3 najobľúbenejšie reštaurácie, kam na pizzu v Trnave

24980
Kam na pizzu v Trnave

Vybrali sme sa do ulíc mesta Trnava a opýtali sa ľudí, v ktorej reštaurácii je podľa nich najlepšia pizza. Pripravili sme pre vás sumár pizzérií a reštaurácií, ktoré podľa návštevníkov ponúkajú najlepšiu pizzu v Trnave. Tri najzaujímavejšie prevádzky vám predstavíme v tomto článku. 

Najväčšia pizza v Trnave

Takýto slogan patrí jednej z najpopulárnejších pizzérií, nachádzajúcej sa priamo v centre mesta, v uličke približne na úrovni stredu Hlavnej ulice. Pre Trnavčanov je Pizza Kitty dlhodobou stálicou, no vzhľadom na charakter reštaurácie, lokalitu a množstvo služieb si dokáže hravo prilákať aj nových hostí. Počas svojej histórie sa z menšej pizzerie vypracovala na plnohodnotnú veľkú reštauráciu s koktail barom, kaviarňou Kitty café s bohatou ponukou kávy, nápojov a dezertov, reštauračnou časťou, detským kútikom (s vlastnou detskou kuchynkou) a dvomi terasami. Väčšia terasa je situovaná priamo na pešej zóne, druhá, menšia, v zadnej časti.

Pizza Kitty - 3 NAJOBĽÚBENEJŠIE REŠTAURÁCIE, KAM NA DOBRÚ PIZZU V TRNAVE
Zdroj foto: www.pizzacica.sk

Pizza Kitty Trnava má v ponuke i zaujímavé denné menu. Za cenu 5,90 € si môžete dopriať polievku, dezert, nápoj a 500 g ľubovoľného jedla z aktuálnej ponuky. Zákazníci si tak systémom švédskych stolov môžu naložiť z viacerých rôznych jedál a ak váhu náhodou „prešvihnú“, zaplatia doplatok 1,18 € za každých 100 g navyše. Momentálne tiež prebieha akcia – niečo na spôsob happy hour – ak prídete v čase medzi 14.00 a 15.00, dostanete obed len za 3,90 €. Trojjazyčný jedálny lístok (okrem slovenčiny je aj v angličtine a taliančine) je doplnený o fotografie jedál, čo určite zákazníci ocenia a ľahšie si vyberú, na čo majú chuť.

Svojich štamgastov má táto prevádzka aj mimo vlastných priestorov, vďaka donáške pizze a aj iných jedál, ktorá je v Trnave bezplatná. V rámci donášky prebiehajú rôzne akcie, aktuálne dostanete napríklad tri pizze za cenu dvoch. Zaujalo nás, že slogan „najväčšia pizza v Trnave“ trošku pripomína slogan jednej bratislavskej siete pizzérií, ktorej názov sa zase rýmuje s názvom webstránky Pizzerie Kitty – www.pizzacica.sk. Uhádnete, ktorú myslíme? :)

Originálna talianska kuchyňa pod taktovkou Marcela Ihnačáka

Ďalším miestom, kam Trnavčania odporúčajú ísť na dobrú pizzu, je relatívne nová reštaurácia s talianskym názvom La Finestra. Najskôr pod touto značkou začala v novembri minulého roka fungovať donáška, ku ktorej neskôr pribudla i reštaurácia. Tá sa nachádza asi 10 minút chôdze z centra mesta, za futbalovým štadiónom a reštauráciou McDonald´s , v blízkosti Hotela Prestige.

La Finestra sa hrdí tým, že jej jedálny lístok bol zostavený za pomoci známeho šéfkuchára Marcela Ihnačáka. Marcel je známy najmä vďaka reklame na obchodný reťazec Lidl, ale hlavne je propagátorom pravej talianskej kuchyne, pripravovanej z čerstvých a kvalitných surovín. Okrem toho má bohaté skúsenosti zo zahraničia a tiež pôsobil ako šéfkuchár prémiových bratislavských reštaurácií Liviano, Au Cafe či Toscana.

La Finestra Trnava - 3 NAJOBĽÚBENEJŠIE REŠTAURÁCIE, KAM NA DOBRÚ PIZZU V TRNAVE
Zdroj foto: www.facebook.com

V ponuke tak okrem spomínanej výbornej pizze nájdeme klasický výber jedál talianskej kuchyne, ako sú domáce cestoviny, šaláty, rizotá, dezerty, či talianska foccacia. Bravčové či kuracie mäso na prípravu svojich špecialít kuchári odoberajú priamo od lokálneho dodávateľa. Zaujímavosťou je foto dôkaz, uverejnený na facebookovej stránke reštaurácie  – nafotené pokojne si pobehujúce kurence. :) Dôkaz, že La Finestra skutočne dbá o kvalitu potravín, je aj dovoz čerstvých rýb, vlastná bylinková záhradka, či príprava domácich cestovín, dezertov či sirupov.  Príjemný a moderný dizajn interiéru reštaurácie, veľmi prijateľné ceny vzhľadom na kvalitu a služby, autentická talianska kuchyňa a množstvo originálnych a zaujímavých jedál – tak by sa asi dala zhrnúť v jednej vete trnavská La Finestra.

Viac než reštaurácia s denným menu

Opäť sme si požičali slogan, ktorý má o sebe reštaurácia uvedený priamo na svojej stránke. Veľmi dobré ohlasy má v Trnave aj táto pizzeria s donáškou, ktorá funguje už nejaký ten rok a stále si podľa všetkého drží latku kvality pomerne vysoko. Pizza Exxpres, ktorú nájdeme neďaleko železničnej a autobusovej stanice, je stabilnou zárukou dobrej a chutnej pizze a ďalších jedál. Jedálnemu menu dominuje pizza a okrem toho, že sa nachádza v jej názve, je aj pravidelnou súčasťou denného menu reštaurácie za zvýhodnenú cenu. Ako posledné menučko je pre všetkých milovníkov pizze každý deň nejaký iný druh pizze.

Podľa ohlasov zákazníkov, online prezentácia pizzérie trošku zaostáva, ale vraj to nie je vidieť na kvalite. Napriek rezervám v prezentácii na internete, pizza v Pizza Exxpres je výborná. Reštaurácia sa orientuje aj na organizovanie osláv a večierkov, na ktoré má veľmi pozitívnu odozvu.

Teraz už viete, kam ísť, keď sa ocitnete v Trnave a prepadne vás chuť na pizzu. A možno aj malý výlet z Bratislavy do Trnavy za zaujímavými gastro prevádzkami nemusí byť na zahodenie. Rýchlikom ste tam za 29 minút a lístok stojí len 2,55 €. Čo poviete? :)

Zdroje:
www.pizzacica.sk
www.lafinestra.sk
www.pizzaexxpres.sk

Pizza Trnava

zdieľať tento článok na:
FacebooktwitterlinkedinFacebooktwitterlinkedin
referencie