Kuchyňa ako praktické miesto, kde trávite radi svoj čas

1557

Hovorí sa, že láska prechádza cez žalúdok. Domáca strava pripravená vo vlastnej kuchyni pre milovaného človeka je už ten najvyšší level, ako vašu lásku preukázať. S príchodom neustálych lockdownov a zatváraním gastro prevádzok ste sa určite aj vy čoraz viac uchýlili k pravidelnejšiemu vareniu pre vašu rodinu. Máte však kuchyňu so všetkým, čo k príprave skvelých pokrmov potrebujete?

Prázdna a dostatočne veľká pracovná doska

V kuchyni je nutné mať v prvom rade dostatok priestoru na všetky veci, ktoré pri varení či pečení používate. Pracovnú dosku si nikdy nebudete vážiť viac, kým nezažijete malú kuchyňu takmer bez nej. Majte na linke vždy poriadok a čo najmenej permanentne vyložených vecí. Samozrejme, rýchlovarnú kanvicu, ktorú používate na dennej báze, nie je potreba odkladať do skrinky, ale taký vafľovač už asi áno. Je vaša kuchyňa vo vašej domácnosti zároveň aj jedálňou a máte spojené dva v jednom? Potom musíte využívať priestor naozaj s rozvahou.

Okolo jedálenského stola

Pri menších rodinách je jednoduché zmestiť stôl a jedálenské stoličky do kuchyne, no pri početnejších rodinách to môže byť problém. Riešením sú napríklad rozkladacie jedálenské stoly, ktoré zaberú viac miesta len pri samotnom stolovaní, inak ho môžete zložiť do menšieho rozmeru. Čo sa týka stoličiek, tak pri nich je ideálne ich kupovať v sete a z toho istého materiálu, ako je stôl, aby k sebe ladili. Rozmyslite si, či je pre vás vhodné kupovať stoličky čalúnené, alebo nie. Pri menších deťoch v domácnosti nemusia byť čalúnené modely tou správnou voľbou, keďže sa pomerne ťažko čistia.

Zdroj obrázka: Followtheflow / Shutterstock.com

Ak je to vo vašich priestorových možnostiach, majte doma vždy o jednu či dve stoličky navyše, a to z toho dôvodu, keby ste si pozvali návštevu. Veď rodinné posedenia pri dobrom jedle a zákusku sú na nezaplatenie.

Všetko na jednom mieste

Zariaďovanie kuchyne, ale aj celkovo domácnosti, nemusí byť vždy jednoduché a často kvôli tomu zbytočne navštevujete množstvo rôznych obchodov. Zabudnite na to! Na Bonami máte všetko pod jednou strechou a kuchyňu si komplet zariadite v jednom online košíku. Od nábytku, riadu, pomôcok na varenie i pečenie až po kuchynské spotrebiče či textil. To všetko môžete nakúpiť v tomto e-shope. Rýchly nákup a rýchle odoslanie už do 24 hodín.

V prípade, že kuchyňu dizajnujete od základov, možno by ste si mali nechať poradiť od odborníkov, ako na to. Nikdy nie je na škodu si nechať od profesionálneho dizajnéra vytvoriť kompletný návrh kuchynského interiéru na mieru. Ten nezabudne na dôležité a praktické detaily, ktoré by vám ako laikovi mohli pri plánovaní ujsť. Práve Bonami ponúka aj službu vytvorenia návrhu kuchyne dizajnérom. S výsledkom budete nadmieru spokojní!

Zdroj obrázka: Andy Dean Photography / Shutterstock.com

Dekorácie patria aj do kuchyne

Kuchyňa je miestom, ktoré je len veľmi málokrát dekorované, čo je veľká škoda. Predsa v nej trávite za deň dosť času na to, aby ste sa tu cítili príjemne a priestor bol esteticky oku lahodný. Ak máte voľnú stenu v kuchyni, ktorá si zaslúži krásnu dekoráciu, potom neváhajte a vyberte na ňu dizajnové plagáty podľa vášho gusta. Ak milujete minimalistický štýl, potom sa vám určite zapáčia jednoduché čiernobiele obrazy so siluetami v neutrálnom čiernom ráme. Avšak, siahnuť môžete aj po nápaditejších motívoch, ktoré s kuchynským prostredím nemusia nijako súvisieť. Verte, že pri výbere krásnych plagátov neostanete len pri jednom a budete nimi dekorovať viacero stien v rôznych izbách domácnosti.

Zrejme najčastejšími dekoráciami v kuchyni sú pripevnené magnetky z rôznych ciest na chladničke. Máte ich aj vy? Určite vám pripomínajú všetky dobrodružstvá, ktoré ste počas dovoleniek či výletov zažili a vaším cieľom by malo byť pokryť nimi celú chladničku.

Zdroj hlavného obrázka: Marko Subotin / Shutterstock.com

zdieľať tento článok na:
FacebooktwitterlinkedinFacebooktwitterlinkedin
referencie