Najnovšie články

Kate Baranovič rozhovor

Čokolatierka Kate Baranovič: Výroba niektorých praliniek trvá aj dva dni

Kate Baranovič je vyštudovaná právnička, ktorá chcela byť najskôr žurnalistkou. Momentálne však ani jedno z týchto povolaní nerobí a naplno sa venuje čokoláde. "K tejto vášni ma priviedla...
Vegánske hody 2024 (2)

Jarné Vegánske hody lákajú hostí rastlinnou ponukou. Už túto nedeľu 17. marca!

Jarné Vegánske hody, to už je tradícia, ktorou ľudia v Starej tržnici v Bratislave každoročne vítajú teplejšie počasie. Ako inak než skvelým rastlinným jedlom, zaujímavými prednáškami a vegánskym jarmokom s udržateľnými výrobkami!
Delhi Dhaba indická reštaurácia

Delhi Dhaba, to je univerzálna odpoveď na to, kde majú skvelú indiu v Trenčíne

Kam na indiu v Trenčíne? Každý v okruhu (minimálne) 10 kilometrov vám z vlastnej skúsenosti povie, že tú najlepšiu majú v podniku Delhi Dhaba. Vyskúšali sme ju za vás a tu sú...
baristka na festivale kávy

Festival kávy Two Coffee Champs bude už po tretíkrát v Bratislave

Ako môže vyzerať podujatie, na ktorom sa stretnú nadšenci kávy, kávoví odborníci a umelci na jednom mieste? Neviete? Aj pre nás je to tento rok úplná novinka, ale Festival kávy Two Coffee...
sociálne siete reštaurácií

Sociálne siete reštaurácií: Ako sa o ne správne starať (tipy)

Sociálne siete reštaurácií sú rovnako dôležité, ako sociálne siete iných podnikov, ak nie viac. V ponuke máte veľmi špecifický produkt, pri ktorom predáva chuť a vôňa, no krásny vzhľad je v tesnom...
knižné novinky jar 2024

Knižné novinky jar 2024: Objavte kúzlo ľahkých receptov aj čarovné knihy pre deti

Knižné novinky jar 2024 vám prinesú inšpiráciu na nové pokrmy, ale aj fakty o jedle od renomovaných lekárov či krásne knihy plné inšpirácie pre tých, čo milujú cestovať za jedlom.
škodí mikrovlnka (2)

Škodí mikrovlnka nášmu zdraviu? Pozrite sa, ako vplýva na živiny v potravinách

Ohrievanie jedla v mikrovlnnej rúre je veľmi pohodlné, jednoduché a rýchle. Mnoho ľudí sa však aj dnes domnieva, že mikrovlny produkujú škodlivé žiarenie a poškodzujú zdravé živiny v jedle. Ako to teda...
med a jeho účinky na zdravie

Med nie je len cukor v inej forme. Ak ho konzumujete správne, má blahodarné...

Med patrí k potravinám, o ktorých sa veľa (naozaj veľa) rozpráva. Ľudia majú často tendenciu uveriť len jednému tvrdeniu a zamotať sa v nepravdivých informáciách. Preto sme pre vás pripravili článok, ktorý...
budúcnosť bez alkoholu

Bude budúcnosť bez alkoholu? Súčasné trendy tomu nasvedčujú

Mladí ľudia sa čoraz častejšie vyhýbajú pitiu alkoholu či prijímaniu iných návykových látok. Zdá sa, že aj vďaka pozitívnym trendom ako bol Suchý február vyrastá generácia, ktorá nám buduje budúcnosť bez alkoholu....
Slovak in the Netherlands (1)

Emma zo Slovak in the Netherlands: Ľudí pohoršil recept na bryndzové halušky s vegánskou...

Emma Urbanová je Slovenka, pôvodom z Martina, ktorá študuje v holandskom meste Groningen. Okrem toho, že sa venuje štúdiu a práci v neziskovej organizácii, tvorí aj videá s typickými slovenskými receptami na...
Velveting v ázijských reštauráciách

Odhaľte tajomstvo extra jemného mäsa v ázijských reštauráciách: S touto ingredienciou si ho pripravíte aj doma

Nech sa snažíte akokoľvek, domáce Kung Pao či sladko-kyslé kuracie kúsky nikdy nebudú chutiť tak ako z ázijského bistra. Vlastne budú, pokiaľ použijete ingredienciu, ktorá mu dodá potrebnú štruktúru a zjemní ho. Je ňou...
Enoteca Maria

Staré mamy v úlohe šéfkuchárok: V newyorskej reštaurácii Enoteca Maria velia kuchyni babičky

