10 tipov na reštaurácie v Bratislave, kde vás zabaví živá hudba

37323
Dubliner Irish Pub Bratislava

Mnohí ľudia si myslia, že dnešnému nočnému životu Bratislavy chýba duša. Ale predsa len sa nájdu miesta, kde to žije a kde si k dobrej večeri môžete vychutnať aj tóny príjemnej živej muziky, či dokonca si zatancovať. V nasledujúcich riadkoch sme zhrnuli zopár reštaurácií v Bratislave, ktoré majú pravidelne v programe live hudobné vystúpenia. Môžu byť inšpiráciou pre vás na to, kam počas dlhých jesenných a zimných večerov zájsť za kultúrou a zábavou spojenou s jedlom. Či už vo dvojici na romantickú večeru, alebo s priateľmi či kolegami na popracovné alebo víkendové posedenie či „žúrku“. V týchto reštauráciách vás určite nesklamú. 

Lochness Scottish Pub

Hneď vedľa známejšieho Irishu , ktorý spomenieme nižšie, sa nachádza Lochness Scottish Pub. Reštaurácia v škótskom štýle obohacuje svoju ponuku pravidelnou živou hudbou každý piatok a sobotu. Rovnako ako vo väčšine podnikov v Starom meste, aj tu štýlovo dominuje rock, poprock, unplugged a staré známe hity na počúvanie a zábavu. Zároveň ale dáva podnik priestor aj iným zaujímavých spevákom a hudobníkom, ktorých v iných podnikoch neuvidíte. „Lochness“ je tiež obľúbeným miestom na party, nakoľko sa skladá z viacerých miestností, ktoré sa dajú rozčleniť na uzavreté skupinky. K dobrej hudbe tu nechýba ani dobré jedlo, nie len zo škótskej kuchyne, ale aj z rôznych kútov sveta. O to sa stará šéfkuchár, ktorý v spolupráci so slávnym Jamiem Oliverom načerpal množstvo inšpirácie a skúseností a tie teraz uplatňuje práve tu. Špecialitkou reštaurácie je aj ochutnávka rôznych druhov whisky so sprievodným výkladom, nakoľko práve whisky je typickým škótskym drinkom.

Aktuálny program uverejňuje reštaurácia na svojom facebooku.

Živá hudba v Bratislave - Lochness Scottish Pub na Sedlárskej ulici pozýva na živú hudbu každý piatok a sobotu.
Lochness Scottish Pub na Sedlárskej ulici pozýva na živú hudbu každý piatok a sobotu.

u Zlatého Bažanta

Jedna z najväčších reštaurácií v meste pojme približne 500 ľudí, takže je tiež skvelým miestom na oslavy s partiou alebo kolegami. Interiér je svojsky originálny a štýlovo zariadený. Ako prvá vám udrie do očí na stene zavesená červená karoséria športového kabrioletu. Na prízemí, hneď za vstupnými dverami sa nachádza malá kaviareň a na poschodí obrovský otvorený priestor s menším pódiom a väčším barom uprostred. „Bažant“ na Dunajskej je veľmi obľúbenou reštauráciou aj na denné obedové menu, ktoré si tu každý deň vyberá množstvo hostí zo širokej a pestrej ponuky. Pestrosť a prijateľné ceny ponúka aj bežný jedálny lístok. No a živá hudba tu hrá vlastne každý deň, na rozdiel od väčšiny pubov v centre. Aj hudobné štýly sa tu obmieňajú, takže tu môžete zachytiť jazz, blues, funky, pop, cigánsku hudbu či ragtime, ale aj klasický pubový rock a unplugged. Myslím, že len v prípade dôležitých športových prenosov sa hudba vymieňa za sledovanie zápasov v priamom prenose. V októbri máte možnosť na tomto pódiu vidieť napríklad aj finalistov Superstar, Máriu Bundovú či Denisa Lacha.

Aktuálny program koncertov u Zlatého Bažanta

LemonTree

LemonTree je krásna reštaurácia priamo v srdci Bratislavy na Hviezdoslavovom námestí, s perfektným výhľadom na mesto. Podľa našich informácii je jednou z mála, kde sa hráva pravidelne jazzová hudba. Live jazz a príbuzné žánre ako bossa nova, nu jazz, popjazz, blues, soul, či acoustic music si tu môžete vychutnať každú sobotu. V októbri to bude napríklad aj smoothjazz Body & Soul v podaní saxofonistu Nikolaja Nikitina a speváka Sama Hošeka. A k tomu všetkému odporúčame aj výborné jedlo a skvelé nápoje. LemonTree je totiž známy aj svojou gurmánskou kuchyňou, orientujúcou sa na thajské špeciality. Aj vďaka výnimočným miešaným drinkom je vyhľadávaným a obľúbeným miestom na nočný život Bratislavčanov ako aj návštevníkov Starého Mesta. Špecialitkami reštaurácie sú napríklad aj thajské masáže zadarmo alebo pravidelné gurmánske štvrtky.

