Kvalitné sushi reštaurácie môžete dnes nájsť už v každom kúte Slovenska

8614
sushi reštaurácie:
sushi reštaurácie:

Nielen v Bratislave, ale po celom Slovensku môžeme dnes nájsť sushi reštaurácie, v ktorých si prídu na svoje najmä milovníci výborného ázijského jedla. Ak patríte k ľuďom, ktorí nedajú na tento druh kuchyne dopustiť, pozrite sa s nami na prehľad, ktorý sme pre vás pripravili. 

Trend prenikania ázijskej kuchyne do Európy rastie najmä s migráciou a integráciou obyvateľov po celom svete. V roku 2016 nie je nezvyčajné, ak je obľúbený pokrm typického Slováka sushi namiesto bryndzových halušiek. A nie je sa čomu čudovať.

Čaro, chuť a zdravotné benefity surových rýb spracovaných ako sushi objavili na Slovensku najprv v našom hlavnom meste. Japonskú kuchyňu môžete nájsť v Bratislave napríklad v reštaurácii Mama’s Panasian Restaurant, ktorá ponúka okrem iného aj možnosť obdarovať vašich blízkych k sviatku alebo k Vianociam originálnou darčekovou poukážkou.

sushi reštaurácie: Romantická večere v Mama's Panasian Restaurant? Skvelý nápad na darček. foto: hotelmamas.sk/gallery/
Romantická večere v Mama’s Panasian Restaurant? Skvelý nápad na darček. foto: hotelmamas.sk/gallery/

Za zmienku určite stoja aj iné bratislavské prevádzky, ako je napríklad Wabi Sabi, Benihana, nespomenúť nemôžeme ani podnik Maehwa, ktorý sa tiež teší veľmi dobrému hodnoteniu zo strany zákazníkov.  Avšak aj v iných mestách začína mať táto kuchyňa úspech a rastúci trend sushi reštaurácií môžeme pozorovať vo všetkých regiónoch Slovenska.

Vo veľkých i menších mestách majú svoje miesto

V západnom regióne Slovenska sa so sushi reštauráciami v posledných rokoch akoby vrece roztrhlo. Najmä pre mladých ľudí sa stalo akýmsi trendom navštevovanie podnikov, kde si môžu dopriať túto pochúťku. A tak sa nie je čomu čudovať, keď povieme, že sushi reštaurácie sa tešia popularite najmä v študentských mestách.

Pekným príkladom tohto tvrdenia môže byť mesto Nitra. Azda každý pozná reštauráciu Sakuru s jej ružovým symbolom kvetu japonskej čerešne. Príjemný, decentný a štýlový interiér láka k tomu, aby ste sa opäť vrátili a skúsili niečo iné z jedálneho lístka. Niečo exluzívne môžete nielen ochutnať, ale aj zažiť v reštaurácii Tatami Nitra. Koncept tohto podniku sa riadi nielen zásadami čínskeho varenia a zdobenia interiéru, ale aj sedenia na matracoch na zemi, podľa ktorých dostala reštaurácia svoj názov.

Cez obed vždy plný podnik  Wasabi Nitra je tiež jasným dôkazom toho, že vedia, ako sa to robí. Okrem obedu si však môžete pochutiť i na raňajkách, večeri alebo káve, ktorá je neodmysliteľnou súčasťou dobrého jedla. Päťročná tradícia podniku na ulici plnej barov a zábavy je jasným ukazovateľom obľúbenosti tohto miesta.

sushi reštaurácie: Sakura v Nitre patrí k TOP podnikom vo svojej kategórii, foto: sakura.sk/galeria/
Sakura v Nitre patrí k TOP podnikom vo svojej kategórii, foto: sakura.sk/galeria

Ďalším krásnym študentským mestom Slovenska je Trnava. Históriou dýchajúce prostredie osviežujú kvalitné sushi reštaurácie. A je ich tam hneď niekoľko. Spomenúť musíme celkom určite City Sushi Trnava. Okrem stálej ponuky nájdete v tejto reštaurácii aj sezónu, momentálne napríklad jesennú, a študentov i ostatných sushi nadšencov poteší aj možnosť donášky.

Každý deň v týždni vás privíta Wasabi Sushi Bar v Trnave. Pre tých, ktorých láka netradičný koncept reštaurácie a špeciálne akcie, ku ktorým patrí napríklad jedenie sushi z ľudského tela, je táto reštaurácia ako stvorená. Výborným hodnotením sa chváli ďalší trnavský sushi podnik, a to Sushi Ki Trnava. Dopustiť naň nedajú ani speváci Dominika Mirgová s partnerom či Mário Kuly Kollár zo skupiny Desmond.

