štvrtok, február 22, 2018

Najnovšie články

Ján Adamík - Hotel Gino Park Palace

Ján Adámik z Hotela Gino Park Palace: “Čerstvosť, rôznorodosť a inovácie sú základom mojej kuchyne”

Šéfkuchár Hotela Gino Park Palace Ján Adámik smeruje svojimi názormi, postojmi a prácou k cieľu vytvorenia vynikajúcej reštaurácie so spokojnými zákazníkmi a musíme uznať, že sa mu to celkom darí. Reštaurácia, v ktorej pôsobí sa nachádza...
Valentínske menu v reštauráciách

Valentín sa blíži. Čo špeciálne pripravili slovenské reštaurácie?

Sychravý január odišiel. S februárom postupne prichádza nádej jari, dlhšie dni, lepšia nálada a v neposlednom rade aj láska. 14. február je už dlhé desaťročia známy ako Sv. Valentín, sviatok všetkých zamilovaných. A ako...
Slovenský dvor

Navštívili sme Slovenský dvor v Piešťanoch. A odporúčame tak urobiť aj vám

Minulý týždeň sme si urobili prázdniny a navštívili sme kúpeľné mesto Piešťany. Popri tom, ako sme na "dámskej jazde" nakŕmili labute, pozreli si kúpeľný park a barlolamača, sme poriadne vyhladli. Voľba, kam zájsť na...
Kattiva

Dievčatá z Kattiva: Varíme často a baví nás to!

Katka Jakeš Štumpfová a Ivana Gáborík Surovcová sa dostali do povedomia Slovákov predovšetkým ako krásne a talentované tanečnice. Dnes majú úspešne rozbehnutý e-shop Kattiva, ktorý robí ženy krajšími vo všetkých ohľadoch. Pre Menučka prezradili,...
Panský pivovar

Panský pivovar Bojnice oživil starú pivársku tradíciu mesta

Keď sa povie Bojnice, každý si toto mesto spojí s krásnym zámkom, zoologickou záhradou či kúpeľmi. Len málokomu by napadlo, že Bojnice majú aj dlhoročnú pivársku tradíciu, ktorú sa podarilo obnoviť vďaka podniku Panský...
Gabriela Teplická - fotografia - čo má rada

Čo má rada Gabriela Teplická – úspešná slovenská fotografka

Gabriela Teplická sa dostáva do povedomia v poslednom čase najmä tým, že jej umelecké fotenie žne jeden úspech za druhým. Zvíťazila vo fotografickej súťaži, absolvovala niekoľko výstav a jej fotografie sa na renomovaných slovenských...
Danubius Gastro 2018 Incheba

Danubius Gastro pošteklí vaše zmysly zmesou najnovších gastrotrendov

Chuťové zážitky, kulinárske novinky, najaktuálnejšie gastrotrendy, exhibície profesionálov aj súťaže – to všetko sľubuje veľtrh gastronómie Danubius Gastro od 25. do 28. 1. 2018. Návštevníci sa môžu zahryznúť do toho najlepšieho a najnovšieho zo sveta...

Vo FOU ZOO zažijete skutočné inovácie v gastronómii

Netradičná kombinácia chutí, inšpirovaných najmä ázijskou kuchyňou a jej prepojením s modernou európskou gastronómiou, to je niečo, kvôli čomu sa oplatí investovať do návštevy jednej z najlepších reštaurácií nielen v Bratislave ale i na...
Marek Fajčík

Marek Fajčík z EBENICA Coffee: Do práce vkladám lásku, lebo je mojím najväčším hobby

Marek Fajčík patrí k výnimočným mladým podnikateľom. Jeho pražiareň EBENICA je synonymom pohody, oddychu, vône vynikajúcej kávy a dobrej nálady. Ste majiteľom pražiarne EBENICA Coffee so sídlom v Modre. Prečo ste sa rozhodli venovať práve kávovému...
Zimný festival jedla 2018 - Fou Zoo - Iberico