Aktuálny program jazzových sobôt v LemonTree

Centrálna klubovňa

Klubovne vyrastajú v Bratislave ako huby po daždi. Úplne prvou však bola Centrálna klubovňa, vedľa OC Centrál pri Trnavskom mýte. Ponúkajú tu výborné jedlo, viac ako desať druhov pív a tiež obľúbené denné obedové menu. Bežný jedálny lístok ponúka klasické pivné špeciality ako aj úplne špecifické „klubovňácke“ lahôdky. Centrálna klubovňa je oficiálnou klubovňou pre fanúšikov HC Slovan a pravidelne sa tu tiež premietajú živé prenosy. Ani tu však nechýbajú živé koncerty. Tie sa tu konajú pravidelne každý štvrtok od 20.00 alebo výnimočne aj v iných termínoch. Napríklad na koniec októbra sa chystá „Helouvínska“ párty. Štýlovo je to klasika – rock a unplugged, ale občas aj iné špecialitky. V októbri to bude napríklad soul, R´n B a blues v podaní formácie Gringo. Podobné živé hudobné vystúpenia zažijete každý štvrtok aj v Petržalskej klubovni na Dostihovej dráhe v Petržalke.

Aktuálny program Centrálnej klubovne

Živá hudba v Bratislave - Centrálna klubovňa pri Trnavskom mýte
Centrálna klubovňa pri Trnavskom mýte
Foto zdroj: www.nasaklubovna.sk

Pub U Zeleného Stromu

Reštaurácia na Obchodnej ulici, ktorá práve oslavuje už 5 rokov v nových priestoroch, prešla pred nedávnom malou rekonštrukciou a  po krátkej letnej prestávke znovu otvorila svoje priestory. Podnik nesie rukopis rovnakých majiteľov ako už spomínaného pubu U zlatého bažanta, čo je vidieť aj v obdobnom koncepte, dizajne, ponuke menu či pestrosti sprievodných programov. Aj v Pube u zeleného stromu sa pravidelne hráva živá hudba a tiež sa tu striedajú rôzne žánre ako napríklad aj swing, blues, latino či oldies. Okrem live music sú tu často aj predstavenia Djov a parties na rôzne témy, väčšinou šikovne spojené aj s akciou na nejakú značku alkoholu.  Podobne ako u Zlatého Bažanta aj tu je nejaká akcia v programe každý deň. Vzhľadom na mierne nižšie ceny ako sú v centre, je reštauácia obľúbená aj u mladšej generácie a vo väčšine prípadov je tu plno. Z októbrového programu odporúčame napríklad jedinečnú kubánsku kapelku Azucar Cubana so svojimi horúcimi karibskými rytmami a vynikajúcou speváčkou.

Aktuálny program Pubu U Zeleného Stromu

Studio Cafe

Na Laurinskej ulici kedysi bývala predajňa Opusu a  hneď vedľa neho sa nachádzalo štúdio tohto vydavateľstva. V ňom sa nahrávalo množstvo neskorších hitov legiend slovenskej populárnej hudby. A práve v priestoroch tohto niekdajšieho štúdia je dnes reštaurácia s príznačným názvom – Studio Cafe. Úzku spätosť s hudobným dianím vidno aj na  interiéri, ktorý zdobia staré platne a fotografie hviezd. Nachádza sa tu aj pódium a za ním tabuľa s podpismi umelcov, ktorí sa na tomto pódiu vystriedali. Maličký a útulny priestor dopĺňa zopár miest aj na poschodí a v suteréne je ešte jedna klubovejšia časť.  V reštaurácii Studio Cafe sa hráva tiež každý deň a štýlovo je to skôr kľudnejšia muzička ako unplugged, oldies, jazz, gitarová hudba. V októbri tu vystúpi napríklad aj syn známeho hudobníka, Robo Patejdl so svojou kapelou. V niektorých dňoch hosťom spríjemňuje večeru v centre mesta aj sólo vystúpenie pianistu.

