Najlepšie slovenské foodblogy #2

15728

Je tu sľúbené pokračovanie najlepších slovenských foodblogov – keďže na Slovensku sa na počet obyvateľov môžeme pýšiť naozaj pomerne širokým spektrom kvalitných stránok o varení a rôznych tipoch na vylepšenie vášho kulinárskeho života, prinášame vám ďalších 5 foodblogov, ktoré určite stoja za pozretie.

Inšpirácie nikdy nie je dosť a často prichádza práve s možnosťou byť otvorený novým chutiam. Práve tie a množstvo nápadov nám ponúkajú ženy zanietené pre gastronómiu vo všeobecnosti či pre pečenie, ktoré sa rozhodli publikovať svoje či vylepšené recepty na blogy spoločne s kvalitnými fotografiami. Nám sa už zbiehajú slinky, a ako ste na tom vy?

Angie bakes

Angie pečie a zdieľa svoju radosť pre pečenie – tak znie celý názov blogu preložený do slovenčiny. Angie musí mať naozaj veľkú vášeň pre pečenie, keďže jej blog sa už stal pomerne známym a na sociálnej sieti má niečo cez 21 tisíc fanúšikov. Na krásnej, do ružova ladenej, stránke nájdete všemožné sladké pečené i nepečené recepty, ktoré Angie za tri roky nazbierala a dokonca aj vydala v kuchárskej knihe s názvom Sladko, ľahko a s láskou. Táto knižka je vhodná pre všetky ženy s rovnakým nadšením pre pečenie a krásne vyzdobené dezerty na špeciálnu príležitosť alebo len tak, po dobrom nedeľnom obede. V knihe nájdete dokopy stošesťdesiat originálnych receptov – polovicu najúspešnejších z blogu a polovicu úplne nových. Koláče i dezerty sú ľahké, pečené s láskou a s využitím zdravších ingrediencií, aby ste mohli maškrtiť bez výčitiek.

slovenské foodblogy #2: Angiebakes - Dvojfarebný nepečený cheescake dezert
Angiebakes – Dvojfarebný nepečený cheescake dezert, foto: angiebakes.com
slovenské foodblogy #2: Angiebakes - Jablkovo-ovsené vafle
Angiebakes – Jablkovo-ovsené vafle, foto: angiebakes.com

Raw Mother&Daughter

Dcéra Nikoleta nakazila svojou vášňou pre raw stravu aj svoju maminu Renátu, a tak začali ich nadšenie pre tento životný štýl a štýl stravovanie pretavovať aj do svojho blogu, ktorý dnes patrí medzi tie najúspešnejšie u nás. Na svoj blog  prinášajú svoje skúsenosti so surovou stravou, vegánskou stravou, recepty a postrehy. Nie je len pre vitariánov, ale svoje si nájdu aj vegáni a milovníci ovocia. Nikoleta sa začala o raw stravu a vitariánstvo zaujímať od svojej cesty v Indii v roku 2013. Zistila, že aj surová strava môže byť výnimočné pestrá, chutná a najmä zdraviu prospešná. Spoločne s mamou ich ženie túžba ukázať ľuďom, že tento životný štýl má obrovské množstvo výhod. Krásne dámy, ktoré by pokojne mohli byť sestrami, a desiatky originálnych receptov sú toho chodiacim dôkazom. Na blogu nájdete aj rôzne príspevky z hľadiska výživového poradenstva pre ľudí, ktorí chcú kompletne zmeniť svoje stravovanie. Renáta i Nikoleta vám veľmi radi odpovedia a pomôžu.

slovenské foodblogy #2: Raw Mother&Daughter - Renáta a Nikoleta
Raw Mother&Daughter – Renáta a Nikoleta, foto: recepty.rawforum.sk
slovenské foodblogy #2: Raw Mother&Daughter: Raw čokoládové tartaletky
Raw Mother&Daughter: Raw čokoládové tartaletky, foto: recepty.rawforum.sk

