Konferencia PRE ZDRAVIE ŽENY chce ukázať praktickú stránku zdravia

3053
Konferencia pre zdravie ženy Košice

O zdraví sa toho už popísalo aj povedalo dosť. Každý by však mal začať sám od seba a zhodnotiť, či má dostatok informácií, chodí na preventívne prehliadky a či vôbec vie, aká je jeho krvná skupina. Vďaka jedinečnej konferencii PRE ZDRAVIE ŽENY sa to dozvie každý záujemca. 

Dosť bolo nudných stretnutí, dlhých rečí a teórie. Konferencia PRE ZDRAVIE ŽENY chce ukázať praktickú stránku zdravia. Uskutoční sa 26. októbra 2019 v Košiciach.Chce ženy motivovať k tomu, aby sa zamerali na prevenciu a konečne mysleli aj na seba. Chce, aby sa o seba zaujímali a venovali svojmu telu pozornosť, akú si zaslúži. Chce, aby sa umelé oplodnenie prestalo mystifikovať a z tabu sa zmenilo na tému, ktorá je dôležitá.

Konferencia PRE ZDRAVIE ŽENY bude udalosť, z ktorej sa návštevníci vrátia domov obohatení o nové informácie aj zrelaxovaní vďaka cvičeniu a času, ktorý venujú sami sebe. Veríme, že odchádzať budú aj šťastnejší,“ povedala zakladateľka portálu Akčné ženy Martina Novotná. Podľa jej slov pôjde o interaktívne stretnutie, z ktorého sa ženám nebude chcieť odísť.  

Budeme cvičiť, variť, dozvieme sa veľa praktických informácií o zdraví, prevencii, tehotenstve aj materstve. Zdravie je to najdôležitejšie, čo v živote máme. Keď sme zdravé, dokážeme všetko. Nájdite si čas pre seba a nechajte sa akčne informovať o zdraví vďaka celistvému prístupu lekárov a expertov, ktorí sú špičkou vo svojom obore,“ dodala Novotná. 

Konferencia PRE ZDRAVIE ŽENY je určená všetkým ženám, mamám a dcéram, no rovnako aj mužom, ktorí majú záujem a proaktívny prístup k prevencii. Hlavný program pozostáva z prednášok a diskusií odborníkov a lekárov. Venovať sa bude aj tabuizovanej téme neplodnosti, možnosti jej liečby či tehotenstvu. Sprievodný program vyplnia workshopy a odborné lekárske vyšetrenia. K dispozícii budú lekári na individuálne konzultácie a testy zamerané na prevenciu. Od rána bude možné aj darovať krv. 

Návštevníci sa môžu tešiť na cvičenie, ochutnávky, masáže, množstvo informácií na tému zdravia, prevencie a starostlivosti o seba. Večer sa zakončíme inšpiráciou a hudobnou hostkou. „Prevedieme vás celým spektrom od hlavy a mentálneho nastavenia až po končeky prstov na nohách,“ opísala blížiacu sa celodennú konferenciu Martina Novotná. 

VÝBER Z HLAVNÉHO PROGRAMU: 

  • Prednáška gynekologičky: Mať dieťa je prirodzenou túžbou. Kedy treba prírode pomôcť?  
  • Prednáška embriologičky: Dá sa poistiť plodnosť? Pokroky medicíny a social freezing
  • Prednáška fertility koučky: Cesta za dieťaťom – ako na to?
  • Príbeh pacientky, ktorá si objavila hrčku: Prevencia je základ 
  • Prednáška chirurga a fyzioterapeutky: Popôrodná diastáza – Ako získať späť moje bruško?

VÝBER ZO SPRIEVODNÝCH AKTIVÍT:

  • Kvapka krvi
  • Vyšetrenie prsníkov
  • Škola chrbta, aby nebolel 
  • Vyšetrenie šedého zákalu
  • Vyšetrenie problémových znamienok dermatoskopom a poradenstvo v starostlivosti o pleť
  • Vyšetrenie tlaku, množstva tuku v tele a hodnoty cukru v krvi
  • Masáže krku a šije
  • Konzultácie so psychologičkou, fertility koučkou, gynekologičkou a ďalšími

CVIČENIE počas dňa:

1. BODYBALANCE – Mix pilatesu, jogy a thai chi

2. BODYJAM – kombinácia tanca a hudby

3. FLOW JOGA – kombinácia práce s mysľou, energiou a telom 

Celý program ako aj postupne doplnené informácie o odborníkoch nájdete na facebookovej stránke  Pre zdravie ženy.

doc. MUDr. Silvia Toporcerová, PhD., MBA

gynekologička, vedúca lekárka a odborná zástupkyňa Centra pre asistovanú reprodukciu Gyncare

T É M A:

Mať dieťa je prirodzenou túžbou. Kedy treba prírode pomôcť?

