Mesto snov má svoj festival radosti! JOY FEST je súčasťou novej éry stravovania

1015

Prvý októbrový víkend sa bude niesť v duchu modernej gastronomickej kultúry. Piešťany totiž budú mať svoj festival radosti v termíne 5. a 6. októbra na Námestí Slobody od jedenástej do dvadsiatej hodiny. Tešiť sa môžete na výbuch chuťových pohárikov, skvelú hudbu, tanečné vystúpenie folklórneho súboru Slnečnica, program pre deti, súťaže a mnoho iného. 

Čo znamená „street food“?

Jednoducho povedané, ide o reštauráciu na kolesách. Môže to znieť zvláštne, no taká je realita moderného kulinárstva. Vo svete totiž považujú street food za bežnú súčasť života. K nám sa tento trend dostáva postupnými krokmi. Nenechajte sa zmýliť názvom, nejde o žiaden rýchly a nezdravý spôsob, ako zaplniť hladné brucho. Práve naopak. Vďaka kreativite a nadšeniu pre svoju prácu si pouliční kuchári pripravujú čerstvé, originálne a plnohodnotné jedlo.

Joy fest

Takzvané food trucky, teda inak povedané pojazdné prevádzky s jedlom, boli typickým znakom ulíc v New Yorku. Väčšinou však išlo o jednoduché, rýchle a nie príliš čerstvé jedlá. Myšlienka pouličnej reštaurácie sa však veľmi rýchlo ujala aj v Európe, no chvalabohu, gastronomický nadšenci prišli s nápadom povýšiť stravu ulice na chutnú a zážitkovú úroveň. Preto sa dnes môžeme tešiť širokému výberu pojazdných kuchýň, ktoré majú svoje dobré meno už aj na Slovensku.

Nový kult „street foodu“ u nás doma

Tak, ako všetko ostatné, aj samotné jedlo podlieha trendom. Predstavte si, že v Singapure dostal pouličný stánok s jedlom Michelinovu hviezdu. Za úplne jednoduché kura so sójovou omáčkou a rezancami. To je presne dôkazom toho, že gastronómia môže prebiehať podľa úplne iných pravidiel, ako doteraz. Ak niečo robíte s láskou a vkladáte do toho to najlepšie zo seba, výsledok môže mať špičkovú kvalitu. Presne tak to robia pouliční kuchári, ktorí neustále vedia prekvapiť naše chuťové poháriky. Street food festivaly sú akousi okúzľujúcou zmesou ľudovej veselice na ulici a večerného kulinárskeho zážitku s priateľmi. To ich robí jedinečnými.

Zažijete kvalitný hedonizmus 

Každé chutné jedlo by malo byť čerstvé a originálne. V tom najlepšom prípade ide o dokonalú zmes kvalitných surovín, silných chutí a čistej radosti z jedla. Kedysi bolo pouličné jedlo formou, ako čo najrýchlejšie nakŕmiť ponáhľajúci sa dav, bez ohľadu na kvalitu. Avšak, dnes sa už stáva súčasťou pop kultúry. Verte či nie, street food festival spája kvalitné suroviny, moderné procesy prípravy a kreatívne sezónne špeciality. Trend pouličného stravovania skutočne zmenil naše stravovacie návyky, a zároveň otvoril nové horizonty pre reštauračný priemysel.

Viac info: https://www.facebook.com/events/námestie-slobody-921-01-piešťany-slovenská-republika/joy-fest-by-moy-joy/380645726196168/
Zdroj: PR
Foto: Pexels

zdieľať tento článok na:
FacebooktwitterlinkedinFacebooktwitterlinkedin
referencie