Akčné ženy: Hybrid konferencie Pre zdravie ženy prinesie program do každej domácnosti, kde mu otvoria.

1546

Nenechajte sa pripraviť o šancu mať vlastné dieťa, objavte nové možnosti ortodoncie pri korekcii zúbkov našich detí, nájdite cestu, ako byť zdravou a vyrovnanou ženou doma i v biznise, vedzte, že každá žena po pôrode sa potrebuje cítiť krásna. To všetko je len malá ochutnávka tém 1. interaktívnej konferencie Pre zdravie ženy, ktorá prebehne už na jeseň tohto roka v Bratislave. 

Hybridný model prinesie konferenciu až do vašej obývačky. 

III. ročník konferencie venovanej všetkému, čo sa týka ženského zdravia, prevencie a následnej zdravotnej starostlivosti so zaostrením na tému duševného zdravia, sa koná už 16. októbra v hoteli Park Inn by Radisson Danube, v Bratislave. Zúčastniť sa jej ale budete môcť kdekoľvek na Slovensku či za jeho hranicami. Organizátorky, Akčné ženy, majú v príprave hybridný model eventu. Streamovaný bude celodenný program a vstupenky si môžu záujemkyne zakúpiť online. 

Medzi odborníkmi na pódiu i v EXPO zóne budú aj muži. 

Napriek tomu, že slovo si v tento deň vezmú najmä ženy, medzi spíkrami nebudú chýbať ani muži. 

Každá žena sa potrebuje cítiť krásna.

Primár plastickej chirurgie prešovskej nemocnice, MUDr. Matúš Baran, MBA sa vo svojej praxi stretáva s mnohými ženami, ktoré sa po pôrode nevedia zmieriť so svojim „novým telom“. Každá žena sa potrebuje cítiť krásna. „Plastická operácia by nemala byť prvým krokom pri riešení nedokonalostí spôsobených tehotenstvom a pôrodom, avšak môže byť veľmi nápomocná v prípadoch, kedy všetky ostatné riešenia zlyhali alebo nepostačovali,“ hovorí Matúš Baran. „Najdôležitejšia je otvorená a veľmi citlivá komunikácia medzi pacientkou a plastickým chirurgom.“ 

Možnosti ortodoncie už na vyvíjajúce sa zuby a technický posun tohto odboru.

Zuby sú našou celoživotnou vizitkou. Detské zuby sú ale nočnou morou azda každého rodiča. Nehovoriac ani tak o kazoch, ako o krivých zúbkoch, ktoré treba naprávať. Ortodoncia, alebo aj čeľustná ortopédia, sa zaoberá riešením defektov týkajúcich sa oblasti ústnej dutiny. Odborníčka vo sfére čeľustnej ortopédie, MUDr. Daniela Kafková, sa zameria na všetky technické novinky, ktoré sa týkajú tohto odboru. „Maminám často záleží na deťoch viac ako na nich samotných. Uvedomujú si totiž, že zdravý a pekný úsmev je v živote veľmi dôležitý. Ak môžeme našim deťom zaistiť krásny úsmev jednoducho, rýchlo a od začiatku, ušetríme im veľa zbytočných starostí a koniec koncov aj peňazí,“ približuje Daniela. 

Neodkladajte liečbu neplodnosti! Môžete sa pripraviť o šancu  mať vlastné dieťa.

Stále viac diskutovaný problém počatia, ktorý trápi už aj mladé páry. MUDr. Andrea Hladovcová, z centra Gyncare, bude hovoriť o tom, že tí, ktorí liečbu neplodnosti odkladajú, sa môžu pripraviť o šancu mať vlastné dieťatko. „Napriek tomu, že asistovaná reprodukcia za posledných 40 rokov pomohla niekoľko miliónom párov ku vlastnému dieťaťu, pre mnohých je stále strašiakom. Reprodukční odborníci opakovane zdôrazňujú, že pri neplodnosti sú dôležité dve veci – ako dlho sa páru nedarí otehotnieť, a aký je vek partnerov,“ hovorí Andrea. „Tieto fakty by preto pacienti mali brať do úvahy pri rozhodovaní o tom, či už je načase vyhľadať pomoc špecialistu.“ 

Ako byť zdravou a vyrovnanou ženou doma i v biznise.

