9 najobľúbenejších reštaurácií v meste Topoľčany

51482
Reštaurácie v Topoľčanoch

Topoľčany síce nie sú krajským mestom, no rozhodne sa nedá povedať, že by tu nebolo kam zájsť. O tom, že v tomto malom mestečku na západe Slovenska to skutočne žije svedčí aj fakt, že ľudia nevedeli pomenovať len jednu obľúbenú reštauráciu. Na Menučka sme pre vás vybrali to najlepšie z odporúčaného. 

Minule sme sa pýtali, ktoré podniky v Banskej Bystrici sú vaše naj. Teraz sme sa presunuli viac na západ a zakotvili sme v meste žochárov, ako sami seba nazývajú. Na pomerne malej rozlohe nájdete veľa dobrých reštaurácií, ale aj hotelov, bistier či rýchlych občerstvení, ktoré stoja za návštevu. Čo odporúčajú praví Topoľčanci?

Fontana di trevi (odporúča Stanislav, 29)

Mladý podnikateľ Stanislav sa najprv nevedel rozhodnúť, no nakoniec povedal, že pre neho je topoľčianskou jednotkou Fontana di trevi. “Je tu naozaj fajn obsluha a veľmi pekné prostredie. Asi najviac sa tu páči mojej manželke a chcem, aby bola spokojná.” usmieva sa Stano a jeho manželka prikyvuje. “Ani raz sa mi nestalo, že by bola obsluha nepríjemná, fontána vo vnútri je tematická a pripomína mi výlet do Ríma. Milujem ich cestoviny na každý spôsob!” A naozaj, reštaurácia a pizzéria Fontana di trevi pripomína všetkým pravú rímsku atmosféru. Ceny sú veľmi primerané, a tak o klientelu nemajú núdzu. Objednať si môžete aj maxi pizzu, no väčšina ľudí si ju zabalí domov. “Bola by škoda to tam nechať.” dodáva Stanislav. Balenie a rozvoz zdarma v Topoľčanoch je pre tento podnik samozrejmosťou. Trochu prekvapivá je možno špeciálna ponuka burgrov na jedálnom lístku. Možno sa dnes aj tie v Ríme zaraďujú k obľúbeným špecialitám turistov.

Topoľčany: Fontana di trevi, Tríbečská 4453/19A, 955 01 Topoľčany
Fontana di trevi, Tríbečská 4453/19A, 955 01 Topoľčany

Barock Restaurant (odporúča Janka, 34)

“Neváham, najlepší je Barock Restaurant. Vyhovuje mi, že varia zdravo, snažím sa stravovať podľa určitých pravidiel a tu je všetko jedlo vždy veľmi chutne pripravené. Chodím sem načerpať inšpiráciu.” Barock Restaurant sa prezentuje mottom So zdravým jedlom rastie chuť žiť. Moderné technológie využívané pri príprave jedál zachovávajú jeho nutričnú hodnotu a vynikajúcu chuť. Majitelia rovnako dbajú na životné prostredie, preto sa Barock pokojne môže zaradiť k slovenským eco-friendly reštauráciám. “Naviac majú perfektné dezerty, ktoré si človek môže dať bez výčitiek svedomia.” smeje sa Janka, ktorá bola v Barocku jesť naposledy včera a v blízkej dobe sa určite chystá opäť.

Topoľčany: Barock Restaurant & Pension Tovarnícka 28 95501 Topoľčany
Barock Restaurant & Pension, Tovarnícka 28, 95501 Topoľčany

Halong Restaurant (odporúča Miroslava, 31)

Miroslava žila tri roky v Japonsku a zamilovala si sushi. Preto keď sa vrátila domov, hľadala vo svojom meste miesto, kde by jej chutilo najviac. “Určite Halong Restaurant. Ich sushi je kvalitou porovnateľné s tým pravým v Ázii. Keď sem zájdem s priateľmi, vždy skúsime niečo nové, tiež sa mi páči delenie lístka na denné a večernú menu. Je to niečo iné a v Topoľčanoch nevídané.” rozhovorí sa Miroslava okamžite po tom, ako sa jej spýtame na obľúbený podnik v okresnom meste. Halong Restaurant pôsobí hneď na prvý dojem útulne. Výhodná poloha na námestí láka najmä mladých, aby prišli skúsiť niečo nové. Naozaj obrovský výber ázijských špecialít sem láka aj ľudí z okolitých miest a dedín. “Ak sem náhodou pôjdete, skúste Unagi. Vrelo odporúčam.” lúči sa s nami Mirka, a my len dodávame, že ak vás reštaurácia zaujala a chcete sa dozvedieť o týchto jedlách niečo viac, na prehľadnej internetovej stránke nájdete slovník pojmov ázijskej kuchyne a sushi.

