Kam na sushi v Trenčíne? Vyskúšali sme 3 podniky, TU nám chutilo najviac

3436

Po rôznych odporúčaniach kam na pizzu, burger či bryndzové halušky sme pre vás pripravili zoznam podnikov v Trenčíne, kam sa jednoznačne oplatí zájsť na chutné sushi.

Buď ho miluješ, alebo nenávidíš. Reč je o sushi, výdatnom jedle pôvodom z Japonska, ktoré je plné zdravých a čerstvých ingrediencií. Ešte pred pár rokmi sme kvalitnú sushi reštauráciu mohli nájsť maximálne v hlavnom mieste, no dnes vzniká čoraz viac podnikov ponúkajúcich túto delikatesu.

V Trenčíne sme dostali chuť na sushi viackrát a väčšinou sme sa rozhodli vyskúšať inú prevádzku. Všetky majú totiž dobré až veľmi dobré hodnotenia a odporúčania. Naše poradie je, samozrejme, subjektívne, no zhodli sme sa na ňom viacerí. Začneme tretím miestom.

Halong

Halong má v Trenčíne dva podniky, jeden je blízko centra s názvom Halong – Vietnam Food and Sushi a druhý, Halong sushi Vietnam, je v nákupnom centre Laugaricio. Keďže sme boli zrovna u známych, rozhodli sme sa pre donášku z Halongu blízko centra.

Interiér reštaurácie Halong v Trenčíne
Interiér Halong / Zdroj: Instagram

Najskôr nás mierne zneistili rôznorodé recenzie, väčšinou však boli na denné menu či švédske stoly. Sushi bolo skôr vychválené a keďže sme naň dostali odporúčanie aj od priateľov, išli sme do toho. Nakombinovali sme si rôzne druhy:

Avokádové Maki – 3,30 € / 8 ks

Crunchy Toronto – 9,90 € / 12 ks

Uramaki Alaska – 8,90 € / 8 ks

Objednávka bola pripravená pomerne rýchlo, prišla dobre zabalená. Nechýbala sójová omáčka, wasabi a zázvor, pričom sushi bolo naozaj pekne nazdobené. Maki chutili priemerne, no Crunchy Toronto bolo fantastické. Bola k nemu aj špeciálna omáčka, ktorá mu dodávala super šmrnc. Aj Uramaki Alaska bolo veľmi chutné (s kaviárom), no zhodli sme sa, že nabudúce by sme si dali už iba Crunchy Toronto a vyskúšali by sme aj Crunchy Fuji s kreverami.

Sushi set Halong
Sushi set / Zdroj: Instagram

Sushi z Halongu od nás dostalo 7 bodov z 10.

Sushi Magnus

O reštaurácii Sushi Magnus sme už počuli viackrát a vždy to bola samá chvála. Pri nedávnej návšteve Trenčína sme sa teda rozhodli zavítať to tohto podniku a skutočne sme boli veľmi milo prekvapení.

Magnus je vlastne hotel, no okrem klasickej stravy má pod sebou aj podnik, respektíve časť podniku zameraný výhradne na sushi a ázijské špeciality. Priestory sú moderné, obsluhoval nás veľmi príjemný čašník. Z rozmanitej ponuky bolo ťažké vybrať si, no keď sme v menu zahliadli veľký set, bolo rozhodnuté.

Sushi set magnus – 63,60 € / 46 ks

Na stole nám pristál skutočne veľký podnos s rôznymi druhmi sushi – California roll, Philadelphia roll, avokádové a lososové Maki, Sezam roll, tuniakové a lososové Nigiri a, samozrejme, nechýbala veľká kopa zázvoru, wasabi a kvalitnej sójovej omáčky.

Sushi set Magnus
Sushi set / Zdroj: Instagram

Keď sme na set boli dvaja, rovno sme sa do neho pustili. Po chvíli zostalo na tácke pár posledných kúskov, no bruchá sme mali doslova preplnené. Všetko nám veľmi chutilo, bolo cítiť, že ingrediencie sú čerstvé a kvalitné. Aj samotná ryža bola dobre ochutená, mierne kyslastá a sýta zároveň. Ako prvé však z podnosu zmizli California roll a Philadelphia roll, preto ich označujeme za najchutnejšie z ponuky.

Sushi Magnus od nás dostalo 8,5 bodov z 10.

OYSHI

OYSHI sme sa boli najesť už viackrát a vždy to bol doslova zážitok. Reštaurácia sa nachádza priamo pod trenčianskym hradom, čaká na vás veľmi pekné prostredie aj príjemná prechádzka cez centrum. V OYSHI robia aj donášku, ktorú sme raz vyskúšali a taktiež veľká spokojnosť, všetko prebehlo bez problémov.

Keďže sme tu jedli už niekoľkokrát, okrem sushi sme mali aj Poké bowl s tuniakom, Chana masala, Ramen či Kari. Všetko nám vždy veľmi chutilo, rovnako tu majú príjemný a ochotný personál. Dajte si však pozor na preplnenosť podniku, v piatok a v sobotu si radšej spravte rezerváciu.

Hokkaido sushi rolls
Hokkaido roll / Zdroj: Instagram

Ak zamierite do OYSHI na sushi viacerí, určite si dajte set pre 2 osoby. Ochutnáte tak viacero druhov sushi, celkovo 34 kúskov. Ich celková sushi ponuka je veľmi rozmanitá.

OYSHI set pre 2 osoby – 55 € / 34 ks

Mangové Maki – 5,50 € / 6 ks

Spider roll (s krabom) – 16,90 € / 8 ks

Hokaido roll – 14,90 € / 8 ks

Je pravda, že ceny sú mierne vyššie, no ak chcete mať zo sushi doslova zážitok, za tie peniaze to rozhodne stojí. V sete pre 2 osoby (pokojne aj pre 3) nájdete baklažánové roll, Sake yuzu roll, Sake tempura roll a Tofu tempura roll. Ďalej sú to uhorkové a lososové Maki a napokon lososové a tamago Nigiri. Set je nakombinovaný super, ochutnáte rôzne druhy a v konečnom výsledku sú chute krásne prepojené.

Sushi rolls
Špecialita týždňa / Zdroj: Instagram

Dokonca aj zázvor, wasabi či sójová omáčka chutia o level vyššie, je cítiť, že pracujú s naozaj kvalitnými a čerstvými ingredienciami.

OYSHI od nás dostalo 10 bodov z 10.

Ako vidíte, nielen Bratislava či Košice ponúkajú výbornú gastro scénu. V Trenčíne sme objavili už viacero super podnikov, do ktorých sa budeme radi vracať a ďalej ich odporúčať. Nájdete tu nielen úžasné sushi, ale tiež šťavnaté burgre či najlepšie obedové menučko v Trenčíne v Hoteli Elizabeth.

zdieľať tento článok na:
FacebooktwitterlinkedinFacebooktwitterlinkedin
referencie