BeFresh

Zuzana Frešo z blogu Befresh je dnes na Slovensku pomerne známa. Ako sama hovorí, je nadšená chuťou raw stravy a preto jej nedalo pretaviť svoju vášeň do podoby foodblogu. Je jasným príkladom toho, ako z hobby urobiť svoje zamestnanie – dnes okrem varenia vedie aj veľmi populárne kurzy, jej stránka je tiež prepojená s e-shopom, kde si môžete zadovážiť napríklad kvalitné kakaové produkty, zdravé jedlo pre deti, poháre a slamky či užitočné nástroje do kuchyne. U Zuzany a jej spolupracovníkov si tiež môžete objednať raw tortu na špeciálne príležitosti, stačí si len vybrať. Zuzana dnes vedie aj rôzne workshopy na food festivaloch či iných gastronomických stretnutiach. Svoju vášeň pretavila do veľkých rozmerov a tak patrí medzi tých šťastlivcov, ktorých práca je ich poslaním a robia život iných ľudí lepším.

slovenské foodblogy #2: Befresh - Zuzana Frešo
Befresh – Zuzana Frešo, foto: befresh.sk
slovenské foodblogy #2: Befresh - Paradjková polievka na taliansky spôsob, foto: Jaja Jenčová
Befresh – Paradjková polievka na taliansky spôsob, foto: Jaja Jenčová, befresh.sk

Foodbloggerka

Foodblogerka Tánička sa priučila vareniu od maminy aj od otca – z maminej strany jej prirástla k srdcu slovenská kuchyňa, z otcovej zase ázijská. “Zaujímam sa o prírodnú medicínu, bylinky a ich spracovanie. Mojou veľkou vášňou je zaváranie – netradičné džemy, chutneys, omáčky, pestá – to všetko bez použitia chémie. Všetky tieto veci obmieňam podľa sezóny a vlastnej fantázie a najradšej som, keď Vám chutí,” tvrdí o sebe na svojom blogu a vzhľadom na krásne a farebné recepty, ktorých desiatky nájdete na stránke foodbloger.com, sa jej zjavne aj darí. V oblastiach, ktoré sú jej najbližšie, organizuje aj kurzy, a tak sa môžete prihlásiť napríklad na kurz varenia vietnamskej kuchyne, originálneho zavárania alebo výroby prírodnej kozmetiky pod záštitou usmiatej a krásne foodblogerky Tatiany. 

slovenské foodblogy #2: Foodbloggerka - Grilovaný losos so zázvorovou omáčkou
Foodbloggerka – Grilovaný losos so zázvorovou omáčkou, foto: foodbloger.com
slovenské foodblogy #2: Foodbloggerka - Jarné závitky s tuniakom
Foodbloggerka – Jarné závitky s tuniakom, foto: foodbloger.com

Dulce de Leche

Martina Pintérová-Bezáková tiež patrí k šťastným ženám, ktoré sa vďaka svojmu kuchárskemu nadšeniu prepracovali až k vydaniu kuchárskej knihy. Kniha Dulce de Leche – Návod na sladký život od slovenskej foodblogerky patrí k jedným z najúspešnejších vo svojej kategórií. Martinina knižka vyšla v roku 2014 a pekárka samotná nie je neznáma ani divákom televízie JOJ, ktorí ju poznajú z relácie Dobré ráno. Na jej blogu nájdete bohato popísané a odfotené sladké recepty, ktoré by ste najradšej vyskúšali všetky. Maťka je veľmi talentovaná a kreatívna, preto je jej stránka úspešná a jej práca ju baví a napĺňa. Azda za všetko hovorí veta z úvodníku v jej knižke: „Pečenie je pre mňa príjemnou udalosťou a koláč synonymom rodinnej pohody a šťastia.“ 

slovenské foodblogy #2: Dulce de Lechce - Maková torta s vanilkovým krémom
Dulce de Leche – Maková torta s vanilkovým krémom, foto: dulce-de-leche.eu
slovenské foodblogy #2: Dulce de Lechce - Malinový amaretti cheescake
Dulce de Leche – Malinový amaretti cheescake, foto: dulce-de-leche.eu

Inšpirovali sme vás aspoň trochu alebo ste vyhladli? Nebojte sa skúsiť niečo nové, poprezerať si blogy a prípadne napísať autorkám – veľmi radi vám odpovedia, poradia a podelia sa s vami  o svoje dlhoročné skúsenosti s pečením a varením. Dobrých nápadov na recepty nikdy nie je dosť, zaexperimentujte s nepoznanými chuťami a napíšte nám, či sa recepty podarili. 

Zdroj titulná fotografia: foodbloger.com

zdieľať tento článok na:
FacebooktwitterlinkedinFacebooktwitterlinkedin
referencie