Zimný festival jedla 2018 odštartoval otváracou večerou vo Fou Zoo

Už šiesty rok budú slovenskí gurmáni degustovať ponuku špičkových reštaurácií po celom Slovensku. Unikátny Zimný Festival Jedla patrí medzi top gastronomické podujatia na Slovensku. Opäť sa koná priamo v zúčastnených reštauráciách, kde je možné...
Hungry Slovak - aplikácia proti plytvaniu jedlom Menučka magazín

Hungry Slovak je nová aplikácia, ktorá efektívne bojuje proti plytvaniu jedlom

Patríte k milovníkom ekológie a bolí vás srdce vždy, keď vidíte plytvanie jedlom? Máte racionálne uvažovanie a radi chránite obsah svojej peňaženky? Potom si určite zamilujete novú aplikáciu Hungry Slovak. Koncom minulého roka bola do...
Michael Thiry

Michael Thiry z reštaurácie Baránok: Na tvorbe jedálneho lístka sa podieľa najmä príroda

Je oceňovaným slovenským šéfkuchárom, ktorý by rozhodne obstál aj vo svetovej konkurencii. Miluje čerpanie novej inšpirácie a disponuje veľkou chuťou zmeniť slovenskú gastronómiu k lepšiemu. Michael Thiry z košického Baránka. Michael, ste šéfkuchárom veľmi príjemnej...
Bionela - ekologické obaly - Menučka magazín

Ekologické obaly na jedlo sú trendom v slovenských reštauráciách

Ak si objednáte donášku, alebo si v reštaurácii necháte zabaliť jedlo so sebou, beriete si kávu take away alebo si pochutnávate na streetfoode - využívate jednorazové gastro obaly, často z materiálov, ktoré zaťažujú životné...
ESPIK Group s.r.o. - vývoz a likvidácia kuchynského odpadu

Strašiak prevádzok: evidencia odpadu, kuchynský odpad a ohlasovacia povinnosť

Aj v dnešnej dobe sa prekvapivo nájdu manažéri hotelov, reštaurácií, jedální, cukrární, bufetov, pizzerií a cateringových servisov, ktorí mylne považujú odpad z opracovávaných potravín či nedojedené zvyšky jedál za surovinu na skrmovanie. Podceňovanie zákonných povinnosti...
Stůl pro jednoho

Projekt Stůl pro jednoho pomáha ľuďom bez domova. Vďaka nemu majú jedno teplé jedlo...

Mnoho ľudí sa ocitne bez strechy nad hlavou bez toho, aby si rýchly priebeh svojho poklesu vôbec stihli uvedomiť. Ak aj majú chuť bojovať, z ulice sa nedostanú bez cudzej pomoci. Originálny spôsob pomáhania...

Vianočné trhy neponúkajú len klasiku, idú s dobou

Domácimi i turistami vyhľadávanou klasikou adventného obdobia v Bratislave sú mestské vianočné trhy - tie "hlavné" na Hlavnom námestí, dobročinné na Františkánskom, menšie trhy pri nákupných centrách či v mestských častiach. I keď aj tie "najhlavnejšie"...
Foodstock

Foodstock – ochutnajte netradičné chute na vianočných trhoch v Bratislave

Vianoce sú tu! Nepochybne ste sa o tom presvedčili aj vďaka krásnym sviatočným vôňam šíriacim sa všade navôkol. Vianočné trhy v našom hlavnom meste tento rok ozvláštnil aj veľmi populárny stánok s netradičnými jedlami....
stolovanie vo svete

Jedenie rukami či pitie vína zásadne do dna. Aj také je stolovanie vo svete

Občas si ani neuvedomujeme, aké dôležité je pozerať sa na svet očami druhých. Ovládanie správnej stolovacej etikety je potrebné a niekedy nám môže pomôcť v tých najneočakávanejších chvíľach. Čo robiť, ak sa ocitneme za...
Chata Lubetha Ľubietová