A funguje im to výborne! Reštauráciu Enoteca Maria nájdete v historickom susedstve s názvom St. George v známej newyorskej lokalite Staten Island. Ak však chcete kuchyňu babičiek z celého sveta vyskúšať, urobte...
Raňajky alebo brunch Frištuk

Tip na chutný brunch v Bratislave: Spríjemnite si neskoré ráno v podniku Frištuk

Raňajky na obed či obed na raňajky? Aj tak by sme mohli zhrnúť brunch, obľúbené spojenie dvoch hlavných jedál dňa. Počas nedávneho víkendu sme sa vybrali vyskúšať jedlo a kávu do bratislavského podniku Frištuk...
Zimný festival jedla

Zimný festival jedla 2024 je na konci, ktoré jedlá a reštaurácie zožali najväčší úspech?

Zimný festival jedla sa podarilo zorganizovať už po 11. krát.  Od 13. januára do 25. februára sme opäť mali možnosť ochutnať špeciálne menu v najzaujímavejších reštauráciách Slovenska, ktoré pre nás vybral prestížny...
Regal Burger Menučka

Regal Burger nájdete v mestách po celom Slovensku. Čomu vďačia za svoj úspech?

Ak sa povie skvelý burger, mnohým z nás napadne konotácia práve s franšízou Regal Burger. Aktuálne si môžete dať u nich lahodné jedlo až v 17 prevádzkach na Slovensku a vo dvoch...
produkcia vína klesla

Produkcia vína klesla na rekordne nízku úroveň. Môžu za to globálne klimatické zmeny

Extrémne počasie môže za to, že produkcia vína každým rokom klesá. Podľa expertov nedávno klesla na najnižší level za posledných 60 rokov. Hrozno je citlivé na zmeny počasia a choroby, ktoré prinášajú...
negatívne recenzie menučka

Negatívne recenzie či nepríjemní hostia? Naučte sa tieto situácie zvládať s prehľadom

Každý z nás má niekedy zlý deň. To však neznamená, že by sme sa nemali správať ľudsky. V prípade, že patríme k nespokojným zákazníkom sa musíme naučiť vyjadrovať svoj názor slušne a...
Potraviny, ktoré spaľujú tuk

Potraviny, ktoré spaľujú tuk? Žiadne neexistujú, poďte zistiť pravdu o tomto diétnom mýte

Čili papričky, škorica či zelený čaj. Aj to sú potraviny, o ktorých často čítame ako o tuk spaľujúcich. Zamysleli ste sa však niekedy nad tým, že ide vlastne o nepravdu a v skutočnosti nemôžu existovať potraviny, ktoré...
Keď reštaurácia stagnuje

Máte pocit, že vy aj váš podnik stagnujete? Tipy, ako sa opäť posunúť vpred

Všetko ide ako po masle, vašej reštaurácii sa darí, no aj tak máte pocit, že ste akoby zastali na mieste? Úplne vám rozumieme, so stagnáciou sa totiž občas stretne každý majiteľ gastro...
etiketa stolovania menučka

Etiketa stolovania: Týchto 9 pravidiel by mal ovládať každý

Chcete povýšiť úroveň svojho stolovania, ukázať sa ako brilantný hostiteľ/ka alebo si osviežiť pravidlá, ako sa podľa bontónu správať v reštauráciách? Nech sa páči - pripravili sme pre vás podrobný článok na...

Rozhovory

Čokolatierka Kate Baranovič: Výroba niektorých praliniek trvá aj dva dni

Kate Baranovič rozhovor
Kate Baranovič je vyštudovaná právnička, ktorá chcela byť najskôr žurnalistkou. Momentálne však ani jedno z týchto povolaní nerobí a naplno sa venuje čokoláde.

Emma zo Slovak in the Netherlands: Ľudí pohoršil recept na bryndzové...

Slovak in the Netherlands (1)
Emma Urbanová je Slovenka, pôvodom z Martina, ktorá študuje v holandskom meste Groningen. Okrem toho, že sa venuje štúdiu a práci v...

Kamila Slašťanová z portálu Menučka: Bolo by pekné zmapovať všetky reštaurácie...

Kamila Slašťanová rozhovor
Kamila Slašťanová je podnikateľka, mama, manželka, zakladateľka gastroportálu Menučka, v ktorého Magazíne vychádza aj tento rozhovor. Zamysleli sme sa nad tým, že...

Víťazka Pečie celé Slovensko 3 Timi Strnál: Tortám som sa venovať...

