Adriana Poláková: “Ak ste dobrý, vždy máte šancu uspieť.”

17610

Známa slovenská moderátorka Adriana Poláková sa čoraz častejšie prezentuje ako skvelá cukrárka. Brunetka sa s nami porozprávala o tom, čo ju baví najviac, kto ju učil cukrárskemu umeniu i tom, kto má šancu uspieť v cukrárskom odbore. 

Tvrdíte o sebe, že sa riadite heslom Walta Disneyho – Ak o niečom dokážeš snívať, dokážeš to aj dosiahnuť. Snívali ste o tom, že raz budete uznávanou cukrárkou?

Vôbec nie. Ani vo sne by mi to nenapadlo. Viem len, že keď som už začala piecť snívala som o tom, že pôjdem po Paríža a tam sa budem učiť, ako sa robia najlepšie koláče na svete, a to sa mi aj splnilo. Síce to ide pomaly, postupne absolvujem kurzy, ale ide to.

Prvé recepty ste predvádzali v Teleráne. Napĺňa vás viac práca moderátorky alebo pečenie?

Jednoznačne to bola a stále aj je práca moderátorky, ktorá ma napĺňa a baví. Pečenie beriem skôr ako hobby.

Adriana Poláková: Adriana Poláková ako tvár spoločnosti Lidl
Adriana Poláková ako tvár spoločnosti Lidl

Po tom, ako vás oslovila spoločnosť Lidl, začali ste pre ňu piecť a aj podnikať. Myslíte, že je možné sa na Slovensku uživiť len prácou cukrárky? 

Ak ste v obore lepšia ako ostatní, tak určite máte šancu na úspech. Na Slovensku ale ľudia ešte stále nedokážu zaplatiť za super koláče sumu, ktorá zodpovedá použitým prísadám, teda poctivé maslo miesto margarínov, kvalitné šľahačky miesto tých v prášku. A kým nebudú mať lepší príjem, vždy siahnu po menej drahých zákuskoch, síce dobrých, ale aj tak. V Paríži bez váhania ľudia stoja 20 minút v rade, aby si od renomovaného cukrára kúpili jeden koláčik za 5 Eur. U nás sa musia ľudia za 5 Eur najesť niekedy aj dvaja. No už sa to lepší. A na vrch bude mať vždy ten, čo príde s niečím novým. Verím, že takou novinkou budú cukrové papiere SugarStamp, ktoré sa používajú pri pečení pusiniek. Začala som ich dovážať z Izraela iba prednedávnom a majú celkom úspech.

Adriana Poláková: Novinka SugarStamp osvieži každú pusinku
Novinka SugarStamp osvieži každú pusinku

Vašimi receptami sa dnes riadia tisícky žien na celom Slovensku. Dostávate veľa otázok od nádejných pekárok a cukrárok? 

Na Facebooku mám svoju stránku Adriana Poláková – pečieme s láskou a tam fungujem aj ako poradca. Nesmierne si vážim, keď sa na mňa obracajú ľudia s dôverou a pýtajú si nielen recepty, ale aj dobré rady. Odpovedám vždy, len niekedy to trvá trochu dlhšie.

Kde beriete inšpiráciu na nové recepty? Vymýšľate si nejaké aj sama?

Každý deň natrafím na niečo nové, iné, zaujímavé. V poslednej dobe je to už skôr o vymýšľaní a kombinovaní, aj keď dobrá klasika má vždy najväčší úspech.

Pripravujete ďalšiu knihu?

Knihu určite nie. Ale keďže som človek až priveľmi aktívny, už čoskoro budete môcť relaxovať pri mojej novej maľovanke, voňavej a sladkej. Viac neprezradím. A to nie je všetko. Chystám aj ďalšie recepty, nie však do knihy, nechajte sa prekvapiť.

Ako je to u vás doma so sladkým – sú všetci členovia vašej rodiny milovníci sladkého?

No, sladkého majú až až… takže ich už ničím neprekvapím. Deti majú zopár svojich obľúbených koláčov a tie im pečiem dokola, klasika.

Adriana Poláková: Adriana Poláková ako tvár spoločnosti Lidl
Adriana Poláková ako tvár spoločnosti Lidl

Prezentujete sa najmä pečením sladkého i slaného – ako je to s varením? Ste rovnako šikovná aj za sporákom?

Stále tvrdím: varím, lebo musím, pečiem, lebo to milujem. Ale zatiaľ si nikto nesťažoval, že by mu nechutila hovädzia polievka, alebo sviečková.

Každý sa chodí rád najesť do dobrej reštaurácie alebo si osladiť život do cukrárne. Aké sú vaše obľúbené podniky vo vašom okolí? 

Vždy sa dobre najem v reštaurácii Maštal pub, mám to blízko a varia tam domáce jedlá. Tiež mám veľmi rada sushi, takže často chodievam do AKIKO reštaurácie v Bratislave, milujem tam Tom Yam krevetovú polievku. A čo sa cukrární týka….. tie najlepšie sú v Paríži! Presne takú som našla na Obchodnej ulici v Bratislave – Le Miam. Majiteľka sa rok učila v Paríži a je to naozaj cítiť… úplna pecka!

Zdroje foto:

kuchynalidla.sk

facebook.com

adrianapolakova.sk

zdieľať tento článok na:
FacebooktwitterlinkedinFacebooktwitterlinkedin
referencie