Chata Lubetha nie je hotel, ani penzión ale… jednoducho Chata Lubetha

Rodinná chata s príjemnou atmosférou neďaleko Banskej Bystrice v obci Ľubietová, poteší nielen detského, ale aj dospelého zákazníka. Okrem iného ponúka výbornú domácu stravu, preslávenú domácimi pečenými buchtami, vianočnou kapustnicou, kotlíkovým gulášom alebo Lubethovskou fazuľovicou.  Ponúka množstvo atrakcií...
Dolnozemská krčma

Dolnozemská krčma v Bratislave láka hostí na tradičné jedlá našich predkov

Reštaurácia Dolnozemská krčma, ktorá stavia jedálny lístok na tradičných pochúťkach Slovákov z Dolnej zeme, teda z Maďarska, Srbska a Rumunska, vás príjemne prekvapí vo všetkých ohľadoch. Oslavuje len rok na gastronomickom trhu a už...

Rozhovory

Ján Adámik z Hotela Gino Park Palace: “Čerstvosť, rôznorodosť a inovácie sú...

Ján Adamík - Hotel Gino Park Palace
Šéfkuchár Hotela Gino Park Palace Ján Adámik smeruje svojimi názormi, postojmi a prácou k cieľu vytvorenia vynikajúcej reštaurácie so spokojnými zákazníkmi a musíme uznať, že...

Dievčatá z Kattiva: Varíme často a baví nás to!

Kattiva
Katka Jakeš Štumpfová a Ivana Gáborík Surovcová sa dostali do povedomia Slovákov predovšetkým ako krásne a talentované tanečnice. Dnes majú úspešne rozbehnutý e-shop Kattiva,...

Čo má rada Gabriela Teplická – úspešná slovenská fotografka

Gabriela Teplická - fotografia - čo má rada
Gabriela Teplická sa dostáva do povedomia v poslednom čase najmä tým, že jej umelecké fotenie žne jeden úspech za druhým. Zvíťazila vo fotografickej súťaži,...

Marek Fajčík z EBENICA Coffee: Do práce vkladám lásku, lebo je...

Marek Fajčík
Marek Fajčík patrí k výnimočným mladým podnikateľom. Jeho pražiareň EBENICA je synonymom pohody, oddychu, vône vynikajúcej kávy a dobrej nálady. Ste majiteľom pražiarne EBENICA Coffee...

Michael Thiry z reštaurácie Baránok: Na tvorbe jedálneho lístka sa podieľa...

Michael Thiry
Je oceňovaným slovenským šéfkuchárom, ktorý by rozhodne obstál aj vo svetovej konkurencii. Miluje čerpanie novej inšpirácie a disponuje veľkou chuťou zmeniť slovenskú gastronómiu k...

Šéfkuchárka Eva Polomská zo Sotto Ristorante: V reštaurácii máme čisto ženský...

Eva Polomská
Eva Polomská je šéfkuchárkou talianskej reštaurácie Sotto Ristorante v Spišskej Novej Vsi. Miluje dobré jedlo, spokojných zákazníkov, šport, dobrú náladu a v neposlednom rade...

