Bratislava chutne a lacno? Daj si obed v Olive Tree

3781

Niekto by si povedal, že najesť sa v Bratislave lacno a chutne je nemožná kombinácia. Ono je to v podstate aj pravda a úplne s týmto výrokom súhlasím. Avšak počas týždňa je možné v zákutiach Bratislavy nájsť podniky, o ktorých to môžeme povedať. A jedným takým podnikom je aj naša obľúbená reštaurácia Olive Tree, do ktorej na denné menu počas pracovných dní chodíme už viac ako rok a pol.

Vyprážaný syr s hranolkami a tatárskou omáčkou

Olive Tree

Olive Tree sídli na Vysokej ulici v centre Starého mesta. Reštaurácia je otvorená každý pracovný deň. Počas obedov tam majú naozaj poriadne rušno. Táto reštaurácia je špecifická sama o sebe. Keďže ju ľudia prevažne navštevujú kvôli výbornému obedovému menu, tí, ktorí sem prídu dúfajúc, že si užijú ticho a pokojné prostredie, sa mýlia.

Len čo si sadnete za stôl, čašníci sa vás pýtajú, čo si dáte. To je ich typická otázka. Nerozhodní, prípadne tí, čo by si chceli objednať mimo obedového menu, považujú rýchlosť pýtajúcich sa časníkov za drzosť. Nám to vyhovuje. Vždy keď niekam ideme, vopred si pozrieme, akú majú ponuku a rozhodneme sa, čo si dáme. V Olive Tree všetci návštevníci vyzerajú spokojní, no z niektorých recenzií je zrejmé, že tento štýl obsluhy nevyhovuje všetkým.

Bravčové karé so syrovou omáčkou

Denné menu

Olive Tree každý deň v rámci menu ponúka päť hlavných jedál a dve polievky, z ktorých je jedna vždy paradajková. Hlavné jedlá sú rôznych variácií, no každý si tu príde na svoje. Aj vegetariáni a vegáni. Väčšinou sú v ponuke jedlá z kuraťa, bravčoviny, potom nejaké cestoviny, vegetariánske jedlo aj šalát. Päť jedál, z ktorých každé je úplne iné, podľa nás úplne stačí hladnému krku na výber, aj na to, aby sa dosýta najedlo.

Prečítaj si aj: Tomáš Tejbus z bistra Folks: Odchod z komfortnej zóny vás vždy posunie vpred

Počas letných mesiacov tu mali akciu – k obedovému menu točená zmrzlina zadarmo! Prečo sem teda chodíme už viac ako rok? Čašníci nás už poznajú, počas výberu jedla častokrát aj vtipkujeme. Ďalším dôvodom, ktorý upevňuje naše každodenné návštevy je fakt, že porcie sú nielen chutné, ale aj naozaj veľké. Častokrát sa sama seba pýtam, či také množstvo jedla zjem. A keďže sa mi to nie vždy podarí, v jedení celej porcie mi pomáha manžel.

Kurací steak so šunkou

Dobrú chuť!

Hoci chvál už bolo dosť, zatiaľ stále neviete, koľko stojí obed. Polievka v rámci menu stojí 0,90 eur a hlavné jedlo 3,90 eur. Myslím, že je to jedna z najpriateľskejších cien, ktorú dáte za menu v blízkom okolí Starého mesta. Ak na vás príde hlad, bežte do Olive Tree. Dobrú chuť!

Denné menu Olive Tree na každý deň nájdete samozrejme aj u nás na webe a v appke Menucka.sk.

zdieľať tento článok na:
FacebooktwitterlinkedinFacebooktwitterlinkedin
referencie