Topoľčany: Halong Restaurant, Námestie M. R. Štefánika 4684/32, 955 01 Topoľčany
Halong Restaurant, Námestie M. R. Štefánika 4684/32, 955 01 Topoľčany

Pizzéria Florida (odporúča Ondrej, 32)

Ondrej sa síce pred pár rokmi presťahoval z Topoľčian, no na svoje rodné mesto nedá dopustiť. “Najlepšia je Pizzéria Florida. Funguje už dobrých dvadsať rokov a stále má v konkurencii svoje miesto.” Musíme Ondreja opraviť, pizzéria funguje osemnásť rokov, no napriek tomu je to úctyhodné číslo a my jej k dospelosti želáme všetko najlepšie, veľa klientov a minimálne toľko chvály a slávy, koľko zažívala doteraz. Florida je dlhoročná klasika, ktorá nesklame dobrou pizzou, šalátmi, ale ani sladkými pochúťkami. Rovnako ponúka rozvoz v meste v cene 0,80€ počas celého týždňa. Denné menu pizzérie Florida nájdete aj na našej stránke menučka.sk.

Topoľčany: Pizzéria Florida, Československej armády, 955 01 Topoľčany
Pizzéria Florida, Československej armády, 955 01 Topoľčany

Bis&Co (odporúča Adriána, 21)

Krásna Adriána, za ktorou sa otáčali všetky hlavy, nám veľmi rada odpovedala na otázku, kde jej v jej meste chutí najviac. “Moje obľúbené miesto u nás je Bis&Co, nie je to úplne reštaurácia, skôr bistro zamerané najmä na raňajky a kávu, ale robia i obedy a iné jedlá.A čím je práve Bis&Co iné ako ostatné podniky v Topoľčanoch? “Je to relatívne nové a nič podobné tu doposiaľ nebolo. Vyhovuje mi poloha priamo na námestí, krásny retro interiér a personál na pohľadanie.” presviedča nás Adriána a my s ňou musíme súhlasiť. Komunikácia naživo aj na sociálnych sieťach je veľmi príjemná a aktívna, ponuka naozaj bohatá a jedinečná. Zdravé a chutné jedlá aj v nezvyčajných kombináciách presvedčia všetkých o tom, aby sa sem opäť vrátili. 

Topoľčany: Bis&Co, Námestie M. R. Štefánika 1260/333 Topoľčany
Bis&Co, Námestie M. R. Štefánika 1260/333
Topoľčany

Pizzéria Coloseum (odporúča Vladimír, 51)

“Na Coloseum nedám dopustiť, odkedy sem chodíme na denné menu z práce. Každý deň si je z čoho vybrať a ešte sa mi nestalo, že by som odišiel hladný.” hovorí Vladimír obklopený veselou partiou kamarátov z práce. Všetci si pochvaľujú Pizzériu Coloseum. Coloseum je naozaj útulný podnik ladený do tehlových farieb a talianskeho štýlu. Tomu zodpovedá aj jedálny lístok v taliančine, samozrejme, so slovenským prekladom. Na ňom nájdete nielen klasické talianske pizze, ale aj výborné zuppe (polievky), antipasty (predjedlá), carne (steaky), panzerotti, pasta (cestoviny), insalata, teda šaláty, alebo tradičnú taliansku pochúťku risotto na množstvo spôsobov.  “Je super, že vegetariánske jedlá sú v jedálnom lístku prehľadne označené. Nejem vôbec mäso a uľahčuje mi to výber.” pripája sa jeden z Vladimírovych kolegov. Veľké plus, ktoré dávame pizzérii s reštauráciou my, je donáška priamo do domu denne od 10,00 do 22,00 hod. 