Docentka Toporcerová je uznávanou osobnosťou vo svojej oblasti. Reprodukčnej medicíne sa venuje už viac ako 16 rokov. V prestížnej ankete sa stala Slovenkou roka 2018 v kategórii Zdravotníctvo.

Po skončení vysokej školy nastúpila na II. gynekologicko-pôrodnícku kliniku LF UPJŠ v Košiciach, kde bolo vtedy prvé centrum asistovanej reprodukcie na Slovensku. Neskôr Centrum asistovanej reprodukcie pri II. gynekologicko-pôrodníckej klinike LF UPJŠ a UN LP viedla až do roku 2013.

Absolvovala dve atestačné skúšky z gynekológie a pôrodníctva a v roku 2012 kvalifikačnú skúšku z odboru Reprodukčná medicína na Inštitúte pre postgraduálne vzdelávanie v zdravotníctve v Prahe. Do roku 2016 pôsobila ako medicínsky riaditeľ a odborný garant v Sanatóriu pre liečbu neplodnosti v Košiciach. Je autorkou a spoluautorkou viacerých odborných monografií, vysokoškolských skrípt a učebníc a odborných vedeckých článkov. Medzi jej záľuby patrí cestovanie.

Ing. Iveta Konýčková

embryologička v Centre pre asistovanú reprodukciu Gyncare

T É M A:

Dá sa poistiť plodnosť? Pokroky medicíny a social freezing.

Po ukončení štúdia na SPU pokračovala v štúdiu v odbore biotechnológie a následne v odbore Všeobecná genetika na Prírodovedeckej fakulte MU v Brne. Ďalšie 3 roky sa  aktívne zaoberala výskumom v oblasti reprodukcie a genetiky.

Reprodukčnej medicíne, konkrétne embryológií sa venuje od roku 2003.  V súčasnosti pracuje v Centre pre asistovanú reprodukciu Gyncare ako senior embryológ. Okrem starostlivosti o embryá prispieva k zavádzaniu najnovších laboratórnych metód do klinickej praxe centra.

Je členkou ESHRE (Európska spoločnosť pre humánnu reprodukciu a embryológiu). Iniciatívne sa zúčastňuje domácich a medzinárodných vedeckých podujatí. Je autorkou a spoluautorkou mnohých vedeckých publikácií na medzinárodnej úrovni. Medzi jej záľuby patrí cestovanie.

Renata-Lenartova_spiker_pre-zdravie-zeny

MUDr. Renáta Lenártová, PhD.

biochemička, zástupkyňa medicínskej riaditeľky pre východné Slovensko v spoločnosti Medirex

T É M A:

Laboratórna diagnostika je pre ľudí často neviditeľná. Aký význam má pre zdravý životný štýl?

Vyštudovala Lekársku fakultu UPJŠ v Košiciach. Po ukončení vysokej školy, v roku 1998, nastúpila pracovať ako lekárka na oddelenie klinickej biochémie Fakultnej nemocnice Louisa Pasteura (FNLP) v Košiciach. Počas svojej práce absolvovala dve atestačné skúšky v odbore klinická biochémia a v rovnakom odbore aj doktorandské štúdium. K čaru laboratórnej medicíny ju priviedol otec – chirurg, ktorý riadil vedecké laboratórium pri Chirurgickej klinike vo FNLP.

V rokoch 2010 – 2018 pôsobila ako zvolená námestníčka primátora mesta Košice. 

V súčasnosti sa popri svojej manažérskej práci venuje problematike potravinových intolerancií. Zároveň poskytuje odborné konzultácie pre pacientov v samoplatcovskom režime. Je mamou dvoch dcér a spolu s rodinou aktívne športuje. Ako zanietená dobrovoľníčka podporuje enviromentálne aktivity a činnosti pre sociálne znevýhodnené skupiny.

Speaker_vyzivova-poradkyna_mirka-luberdova

Miroslava Luberdová

Výživová poradkyňa

T É M A:

Miluj jedlo, ktoré miluje teba

Miroslava Halmi – Ex Luberdova – dnes pôsobí ako nutričná poradkyňa, no niekedy sa ešte príležitostne vráti aj ku svojej niekdajšej kariére modelky. 

Je bývalou slovenskou a európskou vicemiss roka 2003, ktorá však už v tých časoch inklinovala ku kuchyni a kvalitnému jedlu. K jedlu ako k profesii ju priviedol jej syn, ktorému lekári stanovili vážnu diagnózu, s ktorou sa Mirka rozhodla bojovať práve prostredníctvom zdravého a výživného jedla. 

Organizmus všetko úsilie vrátil späť a Mirka takto synovi pomohla boj s ochorením vyhrať. Dnes okrem iného pomáha v oblasti stravovania sa aj rodinám s podobným osudom. Určite ju poznáte aj z Telerána.