Krásne, no najmä zdravé vlasy, nechty, pleť a celá pokožka. Sen azda každej ženy. Ako na to, poradí Romana Ljubasová. Reč bude o prírodných výživových doplnkoch Inca Collagen. „Naše telo si kolagén prirodzene vytvára samo. Avšak produkcia kolagénu v tele sa po 25. roku života znižuje o 1,5% každý rok a začínajú sa objavovať známky starnutia a opotrebenia. Pravidelným dopĺňaním Bio-Aktívneho kolagénu môžeme tento proces výrazne spomaliť a obmedziť,“ vysvetľuje Romana.  

Za všetkým hľadaj ženu. Ale ako zostať pevná, odolná a láskavá zároveň?

Mentálne zdravie prepája všetky témy tohtoročnej konferencie. PhDr. Lucia Vargová Ištvaniková, PhD., psychologička, lektorka a zakladateľka Centra osobnostného rozvoja detí aj dospelých sa zameria na ženu ako matku, manželku, dcéru, zamestnankyňu. „Žena na seba denne preberá rôzne role a očakáva sa od nej perfektný výkon v každej z nich. Pracuje v práci, pracuje v domácnosti, vychováva, udržiava rodinné teplo. Ale kde je ona sama? Ako sa to dá všetko v dnešnej náročnej dobe zvládnuť v zdraví? Či už fyzickom alebo psychickom.“

Nenechajte sa dolámať osteoporózou.

Epidémia tretieho tisícročia. Tak sa vníma osteoporóza. Ohrozuje najmä starých ľudí a ženy v prechode. Odhaduje sa, že rizikom osteoporotickej zlomeniny je ohrozená asi každá tretia žena a asi každý šiesty muž vo veku nad 50 rokov. Táto téma sa nás týka. Hovoriť o nej bude primárka Reumatologicko-rehabilitačného centra, MUDr. Elena Ďurišová.

Terapeutický potenciál CBD.

Kanabidiol (CBD) je nepsychoaktívny kanabinoid obsiahnutý v rastline konope. Má mnohé blahodarné účinky, ktoré predstaví MUDr. Daniela Ogurčáková – algeziologička, aktívna vo výbore Slovenskej spoločnosti pre štúdium a liečbu bolesti. 

V EXPO zóne množstvo cvičení, ochutnávok, ale aj zážitkový nácvik prvej pomoci a konzultácie s odborníkmi. 

Aj tento ročník konferencie prinesie množstvo sprievodných aktivít v EXPO zóne. Mnohí spíkri sa po prednáške a diskusii na pódiu presunú do zóny, kde budú pripravení odpovedať na otázky účastníčok. 

Zaujímavú sprievodnú aktivitu prinesie projekt RESCUEROOM. „V RescueRoom trénujeme prvú pomoc zážitkom, meníme teoretický kurz na praktickú skúsenosť. Ukážky prvej pomoci meníme na workshop so zapojením účastníkov,“ približuje workshop autorka projektu Bc. Mgr.  Anna Kmecová. „Na podujatí Pre zdravie ženy umiestime stan 3×3 metre, ktorý simuluje prostredia podľa výberu (napríklad pláž, turistika a pod).“ Figuranti budú mať maskované zranenia realistickým znázornením poranení. Do modelových situácii sa budú aktívne zapájať účastníčky eventu a naučia sa tak prakticky čo robiť a čo nie – ako poskytnúť prvú pomoc. Cieľom je šíriť osvetu o dôležitosti prvej pomoci, pretože to sa môže týkať každej z nás.

III. ročník konferencie podporujú silní partneri

Žiadny event by sa nezaobišiel bez podpory silných partnerov. Ďakujeme za všetky ženy, ktoré chcú o svojom zdraví a možnostiach jeho prevencie či následnej zdravotnej starostlivosti vedieť čo najviac, za akúkoľvek podporu. Tak finančnú, produktovú aj mediálnu,“ hovorí organizátorka eventu a zakladateľka Akčných žien, Martina Novotná. „My v Akčných veríme, že táto obľúbená konferencia ponúkne ženám, ale aj chlapom, ktorí medzi nás prídu, deň strávený so sebou samým. Chvíle, kedy žena, matka môže vnímať len svoje myšlienky, vypočuť si prednášku či zacvičiť si, sú neskutočne vzácne. Veríme, že prinesieme účastníkom radosť, naplníme ich pozitívnou energiou a nakazíme smiechom a dobrou náladou. Lebo veď Šťastná žena = zdravá žena,“ uzatvára Martina. 

Konferenciu PRE ZDRAVIE ŽENY organizuje portál Akčné ženy.

Vstupenky je možné si zakúpiť online v e-shope Akčné ženy.

zdieľať tento článok na:
FacebooktwitterlinkedinFacebooktwitterlinkedin
referencie