Jedinečný koncept na Slovensku sa nachádza tiež v Trnave a je ním v zahraničí veľmi obľúbené Running Sushi. Kvalitou a výberom jedál sa pokojne môže zaradiť na svetovú úroveň a Slovensku robí vo svojej oblasti vynikajúce meno. Ako raj pre skutočných gurmánov môže znieť lákavá ponuka. Zaplatíte a z bežiaceho pásu si môžete vybrať rôzne druhy ázijskej kuchyne, takže sa môžete najesť doslova koľko vám chutí.

sushi reštaurácie: Running sushi v Trnave, foto: facebook.com/running-sushi-restaurant
Running sushi v Trnave, foto: facebook.com/running-sushi-restaurant

Ďalšie mesto, v ktorom sme sa zastavili na ochutnávku Ázie, je Senec. Každý Senčan určite pozná reštauráciu Sushi Kaso na Lichnerovej ulici. Japonsko cítiť z každého kúsku podniku aj jedálneho lístka, na ktorom nechýbajú ani typické koláčiky Mochi. Prekvapiť vás môže i samotný jedálny lístok, ktorý nájdete v modernom elektronickom prevedení. O každom jedle sa môžete dozvedieť viac informácii, jeho zloženie, alergénne látky a samozrejme, pozrieť  a priblížiť si jeho obrázok.

Na juhu kraľuje Komárno so svojou reštauráciou Sushiko. S ponukou rozvozu je u všetkých obyvateľov mesta i blízkych obcí veľmi obľúbená. Od svojho otvorenia pred viac ako rokom a pol si získalo stálych zákazníkov, no majiteľ tvrdí, že náhodní návštevníci sú vítaní, a dúfa, že sa z nich stanú pravidelní.

sushi reštaurácie: Sushi Kaso v Senci sa pýši moderným technologickým vybavením, foto: sushikaso.sk/galeria/
Sushi Kaso v Senci sa pýši moderným technologickým vybavením, foto: sushikaso.sk/galeria/

 Na východe vedú Košice

…spoločne s troma vychýrenými reštauráciami ponúkajúcimi japonskú kuchyňu. V Hoteli Double Tree by Hilton Košice objavíte čaro Japonska v novootvorenej Maiko sushi reštaurácii. Maiko je slovo, ktoré v japončine označuje mladú začínajúcu gejšu, je teda tematicky prepojené s celým duchom reštaurácie.

Na Hlavnej ulici sídli ďalší podnik, ktorý v sebe tentokrát nesie meno rastlinky obľúbenej najmä u pánd. Bamboo Košice sa pýši vynikajúcim ázijským jedlom, grilom, potešiť sa môžete aj raňajkami v prijateľnej cene. Honosné meno má aj reštaurácia, ktorá uzatvára trojlístok sushi podnikov v krajskom meste Košice. Grace (ako sa volala aj kňažná Grace Kelly) je jednoduchá ázijská reštaurácia, v ktorej veľmi chutne varia. Od roku 2009 si stihla získať popularitu u obľubu východniarov i návštevníkov tohto krásneho historického mesta.

sushi reštaurácie: Prekrásna Maiko Sushi Košice, ktorá nesie pomenovanie po mladej gejši, foto: sushimaiko.sk/sk/galeria/
Prekrásna Maiko Sushi Košice, ktorá nesie pomenovanie po mladej gejši, foto: sushimaiko.sk/sk/galeria/

Stred Slovenska zastupujú poslední traja mohykáni 

Interaktívna stránka prvej sushi reštaurácie v Žiline, Sushihanil, od začiatku láka svojich zákazníkov. Radi vám porozprávajú o vzniku a histórii sushi, o rôznych druhoch a zavedú vás do tajomných kútov ázijskej kuchyne. V menu Sushihanil nájdete všetky klasiky, takže sklamaní zaručene nebudete.

Druhá, relatívne blízko pri Sushihanil, sa nachádza v Martine. Wasabi Sushi bar môžete nájsť “Pokiaľ už máte plné zuby vyprážaných rezňov, múčnych záprašok v polievkách, a preferujete zdravé stravovanie, ale nie vo forme neochuteného šalátu a jedla bez chuti – ste na správnej adrese! Originálne, chutné, inovatívne, v Martine a širokom okolí jednoznačne nemá konkurenciu,” hovorí spokojná zákazníčka Barbora. 

Na záver sme si nechali jednu z TOP sushi reštaurácií na Slovensku. O podniku Samurai v Banskej Bystrici sme už písali, no nikdy nie je na škodu odporučiť skvelé jedlo a príjemné prostredie aj niekoľkokrát. Ak sa zastavíte v Banskej Bystrici, bol by priam hriech obísť toto u bežných ľudí i slovenských celebrít obľúbené miesto.

sushi reštaurácie: Wasabi v Martine láka k stráveniu príjemných chvíľ s priateľmi, foto: facebook.com/www.wasabi.sk/photos
Wasabi v Martine láka k stráveniu príjemných chvíľ s priateľmi, foto: facebook.com/www.wasabi.sk/photos

Zdroj titulná fotografia: pixabay.com

zdieľať tento článok na:
FacebooktwitterlinkedinFacebooktwitterlinkedin
referencie