(ne)Konferencia GASTROLOVE očarila pestrým programom a fantastickým jedlom

1632
GASTROLOVE

Piatková (ne)Konferencia GASTROLOVE s podtitulom O tom, ako s láskou žiť a prežiť v gastronómii zožala očakávaný úspech. Na pódiu sa striedali inšpiratívni spíkri a diskusie, podujatie sprevádzali workshopy pre nádejných kuchárov aj majiteľov reštaurácií. Celý deň nás tiež lákalo občerstvenie v najvyššej kvalite.

(ne)Konferencia GASTROLOVE bola azda najočakávanejším gastro podujatím tejto jesene. V prvý jesenný deň sa pod záštitou portálu Kávičkari.sk stretli v piešťanskej Elektrárni predstavitelia vynikajúcich slovenských gastronomických konceptov. Zúčastnili sa aj odborníci na marketing a komunikáciu, študenti hotelových akadémií a v neposlednom rade milovníci kvalitného jedla.

Za náš portál sme si bohatý celodenný program vychutnali aj my. Ochutnali sme zo všetkého, čo sme zvládli a na ostatných dobrotách sme sa aspoň popásli pohľadom. Porozprávali sme sa s mnohými ľuďmi zapálenými pre svoju prácu a načerpali inšpiráciu na množstvo gastronomických článkov, ktoré pre vás spracujeme počas nadchádzajúcej jesene.

Tlieskame za vynikajúco vystavaný program

Simone Budinskej, zakladateľke portálu a hlavnej organizátorke podujatia patrí veľká poklona. Aj tento rok zaradila do programu veľké množstvo ľudí zo Slovenska (prípadne Česka), ktorí sa snažia kulinársky svet okolo seba neustále zlepšovať. Kávičkárom sa podarilo na pódium priviesť spíkrov, čo dokázali udržať pozornosť publika a neskôr v ňom vyvolať zaujímavú a podnetnú diskusiu.

Štart patril Petrovi Szabóvi z juhoslovenskej pražiarne COFFEEIN, tesne po ňom nasledovala diskusia šéfkuchárov Petra Duranského a Jaroslava Žídeka, ktorá zožala potlesk všetkých prítomných. Po tom, ako bolo odhalené zákulisie fungovania svetových kuchýň predostrel dôležitosť servírovania a krásneho stolovania Eduard Bukovini z Potten&Pannen Staněk.

Pozornosť si takmer bez dychu udržala aj odborníčka na etiketu a úspešná špecialistka na Interim&Talent Management z Čiech Simona Myslikovjanová. Na jej vtipných a trefných príbehoch sa diváci mohli veľa nielen naučiť, ale dokázali sa na nich aj od srdca zasmiať. Pódium patrilo neskôr ostrieľanej lektorke Lucii Meškovej, ktorá citlivo a s vkusom otvorila tému nedostatku zamestnancov v oblasti gastra. Do pléna povedala množstvo myšlienok, nad ktorými by sa mali zamyslieť manažéri zo všetkých oblastí.

GASTROLOVE
prednáška Lucie Meškovej

Posledné tri body programu patrili panelovej diskusii s dámami, ktoré si splnili svoj gastronomický sen a prežívajú svoje osobné GASTROLOVE. Tu nastala drobná zmena a v diskusii sa spoločne s Barborou Martinusovou z Rebarbory Trnava, Andreou Kubasovou – Blaho od Aďky a Luciou Ratkovskou z bistra Versh objavila aj zakladateľka francúzskeho bistra Collette Michaela Budáčová.

Takmer ohnivú diskusiu následne rozpútala debata o (ne)dodržiavaní pravidiel v cukrárskom svete v podaní Dominike Onofrejovej zo sladkého konceptu Domčine Laskonky. Celý bohatý program uzavrela posledná “panelovka” v réžii gastro redaktora portálu StartitUp Martina Papaia. Bola predovšetkým o tom, kde nastala chyba a ako vyzerá súčasná situácia v gastronómii. Zúčastnili sa jej riaditeľka hotelu Double Tree by Hilton Bratislava Petra Ďurčeková a vynikajúci barista a svetový odborník na bary Luboš Rácz z nitrianskeho Záhiru-u. Debatovala s nimi aj Lucia Ratkovská zo seneckého Versh-u a štvorlístok doplnil riaditeľ Šimák Zámok Pezinok Lukáš Špilák.

V podzemí čakalo hostí ďalšie prekvapenie

V hlavnej sále urbanisticky príjemne vynovenej Elektrárne Piešťany prebiehali diskusie simultánne s niekoľkými workshopmi v podzemnej miestnosti s príhodným názvom Vedecký brloh. Študenti aj tu počúvali pútavé rozprávanie vynikajúcich šéfkuchárov Jaroslava Žídeka a Petra Duranského. Bez prikrášlenia im rozprávali o tom, ako vyzerá bežný deň šéfkuchára v naozaj kvalitnej reštaurácii. Snažili sa ich ale aj povzbudiť a namotivovať a osvetliť im ich prípadnú budúcu prácu.

Poobedný workshop bol vedený certifikovaným COO Effectix a Google trénerom Milanom Markovičom a bol určený najmä majiteľom podnikov a marketérom. Pútavo rozvíjal témy sociálnych sietí a celkového marketingu podnikov a po jeho prezentácii nasledovala minimálne raz tak dlhá diskusia, ktorá otvorila desiatky ďalších otázok v tejto téme.