Timi Strnál Pečie celé Slovensko
Timea Strnál bola od začiatku 3. série šou Pečie celé Slovensko pre mnohých favoritkou. Viackrát sa stala pekárkou týždňa, porotkyne ju často...

Ako začínali najlepší šéfkuchári sveta? Mnohé z príbehov vás prekvapia

najlepší šéfkuchári sveta
Kto vám ako prvý napadne, keď sa povie najlepší šéfkuchári sveta? Gordon Ramsay? Jamie Oliver? Rakúšan Wolfgang Puck alebo Giada De Laurentiis?...

Ervin Polívka z Banchan bistro: Nemám problém pripraviť kuracie paprčky či...

Ervin Polívka žil osem rokov v Južnej Kórei. Na Slovensku začal vyrábať vlastné kimchi a iné fermentované výrobky podľa originálnych kórejských receptov. Ľudia si...

Profi gastro

sociálne siete reštaurácií
Sociálne siete reštaurácií sú rovnako dôležité, ako sociálne siete iných podnikov, ak nie viac. V ponuke máte veľmi špecifický produkt, pri ktorom predáva chuť a vôňa, no krásny vzhľad je v tesnom závese za nimi. Prečo to nevyužiť vo váš prospech? Chcete svoj podnik niekam posunúť, no dochádzajú vám nápady,...
Enoteca Maria
A funguje im to výborne! Reštauráciu Enoteca Maria nájdete v historickom susedstve s názvom St. George v známej newyorskej lokalite Staten Island. Ak však chcete kuchyňu babičiek z celého sveta vyskúšať, urobte si rezerváciu hneď, ako si kúpite letenky. Reštaurácia je totiž kompletne vybookovaná na niekoľko mesiacov vopred, a to už celé roky....
negatívne recenzie menučka
Každý z nás má niekedy zlý deň. To však neznamená, že by sme sa nemali správať ľudsky. V prípade, že patríme k nespokojným zákazníkom sa musíme naučiť vyjadrovať svoj názor slušne a bez urážok. Ako na negatívne recenzie či nepríjemných hostí reagovať, ak manažujete vlastný podnik? Každý, kto ponúka nejaké...
Keď reštaurácia stagnuje
Všetko ide ako po masle, vašej reštaurácii sa darí, no aj tak máte pocit, že ste akoby zastali na mieste? Úplne vám rozumieme, so stagnáciou sa totiž občas stretne každý majiteľ gastro prevádzky. Stačí však malá zmena, nový kurz či inšpiratívny rozhovor a vy sa opäť môžete začať posúvať vpred. Prvý krok je uvedomiť si,...
etiketa stolovania menučka
Chcete povýšiť úroveň svojho stolovania, ukázať sa ako brilantný hostiteľ/ka alebo si osviežiť pravidlá, ako sa podľa bontónu správať v reštauráciách? Nech sa páči - pripravili sme pre vás podrobný článok na tému etiketa stolovania. V ňom sa venujeme základným pravidlám, ktoré by mal poznať každý. Doma či v...

Najnovšie články

Kate Baranovič rozhovor

Čokolatierka Kate Baranovič: Výroba niektorých praliniek trvá aj dva dni

Kate Baranovič je vyštudovaná právnička, ktorá chcela byť najskôr žurnalistkou. Momentálne však ani jedno z týchto povolaní nerobí a naplno sa venuje čokoláde.
Vegánske hody 2024 (2)

Jarné Vegánske hody lákajú hostí rastlinnou ponukou. Už túto nedeľu 17. marca!

Jarné Vegánske hody, to už je tradícia, ktorou ľudia v Starej tržnici v Bratislave každoročne vítajú teplejšie počasie. Ako inak než skvelým...
Delhi Dhaba indická reštaurácia

Delhi Dhaba, to je univerzálna odpoveď na to, kde majú skvelú indiu v Trenčíne

Kam na indiu v Trenčíne? Každý v okruhu (minimálne) 10 kilometrov vám z vlastnej skúsenosti povie, že tú najlepšiu majú v podniku...
baristka na festivale kávy

Festival kávy Two Coffee Champs bude už po tretíkrát v Bratislave

Ako môže vyzerať podujatie, na ktorom sa stretnú nadšenci kávy, kávoví odborníci a umelci na jednom mieste? Neviete? Aj pre nás je...
sociálne siete reštaurácií

Sociálne siete reštaurácií: Ako sa o ne správne starať (tipy)

Sociálne siete reštaurácií sú rovnako dôležité, ako sociálne siete iných podnikov, ak nie viac. V ponuke máte veľmi špecifický produkt, pri ktorom...

Rozhovory

Najčítanejšie články

Naše videá