Akčné ženy: Nezabúdajme na to najdôležitejšie, čo máme – konferencia Pre zdravie ženy

962
Foto: Akcnezeny.sk

Zdravie je to najdôležitejšie, čo máme. A často sú to ženy a mamy, ktoré pri starostlivosti o iných často zabúdajú na seba. Je tu však možnosť, kde dokážete za jeden jediný deň stihnúť neskutočne veľa. 

Na konferencii Pre zdravie ženy v Košiciach sa môžete zúčastniť množstva prednášok, diskusií a konzultácií s lekármi. Môžete si zacvičiť, otestovať sa, absolvovať  jednoduché vyšetrenie či nastaviť si jedálniček.

Objavte nové možnosti rehabilitácie po pôrode, zistite viac o tom, ako nezmeškať šancu mať vlastné dieťa aj vo vyššom veku, vypočujte si prednášku od renomovanej sexuologičky Danici Caisovej, či zacvičte si tvárovú gymnastiku. To všetko je len malá ochutnávka tém interaktívnej konferencie Pre zdravie ženy, ktorá prebehne už 21. mája v Kulturparku Košice

Foto: Akcnezeny.sk

IV. ročník konferencie je venovaný všetkému, čo sa týka ženského zdravia, prevencie, psychiky a popôrodnej zdravotnej starostlivosti. Vstupenky si môžu záujemkyne zakúpiť online. 

Na aké témy sa môžu účastníčky tešiť?

Naštartujte sa so správnou výživou

PharmDr. Veronika Sivová PhD. je  výživová poradkyňa, ktorá poradí v otázkach výživy. Vyštudovala farmáciu a doktorát na medicíne v odbore farmakológia, ale dnes sa venuje alternatívnym možnostiam liečby a prevencie ochorení, najmä prostredníctvom úpravy životosprávy, zmenou výživy, užívaním liečivých rastlín a jógou.

Kurz prvej pomoci zážitkovou formou

Bc.Mgr. Anna Kmecová je zdravotnícka záchranárka a inštruktorka prvej pomoci.

Mení prístup k učeniu sa prvej pomoci z “musím a bojím sa” na “viem a chcem”. Preto pripravila tzv. RescueRoom – kurz prvej pomoci praktickou, efektívnou ale hlavne zážitkovou formou, ktorá sa čo najviac približuje potrebám učenia a tréningu z teórie do praxe.

Foto: Akcnezeny.sk

Krásna po pôrode

Monika Šrenkelová je fyzioterapeutka telom aj dušou, odborníčka na anatómiu ľudského tela a aktívna športovkyňa.

Monika je autorka liečebnej metodiky Correct Body Systém. Venuje sa ženám po pôrode, odrehabilitovala takmer 4000 žien, z toho takmer každá mala diagnostikovanú popôrodnú diastázu. Mamičky ju poznajú aj ako “Rehab Women”. Založila Asociáciu Diastáza a Materstvo, práve kvôli chýbajúcej osvete.tréningu z teórie do praxe.

Nepripravte sa o šancu mať vlastné dieťa

MUDr. Katarína Balasičová, PhD. Je gynekologička – reprodukčná špecialistka v centre Gyncare v Košiciach

Doktorka Balasičová od roku 2007 pracuje ako lekárka na gynekologicko-pôrodníckom oddelení Univerzitnej nemocnice L. Pasteura v Košiciach kde vedie pôrody, asistuje a realizuje operačné výkony. Zároveň od roku 2016 pôsobí v Centre pre asistovanú reprodukciu Gyncare v Košiciach ako gynekologička – reprodukčná špecialistka. 

Foto: Akcnezeny.sk

Sexuológia a zdravie

MUDr. Danica Caisová Škultétyová je známa psychiatrička, sexuologička. Od 1998 až dodnes pôsobí ako neštátny lekár v psychiatricko – sexuologickej ambulancii v Košiciach. Venuje sa aj lektorskej činnosti a aktívne vystupuje na domácich aj medzinárodných odborných fórach. Vo svojej prednáške sa bude venovať téme vaginizmu.

V EXPO zóne návštevníkov čaká množstvo cvičení, ochutnávok, ale aj zážitkový nácvik prvej pomoci a konzultácie s odborníkmi. 

Aj tento ročník konferencie prinesie množstvo sprievodných aktivít v EXPO zóne. Mnohí spíkri sa po prednáške a diskusii na pódiu presunú do zóny, kde budú pripravení odpovedať na otázky účastníčok. 

Netradičnú sprievodnú aktivitu prinesie projekt RESCUEROOM. „V RescueRoom meníme teoretický kurz na praktickú skúsenosť. Ukážky prvej pomoci meníme na workshop so zapojením účastníkov,“ približuje workshop autorka projektu Bc. Mgr.  Anna Kmecová. „Na podujatí Pre zdravie ženy umiestime stan 3×3 metre, ktorý simuluje prostredia podľa výberu (napríklad pláž, turistika a pod).“ Figuranti budú mať maskované zranenia realistickým znázornením poranení. Do modelových situácii sa budú aktívne zapájať účastníčky eventu a naučia sa tak prakticky čo robiť a čo nie – ako poskytnúť prvú pomoc. Cieľom je šíriť osvetu o dôležitosti prvej pomoci, pretože to sa môže týkať každej z nás.

Foto: Akcnezeny.sk

IV. ročník konferencie podporujú silní partneri

Sme vďačné za všetky ženy, ktoré chcú o svojom zdraví a možnostiach jeho prevencie či následnej zdravotnej starostlivosti vedieť čo najviac, za akúkoľvek podporu. Tak finančnú, produktovú aj mediálnu,“ hovorí organizátorka eventu a zakladateľka Akčných žien, Martina Novotná

V Akčných ženách veríme, že táto obľúbená konferencia ponúkne ženám, ale aj mužom, ktorí medzi nás prídu, deň strávený so sebou samým. Chvíle, kedy žena, matka môže vnímať len svoje myšlienky, vypočuť si prednášku či zacvičiť si, sú neskutočne vzácne. Veríme, že prinesieme účastníkom radosť, naplníme ich pozitívnou energiou a nakazíme smiechom a dobrou náladou. Lebo veď Šťastná žena = zdravá žena,“ dodáva Martina. 

Foto: Akcnezeny.sk

Konferenciu PRE ZDRAVIE ŽENY organizuje portál Akčné ženy.

Vstupenky je možné si zakúpiť online v e-shope Akčné ženy. V prípade záujmu je možné kúpiť si aj poldennú vstupenku.

zdieľať tento článok na:
FacebooktwitterlinkedinFacebooktwitterlinkedin
referencie