Alcatraz Trenčín – skvelý spôsob ako domácim hamburgerom začať nový rok

9296
Alcatraz

A nielen domácim hamburgerom. V ponuke bistra Alcatraz Trenčín nájdete aj chrumkavú pizzu, čerstvé šaláty a sladké pokušenie v podobe dezertov. Skvelý spôsob, ako začať nový rok, nemyslíte? 

My sme o tom boli presvedčení. Na základe odporúčaní sme sa rozhodli vyskúšať čaro tohto miesta a začať nový rok degustáciou skutočne kvalitného a s láskou robeného jedla.

Hamburgery a pizza v dnešnej dobe žnú nevídaný úspech, no rozdiel v ich príprave medzi fast foodom a konkrétne týmto podnikom je naozaj markantný. V Alcatraze do jedla pridávajú okrem všetkých čerstvých surovín aj tú najdôležitejšiu – lásku.

Najprv rozvoz, teraz útulné bistro

“V marci to budú dva roky, čo oficiálne fungujeme. Najprv existoval len rozvoz, no boli na nás dobré recenzie, ľuďom sa páčilo, čo jedia, a tak sme v novembri 2015 otvorili kamennú prevádzku,” usmieva sa majiteľka Lucia Králová a s láskou v očiach sa pozerá okolo seba.

Poloha na začiatku známeho trenčianskeho sídliska Juh vedľa hlavnej cesty je výhodná a zaručuje, že aj človek, ktorý Trenčín nepozná, sa sem veľmi rýchlo a ľahko dostane. V snehovej fujavici nás privítala malá útulná budova osvetlená desiatkami vianočných žiaroviek, ktoré dotvárali teplú atmosféru tohto miesta. Usmiali sme sa na seba a vedeli sme, že sme tu správne.

Alcatraz: V ponuke nesmie chýbať chrumkavá pizza, foto: Braňo Jurík
V ponuke nesmie chýbať chrumkavá pizza, foto: Braňo Jurík

Rezervovali sme si stôl, pretože Alcatraz patrí k veľmi obľúbeným podnikom a večer môžete mať problém nájsť miesto na sedenie.

“Je to pravda, cez deň to nie je také markantné, ale poobede, ako ľudia prichádzajú domov, sa zastavia s priateľmi alebo rodinou a radi si u nás posedia,” hovorí majiteľka.

Usadili sme sa v malej teplej miestnosti, čašníčka nás privítala úsmevom. Na stole horela sviečka, za každým stolom sedeli ľudia v tichej debate, ktorú podčiarkovala hudba. Priestor celého podniku zapĺňala vôňa šíriaca sa z kuchyne a najviac nás zaujala drobná, možno trojcentimetrová soľnička na stole, ktorá nám ihneď ukradla srdcia a zlepšila hodnotenie celej reštaurácie. (Skutočne, bola to najmenšia a najkrajšia soľnička, akú sme kedy videli.)

Alcatraz: Najmilšia a najkrajšia soľnička na svete, foto: autorka
Najmilšia a najkrajšia soľnička na svete, foto: autorka

Zostávalo si už len vybrať z bohatej ponuky jedálneho lístka podloženého drevom. Na čo padla naša voľba?

Domáci hamburger je istota

So zvedavosťou sme sa obzerali, čo nosí usmiata čašníčka v kvietkovanom tričku na stoly ostatným. Sem tam prišla pizza, sem tam pohár oroseného piva či šalát, no naša voľba bola jasná, keď priniesla objednávku na vedľajší stôl.

Alcatraz Burger a Chicken burger – jeden z čistého hovädzieho mäsa z domáceho chovu, druhý so šťavnato prepečenými kuracími prsiami a plátkom pečenej slaninky. K tomu domáce hranolky v sklenej miske a čaj z čerstvého zázvoru (bolo ho naozaj požehnane a chutil neskutočne lahodne).

Alcatraz: Úžasný na pohľad aj na chuť, foto: Alcatraz-TN
Úžasný na pohľad aj na chuť, foto: Alcatraz-TN

Jedlo bolo pripravené asi do desiatich až pätnástich minút, servírované na pekných farebných tanieroch. Hamburgery nám čašníčka priniesla prepichnuté špajľou s vlajkou Alcatrazu, na ktorej je zobrazený malý zlodejíček.

Keď sme pochvaľovali žemle, majiteľka hrdo dodala, že aj tie sú pre Alcatraz pečené špeciálne. Kedysi si ich piekli sami, no s rastúcim dopytom uzavreli dohodu s pekárňou, ktorá pre nich žemle denne pripravuje. “Všetko, čo jete, je maximálne čerstvé a stojíme si za kvalitou, ktorú podávame našim zákazníkom.”

Alcatraz: Žemle majú pečené na zákazku, foto: Alcatraz-TN
Žemle majú pečené na zákazku, foto: Alcatraz-TN

A bolo vidno, že toto miesto je veľmi obľúbené. Posedeli sme si trochu dlhšie a stoly okolo nás neustále menili svojich “majiteľov”. Pár ľudí si dokonca len prišlo po svoju objednávku osobne, iným ju zase kuchári posielali až domov, keďže obľúbený spôsob dodávania jedla až domov v Alcatraze stále funguje. “Je to to, vďaka čomu sme sa rozbehli,” dodáva majiteľka.

Alcatraz: Systém rozvozu jedál je to, čo im zabezpečilo popularitu, foto: Braňo Jurík
Systém rozvozu jedál je to, čo im zabezpečilo popularitu, foto: Braňo Jurík

Malé, ale útulné 

Presne také je celé bistro Alcatraz. Interiér je zladený do dreva a zvláštnej modrej farby, nechýbajú moderné doplnky, a hoci nesie názov jednej z najslávnejších väzníc, nekomfortne sa tu rozhodne cítiť nebudete.

Zámerom majiteľky bolo zariadiť svoju reštauráciu jednoducho, no predsa vkusne a tak, aby sa sem zákazníci vždy znova radi vracali. Škoda je, že sedieť mohli len za pár stolmi a v čase najväčšej večernej špičky sa niektorí potenciálni zákazníci museli obracať vo dverách, pretože nenašli miesto na sedenie.

Alcatraz: Príjemný interiér Alcatrazu, foto: majiteľka L. Kráľová
Príjemný interiér Alcatrazu, foto: majiteľka L. Kráľová

Podnik v nás zanechal len tie najlepšie dojmy. Vizitkou sú aj moderne zariadené toalety, nové a čisté, ktoré umocnia pocit, že ste sa rozhodli správne, ak ste si vybrali tento podnik.

Odchádzali sme spokojní, vyhriati, s plnými bruchami a pozitívnymi dojmami. Vedeli sme, že kedykoľvek zablúdime do Trenčína alebo len do okrajovej časti, v ktorej sa nachádza obchodné centrum Laugarício, navštívime reštauráciu Alcatraz znovu. Ochutnáme pizzu, šalát alebo jeden z lákavo vyzerajúcich raw dezertov v ponuke, zase sa príjemne porozprávame s majiteľkou a pôjdeme domov spokojní a s pocitom, že za takýmto jedlom sa oplatí precestovať aj nejaké tie kilometre naviac. Dobrú chuť!

Viac o reštaurácii Alcatraz v Trenčíne si môžete prečítať v našom predošlom článku

Zdroj fotografií: Braňo Jurík (alcatraz-tn.sk), autorka, majiteľka, Facebook Alcatraz-TN

zdieľať tento článok na:
FacebooktwitterlinkedinFacebooktwitterlinkedin
referencie