Profi gastro

Ján Adamík - Hotel Gino Park Palace
Šéfkuchár Hotela Gino Park Palace Ján Adámik smeruje svojimi názormi, postojmi a prácou k cieľu vytvorenia vynikajúcej reštaurácie so spokojnými zákazníkmi a musíme uznať, že sa mu to celkom darí. Reštaurácia, v ktorej pôsobí sa nachádza na netradičnom mieste. V kaštieli zo 17.storočia v Orlovom pri Považskej Bystrici,  v ktorom sídli Hotel Gino Park Palace**** si   jej návštevníci môžu vychutnať  príjemnú atmosféru  z jedla a chuti....
Danubius Gastro 2018 Incheba
Chuťové zážitky, kulinárske novinky, najaktuálnejšie gastrotrendy, exhibície profesionálov aj súťaže – to všetko sľubuje veľtrh gastronómie Danubius Gastro od 25. do 28. 1. 2018. Návštevníci sa môžu zahryznúť do toho najlepšieho a najnovšieho zo sveta gurmánskych zážitkov. Okrem potešenia zmyslov prináša ponuku vybavenia a zariadení do reštaurácií a hotelov aj množstvo nových užitočných informácií pre oblasť gastronómie a hotelierstva. Podujatie sprevádza veľtrh cestovného ruchu...
Netradičná kombinácia chutí, inšpirovaných najmä ázijskou kuchyňou a jej prepojením s modernou európskou gastronómiou, to je niečo, kvôli čomu sa oplatí investovať do návštevy jednej z najlepších reštaurácií nielen v Bratislave ale i na Slovensku. Už od roku 2010 FOU ZOO ponúka zážitok pre všetky zmysly, nielen pre Vaše chuťové poháriky. Oko poteší exkluzívne prostredie i to, ako sú...
Zimný festival jedla 2018 - Fou Zoo - Iberico
Už šiesty rok budú slovenskí gurmáni degustovať ponuku špičkových reštaurácií po celom Slovensku. Unikátny Zimný Festival Jedla patrí medzi top gastronomické podujatia na Slovensku. Opäť sa koná priamo v zúčastnených reštauráciách, kde je možné si rezervovať konkrétne menu na konkrétny čas, za zvýhodnenú festivalovú cenu. V pondelok 15.1. bol festival oficiálne zahájený otváracou večerou pre partnerov v jednej zo...
Bionela - ekologické obaly - Menučka magazín
Ak si objednáte donášku, alebo si v reštaurácii necháte zabaliť jedlo so sebou, beriete si kávu take away alebo si pochutnávate na streetfoode - využívate jednorazové gastro obaly, často z materiálov, ktoré zaťažujú životné prostredie. Je ale skvelé, že stále viac prevádzok siaha po ekologickejších variantách v prípade obalov, či jednorazových tanierov, misiek, pohárov a príborov. Zákazníci tak môžu...

Odporúčame

darčekové poukážky do reštaurácií

Najnovšie články

Ján Adamík - Hotel Gino Park Palace

Ján Adámik z Hotela Gino Park Palace: “Čerstvosť, rôznorodosť a inovácie sú základom mojej kuchyne”

Šéfkuchár Hotela Gino Park Palace Ján Adámik smeruje svojimi názormi, postojmi a prácou k cieľu vytvorenia vynikajúcej reštaurácie so spokojnými zákazníkmi a musíme uznať, že...
Valentínske menu v reštauráciách

Valentín sa blíži. Čo špeciálne pripravili slovenské reštaurácie?

Sychravý január odišiel. S februárom postupne prichádza nádej jari, dlhšie dni, lepšia nálada a v neposlednom rade aj láska. 14. február je už dlhé...
Slovenský dvor

Navštívili sme Slovenský dvor v Piešťanoch. A odporúčame tak urobiť aj vám

Minulý týždeň sme si urobili prázdniny a navštívili sme kúpeľné mesto Piešťany. Popri tom, ako sme na "dámskej jazde" nakŕmili labute, pozreli si kúpeľný...
Kattiva

Dievčatá z Kattiva: Varíme často a baví nás to!

Katka Jakeš Štumpfová a Ivana Gáborík Surovcová sa dostali do povedomia Slovákov predovšetkým ako krásne a talentované tanečnice. Dnes majú úspešne rozbehnutý e-shop Kattiva,...
Panský pivovar

Panský pivovar Bojnice oživil starú pivársku tradíciu mesta

Keď sa povie Bojnice, každý si toto mesto spojí s krásnym zámkom, zoologickou záhradou či kúpeľmi. Len málokomu by napadlo, že Bojnice majú aj...

Najčítanejšie články

Reštaurácie

Rozhovory

Naše videá