Barbora-Jelinek_spiker_pre-zdravie-zeny

Barbora Jelínek

Reumatička

T É M A:

Ako sa dá s reumou krásne žiť

Reumatička a tak trochu iná influencerka a blogerka, ktorá prostredníctvom svojho osobného príbehu šíri osvetu o reumatických ochoreniach. Jej instagramový profil Z denníka reumamy si veľmi rýchlo získal svojich priaznivcov. Barbora je copywriterka, vyštudovaná andragogička, členka Ligy proti reumatizmu a v neposlednom rade aj skvelá motivátorka a obrovská inšpirácia. Sledujú ju ženy s podobným osudom, ale aj tie, ktoré netrápi žiadne ochorenie. Ako sama tvrdí, miesto slova reuma si každá žena môže dosadiť vlastný príbeh. Svoj zdravotný problém neberie ako prekážku, práve naopak. Má mnoho podnikateľských skúseností a je dôkazom toho, že všetko sa dá, ak sa chce.

Barbora ponúka pomocnú ruku, optimizmus a celkové zamyslenie sa nad životom. Podporuje zdravý životný štýl a pohyb. Je dvojnásobnou mamou, šíri okolo seba pokoru, krásnu energiu a jednoducho si len tak krásne žije.

Ivana Rokyta

Ivana Rokyta

Majiteľka siete fitnescentier Neonka a inštruktorka cvičení

T É M A:

Cvičte a odmena vás neminie! Ako si vybrať to pravé cvičenie pre mňa?

Ivana Rokyta úspešne rozbehla a vedie unikátny koncept – úspešnú sieť fitness clubov Neonka. Tiež je organizátorkou rôznych športových aj nešportových eventov, okrem toho je manželka a najmä mama dvoch vysmiatych drobcov Emily a Vratka. 

Verí, že každá žena môže byť so sebou spokojná, môže si vážiť samu seba, môže byť šťastná vo svojom tele, môže byť úspešná a robiť to čo miluje…. Sama je toho úžasným príkladom – Robí to, čo miluje, čo ju napĺňa a bez čoho si nevie predstaviť svoj život – a to je cvičenie v Neonke, cvičenie v pozitívne naladenej a energickej skupine. Cvičenie, ktoré je nadčasové,moderné a prináša výsledky na tele aj duši. 

Okrem toho, že je veselá tridsiatnička, sama je aj inštruktorkou skupinových cvičení a zamestnáva vyše 60 inštruktorov a tri pobočky v Košiciach.

Monika Srenkelova

Monika Šrenkelová

Fyzioterapeutka

T É M A:

Popôrodná diastáza – Ako získať späť moje bruško?

Fyzioterapeutka telom aj dušou, fanatička do anatómie ľudského tela, aktívna športovkyňa. 

Monika je Košičanka, šťastná mama dvoch veľkých synov, autorka liečebnej metodiky Correct Body Systém. Venuje sa ženám po pôrode, odrehabilitovala takmer 4000 žien, z toho takmer každá mala diagnostikovanú dg.popôrodnú diastázu. 

Mamičky ju poznajú aj ako “Rehab Women”. Prednášky a kurzy o náprave popôrodného stavu robí po celom Slovensku, ale posledné dva roky už aj v Českej republike. Založila Asociáciu Diastáza a Materstvo, práve kvôli chýbajúcej osvete.

Speaker_psychologicka_marcela-korcekova

Marcela Korčeková

Psychologička a prvá fertility koučka na Slovensku

T É M A:

Cesta za dieťaťom – ako na to?

Ako psychologička pôsobila v rôznych inštitúciach. Pred deviatimi rokmi sa vydala vlastnou cestou ako koučka plodnosti. Ako prvá založila v SR fertility koučing. 

Venuje sa ženám a párom, ktorým sa nedarí otehotnieť. Marcela má vlastnú skúsenosť s Dg. Infertility a to jej dáva univerzálnu možnosť porozumieť tejto téme. Za obdobie pôsobenia ako fertility koučka v praxi dokázala, že psychika tu zohráva veľmi dôležitú úlohu. Doposiaľ sa aj vďaka jej koučingu narodilo 69 detí. To sú len úspechy, o ktorých vie. Je ich určite viac!

V roku 2016 napísala E-book „Sprievodca plodnosťou“ a v roku 2019 ju zaradili ako E-knihu v kníhkupectve Martinus. 

Marcela sa venuje aj témam životného koučingu, sebavedomiu a otvára aj tému „Kód mladosti v hlave“. 

Jej obľúbené motto: „Všetky Tvoje sny sa splnia, keď máš odvahu ich nasledovať.“ Walt Disney

Čo všetko zažijete okrem podnetných diskusíí, rozhovorov a prednášok?

» MASÁŽE
» VYŠETRENIA
» INDIVIDUÁLNE KONZULTÁCIE
» KOUČING
» CVIČENIE
» ZDRAVÁ STRAVA

Foto: Akčné ženy a Konferencia pre zdravie

zdieľať tento článok na:
FacebooktwitterlinkedinFacebooktwitterlinkedin
referencie