Aktuálny program v Studio Cafe

Bastion Pub

Jeden z najväčších pubov v Bratislave – Bastion Pub priamo v budove tržnice na Trnavskom mýte funguje ozaj už dlhé roky. Stále je to jeden z mála podnikov, kde hrávajú kapely v plných kompletných zostavách vrátane bicích nástrojov. Tým je prispôsobené aj veľké pódium a parket pred ním. Tento priestor zažil toho už naozaj veľa. Od vystúpení začínajúcich kapiel, cez pravidelné rockové a rockpopové koncerty až po koncerty známych interpretov či krsty CD albumov.  Aktuálne sa tu hráva každý piatok od 21:00. Tento mesiac vás tu čaká napríklad vystúpenie skvelých Kabát Revival Band ako aj Marián Greksa Band. Čo sa týka gastronómie, nájdete tu tradičné pubové špeciality, ale aj zopár vegetariánskych jedál. Milovníci piva si tu môžu vybrať zo širokého výberu rôznych pivných špeciálov. Cez obed aj Bastion Pub ponúka denné obedové menu za zvýhodnenú cenu.

Program najbližších koncertov v Bastione

"Živá

Mlyn

Pre pamätníkov živej hudby v Bratislave už tiež starý známy podnik je na rozdiel od väčšiny ostatných situovaný mimo centra. Nachádza sa priamo v komplexe výstaviska pri Bratislava Business Centre na Prievozskej – aktuálne asi známejšom tým že tam tiež sídli centrála a showroom Alzy. Mlyn si prežil svoje, raz dokonca takmer vyhorel ale pozbieral sa a zrenovoval interiér ešte do lepšej podoby. Mlynársko-rustikálny interiér má okrem krytej terasy aj netradičné sedenie na pavlači, čo dotvára príjemnú atmosféru a aj dobrý výhľad na kapelu a provizórny „parket“. Medzi ponúkanými jedlami dominujú tiež pubové špeciality ako steaky, ale nájdete tu aj cestoviny, slovenskú kuchyňu i rôzne iné jedlá a širokú ponuku piva. Obľúbené sú tu aj bryndzové halušky. Samozrejme cez pracovné dni je v ponuke aj denné obedové menu. Výhodou Mlyna je aj dostatok parkovacích miest a výborná dopravná dostupnosť. Živú hudbu tu môžete zažiť každú sobotu.

Dubliner Irish pub

Tento podnik je miesto s tradičným írskym interiérom. Je to taká útulná krčmička, ktorá sa nachádza v úplnom centre Bratislavy na Sedlárskej ulici. V ponuke jedálneho lístka nájdete tradičné írske jedlá, ako aj iné obľúbené pubové pochúťky. Špecialitou Irishu je napríklad aj ich legendárny tatársky biftek s čerstvými hriankami. Aj obedovať tu môžete za zvýhodnenú cenu, v rámci ponuky denného menu každý pracovný deň. Živé kapely tu hrávajú pravidelne každy piatok a sobotu od 21.00. Väčšinou ide o menšie zoskupenia, hrajúce v unplugged prevedení známe rockové a popové hity.

Barrock

Ak je váš životný štýl rock, tak odporúčame navštíviť toto miesto, ktorého zameranie vyplýva priamo z názvu. Pravidelne takmer každý deň tu live DJ mixuje hudbu v rockovom štýle a pár krát do mesiaca tu vystúpi aj živá kapela, väčšinou v unplugged prevedení. Barrock sa nachádza priamo v centre Bratislavy na Sedlárskej. Vďaka rockovým „diskotékam“ a klubovej atmosfére pôsobí možno skôr ako bar alebo klub a je obľúbeným miestom na party a žúrky vo veľkom štýle. Sami sa na svojej facebook stránke prezentujú takto: konečne poriadny rockový podnik, skvelé a „nezdravé“ jedlá, výborné pivo, super ceny, hluk, rock a zábava. J To hovorí za všetko.

Aktuálny program live music v Barrock 

Živá hudba v Bratislave - Barrock - jeden z trojice podnikov so živou hudbou na Sedlárskej ulici
Barrock – jeden z trojice podnikov so živou hudbou na Sedlárskej ulici
Foto zdroj: www.barrock.sk

Ak viete ešte o nejakej reštaurácii, kde sa dá dobre najesť a zároveň sledovať hudobné predstavenia, dajte nám o tom vedieť v komentároch. Radi tento zoznam rozšírime aj o ďalšie zaujímavé prevádzky, kde pravidelne hráva živá hudba v Bratislave.

zdieľať tento článok na:
FacebooktwitterlinkedinFacebooktwitterlinkedin
referencie