Topoľčany: Pizzéria Coloseum, Námestie Ľudovíta Štúra, 955 01 Topoľčany
Pizzéria Coloseum, Námestie Ľudovíta Štúra, 955 01 Topoľčany

Hotel Kaštieľ (odporúča Erika, 47)

Erika sa často stretáva s klientmi a pokiaľ ich má vziať niekam na obed, je to práve Hotel Kaštieľ. “V dennom menu majú na výber dva druhy polievok a štyri hlavné jedlá, dve klasické a dve exluzívnejšie, takže si každý môže vybrať, na čo má chuť. Ja i klienti si vážime príjemnú obsluhu a naozaj dobré služby.” Hotel Kaštieľ ponúka jedlá pre všetky typy zákazníkov – v ponuke nájdete rovnako vyprážaný rezeň či syr, ako aj bravčovú panenku na viacero spôsobov. “Navyše aj prostredie je pekné, dalo by sa povedať, že priam reprezentatívne, na vysokej úrovni. Klientom odporúčam aj hotelové služby, ak prídu na jednu či viacero nocí.” tvrdí napokon Erika, ktorá bola so službami Hotela Kaštieľ doposiaľ vždy spokojná.

Topoľčany: Hotel Kaštieľ, Odbojárov 4, 955 01 Topoľčany
Hotel Kaštieľ, Odbojárov 4, 955 01 Topoľčany

La Grande (odporúča Maroš, 38)

“La Grande, skúste a uvidíte.” tajnostkársky a v skrate odpovedá Maroš, ktorý mal naponáhlo. Jednoduchá, no veľmi príjemná pizzéria a birréria (piváreň) La Grande sídli na ulici Janka Matušku a orientuje sa rovnako ako predošlé pizzérie najmä na kvalitnú taliansku kuchyňu. Na jedálnom lístku však nájdete aj mäsité či vegetariánske jedlá, lasagne alebo sýte šaláty ako hlavné jedlo. Špecialitou je detské menu s nižšou gramážou porcií, ktoré ponúka detsky atraktívne jedlá. Ako názov birréria napovedá, k dobrému jedlu a správnemu tráveniu si môžete z nápojového lístka vybrať aj niekoľko druhov obľúbených pív.  Denné menu reštaurácie La Grande v Topoľčanoch nájdete na našej stránke menučka.sk.

Topoľčany: La Grande, J. Matušku 4209, Topoľčany955 01
La Grande, J. Matušku 4209, Topoľčany 955 01

Topoľčianska reštaurácia (odporúča Emil, 33)

“Ak sa chceme baviť o dennom menu, tak určite Topoľčianska reštaurácia. Menu je síce o čosi drahšie, ale na tanieri mi prinesú jednak dostatočnú porciu, no v prvom rade ma upúta vzhľad. Nie je to to klasické menučko, ale je vidieť, že sa kuchár s jedlom vždy pohrá. Z počutia dokonca viem, že na úrovni pripravia aj oslavy.” opisuje svoju obľúbenú topoľčiansku reštauráciu Emil. Hostia si tiež pochvaľujú šalátový bufet, ktorý je zdarma ku každému hlavnému jedlu, vrátane denného menu. Táto elegantná reštaurácia priamo v centre mesta za mestskou radnicou sa pýši tým, že jedlá pripravuje poctivo, z domácich sezónnych surovín, vždy čerstvé, bez polotovarov a umelých dochucovadiel, a tradičné jedlá dopĺňa aj o vlastné originálne receptúry. Na svojej webstránke venuje dokonca celú sekciu informácii o slovenskom pôvode hydiny, ktorú tu pripravujú. V lete ponúka reštaurácia posedenie na letnej terase, ktorá je situovaná mimo rušnej ulice a zaručuje zákazníkom príjemné chvíle.

Topoľčianska reštaurácia - Topoľčany
Topoľčianska reštaurácia, Štúrova 4652/11 za mestskou radnicou, 955 01 Topoľčany

Na záver vám ešte dávame do pozornosti priamy link www.menucka.sk/topolcany, kde nájdete aktuálnu ponuku denného obedového menu niekoľkých topoľčianskych reštaurácií.

Poznáte iné reštaurácie v Topoľčanoch, ktoré sme do nášho zoznamu nezaradili? Napíšte nám! Najbližšie sa pozrieme, ktoré podniky sa radia k najlepším podľa obyvateľov Piešťan a blízkeho okolia. Topoľčancom zatiaľ prajeme dobrú chuť! 

Zdroj foto: pizzeriacoloseum.sk, fontanaditrevi.sk, restauraciabarock.sk, Facebook Halong Restaurant, pizzeriaflorida.sk, Facebook Bis&Co, hotelkastiel.com, lagrande.sk, topolcianska.sk.

zdieľať tento článok na:
FacebooktwitterlinkedinFacebooktwitterlinkedin
referencie