“AKO ČASTO DÁVAŤ NA SOCIÁLNE SIETE SVOJU TVÁR AKO MAJITEĽ PODNIKU? AKO UCHOPIŤ KONCEPT A DRŽAŤ SA JEHO KONZISTENCIE? PREČO JE PRE GOOGLE VYHĽADÁVANIE DÔLEŽITÉ MAŤ VŠETKY NASTAVENIA UROBENÉ SPRÁVNE?”

Aj na tieto a mnohé ďalšie otázky sme pozorne počúvali odpovede a po ďalšom prieskume sa vám na ne pokúsime odpovedať. Zostaňte preto s nami aj počas nadchádzajúcich jesenných mesiacov.

Gastronomické podujatie sa nenechalo zahanbiť

Prestávky medzi jednotlivými prednáškami boli vyplnené jedlom, ktoré nielen vyzeralo, ale skutočne aj chutilo fantasticky. O catering počas prvej prestávky sa postarali študenti z Hotelovej Akadémie Ľudovíta Wintera v Piešťanoch. Spomedzi mnohých druhov slaných a sladkých dobrôt si vybral naozaj každý.

Obed mali na starosti šikovní kuchári a manažérka Lucia Ratkovská z ázijského bistra z Ivanky pri Dunaji, wasabi.stro a kreatívneho konceptu Versh zo Senca. Ten v sebe ukrýva štvorlístok kaviarne, baru, potravín a pripravovaného bistra. Ich zážitkové a komentované varenie v priamom prenose počas obednej prestávky potešili aj tých najnáročnejších návštevníkov. Pozorne sme sledovali a počúvali reakcie a musíme skonštatovať, že návštevníci chválou na catering rozhodne nešetrili.

GASTROLOVE
ukážka štýlového foodstylingu obedu od Versh a wasabi.stro

K poobednej káve nechýbala sladká bodka v podobe candy baru od Barbory Martinusovej z Rebarbory z Trnavy. Tá je známa svojou kreatívnou a nadčasovou tvorbou a silnou láskou k francúzskym dezertom, čo mala možnosť odprezentovať aj počas jednej z veľmi príjemných panelových diskusií, ktorej bola účastníčkou.

Sprievodné gastronomické koncepty vytvárali unikátnu atmosféru

Ten, kto nestihol coffee break alebo obednú prestávku pre iné povinnosti sa vôbec nemusel obávať, že obíde naprázdno. Celkovú modernú a pokrokovú atmosféru podujatia dotvárali ďalšie gastronomické koncepty zo Slovenska. Tie opäť nesklamali svojou povestnou kvalitou.

Návštevníci si mohli pochutnať na vynikajúcej slovenskej káve z viacerých známych pražiarní (KávoholikCOFFEEIN9 Grams Coffee) či hustých slovenských sirupoch v originálnych príchutiach od značky Vlčie sirupy. Taktiež na prémiových čajoch Althaus, ktoré rozvoňali celé okolie alebo sa osviežiť ľadovcovou vodou Aqua Angels. V ponuke bola aj ochutnávka zámockého vína z Pezinku alebo drinkov zo slovenského ginu Toison.

GASTROLOVE
ochutnávka filtrovanej kávy od pražiarne COFFEEIN

Charitatívny rozmer a tombola ako zlatý klinec GASTROLOVE

Práve majitelia vyššie spomínaných podnikov pre GASTROLOVE venovali väčšinu cien do hodnotnej tomboly uzatvárajúcej celé podujatie. V popoludňajších hodinách Simona Budinská vyžrebovala spomedzi ľudí šťastlivcov, ktorí si domov odniesli skvelé ceny. Medzi nimi napríklad slovenské sirupy, balíčky káv, poukážky na nákup slovenského nábytku či dokonca wellness pobyty alebo poukážky na oddychové procedúry.

Tento rok malo podujatie aj charitatívny rozmer. Kávičkari sa rozhodli polovicu vstupného venovať občianskemu združeniu O Nás a priamo tak podporiť malého chlapčeka Adama Mončeka. Ten trpí vývinovým ochorením achondroplazia a jeho matka sa aj takýmto spôsobom pokúša vyzbierať peniaze na nesmierne drahú liečbu.

“Je to môj sused a zároveň veľmi milý, zlatý a dobrý chlapček. Ďakujem všetkým, ktorí si zakúpili vstupenku a ktorí sa rozhodli naviac prispieť OZ O nás. Pomohli tak dostať sa Adamkovi o krok bližšie k jeho liečbe,” prehovorila počas jednej z prestávok osobne organizátorka k všetkým zúčastneným.

Preneste sa s nami späť k prvému jesennému dňu tohto roka v znamení podujatia GASTROLOVE, ktorý sme prežili vo veľmi príjemnej atmosfére. Ďakujeme za pozvanie a už teraz sa tešíme na (ne)Konferenciu GASTROLOVE 2023!

Podrobnejší opis programu si môžete pozrieť v tlačovej správe o podujatí na TOMTO ODKAZE.

zdieľať tento článok na:
FacebooktwitterlinkedinFacebooktwitterlinkedin
referencie