatívnych kulinárskych trendov. Ako prvá vznikla na začiatku leta reštaurácia FLAMENDER v obchodnom centre Polus, o pár týždňov neskôr nasledoval FLAMENDER na Laurinskej ulici priamo v historickom centre Bratislavy.

Flamender – milovník života, labužník a pôžitkár

Slovo flamender pochádza zo starej nemčiny, v starom Prešporku to bolo na začiatku 20. storočia známe, často používané slovo. Označovalo človeka, ktorý miluje chutné jedlo a užíva si život plnými dúškami. Bol to labužník a pôžitkár, ku ktorému neodmysliteľne patrili okrem zábavy aj dobré jedlo a víno. Príprava poctivých jedál z čerstvých surovín, ktoré výborné chutia, s privodením skutočného „flamendrovského“ zážitku – to je hlavný cieľ reštaurácií FLAMENDER.

Flamender

Užívajte si skutočný gurmánsky flám

Máloktorá reštaurácia sa môže pýšiť takou pestrosťou chutí, akú ponúka svojim hosťom FLAMENDER. Už pri otvorení jedálneho lístka zaujmú netradičné predjedlá, akými sú napríklad Jemne zaúdené sous vide kačacie prsia s marinovanou hruškou, lahodné Plátky teľacieho stehna sous vide s čerstvou rukolou alebo originálny Grilovaný kozí syr s pistáciovo-arašidovou krustou. Milovníkom tradičných poctivých jedál s nádychom modernosti určite ulahodia Dusené bravčové líčka so špaldovými bryndzovými haluškami, Bravčová panenka sous vide v mandľovej kruste so šalotkovým pyré a tekvicovými plackami či Vyzreté bravčové karé, ktoré reštaurácie FLAMENDER ponúkajú ako jedny z mála na Slovensku. Mnohí budú určite súhlasiť, že sladká bodka po dobrom jedle jednoducho nesmie chýbať a nejeden flamender si na prvé sústo zamiloval obľúbenú Horúcu čokoládovú tortičku s vanilkovou zmrzlinou.

Executive Chef reštaurácií FLAMENDER, Peter Petráš.
Na prípravu flamendrovských špecialít dohliada priamo Executive Chef reštaurácií FLAMENDER, Peter Petráš.

FLAMENDER spája aktuálne trendy v gastronómii s tradičnou, poctivou kuchyňou

Ako ďalej dodáva Peter Petráš, Executive Chef reštaurácií FLAMENDER: „Náš jedálny lístok je výsledkom tímovej práce. Zostavujeme ho zo surovín typických pre dané ročné obdobie, ale aj z tých menej známych, ktoré používali naše staré mamy. Pri jeho tvorbe všetci spolupracujeme, radíme sa, spoločne ho „šperkujeme“, aby sa na tanier dostali chutné špeciality z čerstvých surovín v čo najdokonalejšej podobe. A aby sa chute našich jedál hosťom „neobjedli“, každé tri mesiace dávame jedálnemu lístku nový šat, v ktorom však zachovávame flamendrovskú poctivosť a chuť spájať tradičné s moderným.“

Vo víne je pravda

Aspoň tak to hovorí staré známe príslovie. Okrem bohatej ponuky jedál sú súčasťou jedálneho lístka FLAMENDER aj skvelé vína od vinárov zo Slovenska i zo zahraničia, spomenieme napríklad domáci Château Rúbaň, malokarpatský NaVin či mikulovské Vinárstvo Volařík.

Varíme srdcom

Slogan reštaurácií FLAMENDER naplno vystihuje ich príjemnú atmosféru s nádychom zážitkovej gastronómie a kulinárskej osobitosti. Z každého kúta tu cítiť lásku k dobrému jedlu, ľuďom, životu ako takému. Ak chcete objaviť toto čaro aj vy, tak si príďte „zaflámovať“ tak po kulinársky práve do FLAMENDROV.

Flamender
V lákavej ponuke predjedál nájdete aj netradičný Flamender tasting, ktorý predstavuje originálny mix výnimočných chutí! Skrýva sa v ňom grilovaný kozí syr s pistáciovo-arašidovou krustou na mladom špenáte, jemne zaúdené kačacie prsia s marinovanou hruškou a plátky teľacieho stehna sous vide.
Flamender
Tip pre všetkých gurmánov: unikátne Vyzreté bravčové karé, ktoré zreje v suchu a chlade 3 až 4 týždne, ponúkajú reštaurácie FLAMENDER ako jedny z mála na Slovensku ;)
Flamender
Viete o tom, že vďaka metóde sous-vide sa v jedle zachová väčšie množstvo živín a minerálov? Z nového sezónneho lístka reštaurácie Flamender vám dávame do pozornosti výnimočnú Bravčovú panenku sous vide v mandľovej kruste so šalotkovým pyré a tekvicovými plackami!
Flamender
Odmeňte svoje chuťové poháriky Medailónkami z hovädzej sviečkovice s vykŕmenou kačacou pečeňou a pučenými zemiakmi s restovanou cibuľkou ;)
Flamender
Niečo pre milovníkov maškŕt: lahodný Makový mousse s vanilkou, lesným ovocím a kakaovou špongiou :)

www.flamender.sk

 

zdieľať tento článok na:
FacebooktwitterlinkedinFacebooktwitterlinkedin
referencie